RRC a LPG
Re: RRC a LPG
Já mám ve svym RRC 3,9 EFI sekvenční vstřikování(vyšlo na 28 000kč), spotřeba se od benzínu moc nelišila, ale výkon jde dolů. Ze začátku my na dálnici při 120 km/h často docházel dech do kopce a musel jsem podřadit z pětky na čtyřku. Problém se vyřešil sám, když jsem v terénu urazil zadní tlumič výfuku a výkon mi šel nahoru. Ted jezdim po dálnici v pohodě mezi 130-140 km/h, auto si drží rychlost, až na nějakej větší kopec. Spotřebu na dálnici při 130-140 km/h cca 20-21 litrů plynu, když jedu po okreskách tak za cca 16-17 litrů plynu, v praze to je dost proměnlivé od 20 do 30 litrů. Nádrž mám 70litrů, což je tak použitelných 50-55 litrů. Takže dojezd tak 250 km, v čechách zatim nebyl problém s dostatkem čerpacích stanic, jen na delší cestu musim plánovat tankování, abych jel stále na LPG ( http://lpg.cernosice.cz/index.php?page=okresy.php" onclick="window.open(this.href);return false; ). Nádrž je válcová, mám ji v kufru na pravo podélně s autem. Toridní nádrž jsem chtěl dát na místo rezervy napravo, ale neudělali to kvůli deformačním zonám.
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
když tak čtu vaše spotřeby, tak už mi provoz bez lambda sond tolik nevadí, očividně to nemá až takový vliv. Divný je teda, že na sekvenci mu docházel dech. Mě 3,9 v automatu s neřízeným směšovačem cestuje na dálnici do 150-ti bez obtíží. Akorát zrychlovat se mu pak už moc nechce. Myslel jsem, že ta sekvence to opravdu udrží na původním levelu výkonnosti.
To neudrží, LPG prostě neni tak učinné. S LPG u RR je to jak jezdit s normálnim autem, proto jsem si to taky dával do RRC, abych ho mohl používat na normální ježdění a nesežralo mě to. Celkem je jedno jestli na LPG při normálním provozu, ale když jedu do terénu nebo potebuju předjed na blbym úseku tak vypnu LPG a zapnu benzin. Ale i tak je to s LPG živější než když jedu tátovim defendrem s 2,5 Tdi.
Jsem asi slepej, nemuzu najit....Dikteslo píše:ano. konkretne toto je pre P38. ale na stranke sa daju najst aj obrazky RRC.HV. píše: Mam akorat pocit ze je to pro P38 a ne pro RRC, alspon del tech foto....
HV
LR RRC 3.5 V8 88,LPG
C.Budejovice
C.Budejovice
Segvence za 28tis?Moc pekna cena, kde to bylo?DS38 píše:Já mám ve svym RRC 3,9 EFI sekvenční vstřikování(vyšlo na 28 000kč), spotřeba se od benzínu moc nelišila, ale výkon jde dolů. Ze začátku my na dálnici při 120 km/h často docházel dech do kopce a musel jsem podřadit z pětky na čtyřku. Problém se vyřešil sám, když jsem v terénu urazil zadní tlumič výfuku a výkon mi šel nahoru. Ted jezdim po dálnici v pohodě mezi 130-140 km/h, auto si drží rychlost, až na nějakej větší kopec. Spotřebu na dálnici při 130-140 km/h cca 20-21 litrů plynu, když jedu po okreskách tak za cca 16-17 litrů plynu, v praze to je dost proměnlivé od 20 do 30 litrů. Nádrž mám 70litrů, což je tak použitelných 50-55 litrů. Takže dojezd tak 250 km, v čechách zatim nebyl problém s dostatkem čerpacích stanic, jen na delší cestu musim plánovat tankování, abych jel stále na LPG ( http://lpg.cernosice.cz/index.php?page=okresy.php" onclick="window.open(this.href);return false; ). Nádrž je válcová, mám ji v kufru na pravo podélně s autem. Toridní nádrž jsem chtěl dát na místo rezervy napravo, ale neudělali to kvůli deformačním zonám.
Dik
HV
LR RRC 3.5 V8 88,LPG
C.Budejovice
C.Budejovice
Bylo to v http://hlpropan.cz/pricemont.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
konktrétně v pobočce v praze, 32 000 Kč jak maji napsáno bylo pro velkou nádrž 80litrů a více, ale nechtěl jsem jí tam, už by zabrala velkej kus kufru, tak se tam dala menší a vyšlo to na 28 000 Kč. Co jsem se bavil s tím mechanikem, tak už tam pár RRC dělali jak stříkaček tak karburátorů. Pokud to stihnu, tak dodám fotku mého kufru s bombou.
konktrétně v pobočce v praze, 32 000 Kč jak maji napsáno bylo pro velkou nádrž 80litrů a více, ale nechtěl jsem jí tam, už by zabrala velkej kus kufru, tak se tam dala menší a vyšlo to na 28 000 Kč. Co jsem se bavil s tím mechanikem, tak už tam pár RRC dělali jak stříkaček tak karburátorů. Pokud to stihnu, tak dodám fotku mého kufru s bombou.
http://www.v8engines.com/faq-lpg-tanks.htm" onclick="window.open(this.href);return false;HV. píše:Jsem asi slepej, nemuzu najit....Dikteslo píše: ano. konkretne toto je pre P38. ale na stranke sa daju najst aj obrazky RRC.
HV
iba niektore su z RRC.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
U sekvenčního vstřiku by to mělo být bez ztráty výkonu, měl jsem už několik P38 na plyn rozdíl oproti benzínu jsem nepozoroval. Jde o to, co tam dali za systém, za 28000 za V8 je to až podezřele levné.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
-
- auto: RRC LSEi
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak, já teda rozdíl mezi lpg a benzínem necítím. Co se týká spotřeby, tak to stále ještě nemám pořádně vychytaný a jezdím od 15 do 23.
Uchycenou nádrž mám na standartních držácích a dali tam nějaký plocháč, který je nahoře pod pásem a dole netuším. Ale nádrž zatím drží.
Dojezd jsem měl zatím největší asi 430 km a to jsem tuším ještě nějaký plyn v nádrži měl.
Uchycenou nádrž mám na standartních držácích a dali tam nějaký plocháč, který je nahoře pod pásem a dole netuším. Ale nádrž zatím drží.
Dojezd jsem měl zatím největší asi 430 km a to jsem tuším ještě nějaký plyn v nádrži měl.
ex. Range Rover Classic 4,2 LSE 93 LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
To je spíš obecně otázka jestli si to auta chceš nechat. LPG u V8 se ti vrátí za cca. 15 tis. km. 200 000 není na ten motor moc a stav zjístíš, když ho trochu pootevřes a otestuješ: pod ventilovýmy víky by neměla být krusta starého oleje, komprese by měli být v rámci +- 10 procent na všech válcích,vačky u V8 hodně trpí,:sundat sání a podívat se, jak jsou na tom. Případně vyměnit s rozvodovým řetězem. Samozřejmě pak vyměnit i hydroštěly. Jsou to přehledné částky. Ale pak je tu záludná otázka praskajicích bloků...to musíš zajít za nějakou bradavicovatou cikánkou, ta ti možná v lógru přečte, jestli ten tvůj blok rupne nebo ne
Mirko

Mirko
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Jestli máš na mysli svůj, tak ten má cca 20000 o GO, takže je akorát zajetýpidibi píše:kuci, ma cenu to davat do V8 motoru co ma nalitano 200tis?

Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
- Mišák
- tel.: 777234710
- auto: Classic LSEi, Mini
alap píše:Je to tak, já teda rozdíl mezi lpg a benzínem necítím. Co se týká spotřeby, tak to stále ještě nemám pořádně vychytaný a jezdím od 15 do 23.
430 km na LPG nádrž, je pro mě dojezd snů.
Souhlasím se spotřebou od 16 do 24 litrů (pokud mám vše OK). Na dálnici nemá 4,3 problém držet stabilně 150 Km/h. Je fakt že do kopce si mu po 120 Km/h nechce moc přidávat
Také necítím rozdíl ve výkonu mezi LPG a benzínem. Ve spotřebě ale ano. Těch 430km je opravdu dojezd snů, to bych někdy chtěl zažít. Napumpuju do nádrže max. 60 litrů a pokud jezdím po Praze za 30, tak po 200km jsem na suchu. Rekord z opačného spektra mám 20 l/100km - bylo to po volné dálnici a jel jsem 120 - 140km/h, což jsou tak rychlosti, které mě u mého 30-ti letého RRC ještě baví. Už jsem jel přes 170km/h a ještě by zrychloval, ale už jsem cítil, že to auto bylo stavěno na maximálku zapsanou v techničáku, tedy cca 155km/h. Jinak těch 140 motor na LPG drží i do těch nejprudších kopců na D1, aniž by se automat snažil podřadit. Já mám jednoduchý systém vstřikování LPG do sání před kropáčem (takto poeticky nazívá Eliott karburátor
) s tím, že ten škrtící ventil je variabilní a ovládán elektronicky v závislosti na signálu o poloze plynu, otáčkách a z lambda sondy, takže je to takový hybrid, vlastně stejně jako motor - 4,6 l s Edelbrock karburátorem.
Motivován touto diskuzí jsem po dlouhé době nahlédl do webu RPI a objevil tam na fotce moje auto: http://www.v8dualfuel.com/components/fr ... lenum.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Motivován touto diskuzí jsem po dlouhé době nahlédl do webu RPI a objevil tam na fotce moje auto: http://www.v8dualfuel.com/components/fr ... lenum.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
Ahojalap píše:Mám místo rezervy 96l a sedí tam akorát. Naplním 85 litrů a dojezd mám cca 400 km. Ale už jsem měl spotřebu i pod 20. Ale převážně jezdím 80% město s 22 litrů na 100km. Mám v plánu dát ještě druhou tu samou na druhou stranu, sice bude kufr cca metr na šířku, ale stejně v něm mám jen bordel, ale dojezd na dálku dám skoro 1000 km. A když sklopím sedačky je tam místa dost.
muuzes mi pls napsat, odkud mas LPG? V zasada se mi jedna o nadrz 96l, neb dneska jsem byl resit LPG ja a 96l nedokazou sehnat

Dik za info
HV
LR RRC 3.5 V8 88,LPG
C.Budejovice
C.Budejovice
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
To jsi se ptal v Kauflandu, neHV. píše: 96l, neb dneska jsem byl resit LPG ja a 96l nedokazou sehnat
Dik za info
HV

Jj ve Strakonicicheliott píše:To jsi se ptal v Kauflandu, neHV. píše: 96l, neb dneska jsem byl resit LPG ja a 96l nedokazou sehnat
Dik za info
HV?

LR RRC 3.5 V8 88,LPG
C.Budejovice
C.Budejovice
-
- auto: RRC LSEi
- Kontaktovat uživatele:
Tak na fotkách máš popis nádrže a dělali mi to tady v Liberci.
první fotka je upevnění dole k podlaze
druhá je uchycení k pásu nahoře
třetí je popis nádrže
třetí je popis nádrže
- Přílohy
-
- IMAG0257.jpg (84.09 KiB) Zobrazeno 4981 x
-
- IMAG0258.jpg (45.7 KiB) Zobrazeno 4980 x
-
- IMAG0259.jpg (47.25 KiB) Zobrazeno 4980 x
ex. Range Rover Classic 4,2 LSE 93 LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
Dekujialap píše:Tak na fotkách máš popis nádrže a dělali mi to tady v Liberci.
třetí je popis nádrže

LR RRC 3.5 V8 88,LPG
C.Budejovice
C.Budejovice
- Mišák
- tel.: 777234710
- auto: Classic LSEi, Mini
Tak mám krásnou novou spotřebu na LPG. Po seřízení motoru, Praha - Liberec normální jízdou dle pravidel s nosičem a 2 koly na kouli 19 litrů.
Oproti minulému týdnu, kdy jsem jel stejně na vysočinu před seřízením, je to o 6 litrů na 100 Km méně. Ponaučení - měňte svíčky a seřizujte motor, pak je to ekonomické auto.
M

M