Pneu M+S
Moderátor: Acon
Re: BF GOODRICH ALL TERRAIN T/A KO - je letni nebo celorocni?
Označení letní a celoroční se obvykle používají u silničních pneu a tohle je all-terrain guma, takže 50% silnice, 50%terén, jedno jestli v zimě nebo v létě. Jsou mraky řidičů LRs, co jezdí celý rok na jedněch gumách, ale jestli můžu radit, tak na LR v zimě vždycky obouvej zimáky. Pokud dobržďuješ z kopce na namrzlé silnici, je ti pohon všech 4 kol k ničemu a naopak velká váha auta se v ten okamžik stává v porovnání s normálním osobákem velkým problémem.
Takže neuvažuj nad tím, jestli je jakékoli AT-éčko letní nebo celoroční guma a na zimu si kup zimáky. Pokud LR používáš k dennímu ježdění, rozhodně se to vyplatí.
Jinak od dubna do listopadu jsou AT-éčka asi nejlepší volbou, pokud aspoň občas jezdíš v terénu a nepotřebuješ bahňáky, tedy MT-éčka.
Takže neuvažuj nad tím, jestli je jakékoli AT-éčko letní nebo celoroční guma a na zimu si kup zimáky. Pokud LR používáš k dennímu ježdění, rozhodně se to vyplatí.
Jinak od dubna do listopadu jsou AT-éčka asi nejlepší volbou, pokud aspoň občas jezdíš v terénu a nepotřebuješ bahňáky, tedy MT-éčka.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
je na ní označení M+S, takže v zimě flastra od cajtu nedostaneš, ale už na mokru je s ní sranda, nechtěl bych jí vyzkoušet v zimě na zledovatělé silnice. Nemá prakticky žádné lamely...
...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 00:16, celkem upraveno 1 x.
- paia
- tel.: mám ;o)
- auto: Audi Allroad
- Kontaktovat uživatele:
Už jsme to tu řešili ve vláknu o pneu, dnes má většina off pneu na sobě označení M+S, i když to zimák není. M+S znamená jen to, že guma vyhověla určitým parametrům a dle našeho zákona je považována za zimní výbavu, správný zimák má na sobě vždy obrázek hor a sněhové vločky. Nicméně já jsem celou letošní zimu odjezdil na silničních Michelinech, ktery měly pouze M+S a nikdy jsem neměl problém vyjet nebo sjet, dokonce i tam, kde se běžny předokolky se zimákama nechytaly, akorát při brždění bylo cítit, že to není to pravé ořechové.
bývalá Discovery I 300Tdi v automatu, nyní Audi Allroad
...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 00:16, celkem upraveno 1 x.
Ne, je to pořád jedna a ta samá guma.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250