Free 1 repas visko

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

Re: repas visko

#281 Příspěvek od Safraporte » 08 kvě 2010 13:50

Hunter píše:Krize podle me mazat nejdou - nejsou tam maznice.
Jinak mi zase zacaly hucet ta loziska va kardanu - po ani ne dvou mesicich po vymene v Pace. Tak si rikam, abych fakt nemel nacnutou visko, i kdyz jsem ji daval v prosinci novou.
ti to hučí, či jak?
A zkoušel jsi se sundanými kardany?
Řeším totiž také dilema - zgenerálkované: diferenciál, domečky u visco, visco spojka i IRD a přesto hučí :hmm:
Když se rozjedu po době, tak většinou ne - to je to jak osobáček, ale po pár kilometrech zesílí hučení. není to tak hrozné, ale štve mě to když už jsem se se vším dělal.
PS: ještě mě napadá - to hučení přestává nebo zeslabuje při rychlejší jízdě když se auto někde na vlně jakoby zhoupne (nadnese a tím se sníží zátěž) - že by gumy? Mám Good Year sjeté na 3 mm.

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od Hunter » 08 kvě 2010 14:04

No je to zase ten zvuk, jak tu nekdo napsal, jako trolejbus, proste ta loziska na kardanu / ulozeni VCU. Proto jsem si to nechal udelat i s praci v Pace - pokud se to zase podela (coz se tedy stalo), bude reklamace.
Free Td4 2004 HSE automat

starcok
auto: Lexus RX 400h

#283 Příspěvek od starcok » 08 kvě 2010 19:07

Vibracie LR FREE Zasekane ihlicki v capoch tripoidneho kriza.
Priciny : poddimenzovany samotny kriz.Nevhodny material a malo zakaleny kriz.
Diagnostikovanie: Demontovat kardan a uchopit do zveraka v zvislej polohe tak,aby klb bol nad celustami.Uchopit klb oboma rukami,snazit sa akoze tocit do zaberu, a zaroven axialne pohybovat klbom.Opakujeme pokus ,ale zaber tahame na opacnu stranu.
Chod v obidvoch pokusoch musi bit hladky.
Ak v jednom z nich citit chrapot tak :angry
Stretol sa niekto z touto zakernou chorobou kardanu ? Vie niekto o com je rec ?

vladob8
tel.: +421905582959
auto: D2 Td5

#284 Příspěvek od vladob8 » 08 kvě 2010 21:24

starcok.
Mas na mysli tento klb? Da sa to repasovat alebo vymena?
Přílohy
kardan
kardan
kardan.jpg (53.91 KiB) Zobrazeno 6278 x
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion

starcok

#285 Příspěvek od starcok » 09 kvě 2010 05:56

Vlado
Ano je to on
Ci sa da repasovat to neviem to by mohol vediet p.Balaz.
Trvale riesenie: Vymena.
Docasne:Co som pisal na strane c.14, lebo tie ihlicky su zasekane do pol priemeru, a to do zaberovej strany. :hmm:

revírník
auto: Free 2.0 di r.99

#286 Příspěvek od revírník » 09 kvě 2010 19:56

Ahoj kamarádi, měl jsem s tímto kloubem problém. Byla prasklá ta gumová manžeta a dostal se dovnitř bordel. Byl samosřejmě rozsypanej. Dalo se to poznat i na autě, když jsem vzal vpředu za kardan tak tam byla vůle. Za jízdy to hučelo jak trolejbus jen při určité rychlosti, nebo v tahu, ale i při brždění motorem, prostě různě. Repasovat se to dá za 5 000kč s roční zárukou. Už jsem na to najel cca 30 000km a drží. A hučení je v pr...
Více na sz.

adventure
auto: Freelander

#287 Příspěvek od adventure » 13 kvě 2010 08:49

Takze stacilo vsetkym mojim nervom ci repas alebo novu VCU!!!Cesta do Hronu 100 euro,repas 100 euro a po dvoch mesiacoch mi z toho odpadol viskozny damper 150 euro....plus robota 70 euro.Takze kolko to vychadza dokopy???
Plus mi zase zacali hucat loziska ktore asi predava kazda firma, ale nie je to original diel Land Roveru !!!!!!!
Visko som predal za 300 euro a kupil som uplne novu za 380 euro v akcii u p.Kloptu.
Plus mi dodal originalne loziska na kardan.Zaruka 1 rok , mam to pol roka a auto stale jazdi ako hodinky.
Chcel by som sa mu aj touto cestou podakovat, aj za sprostredkovanie rychlej a odbornej montaze.Vsetkym zaujemcom telefon je 00421 915 230 530p.Klopta Najdete ho v Ruzomberku. :dance :D

adventure

#288 Příspěvek od adventure » 14 kvě 2010 10:04

revírník píše:Ahoj kamarádi, měl jsem s tímto kloubem problém. Byla prasklá ta gumová manžeta a dostal se dovnitř bordel. Byl samosřejmě rozsypanej. Dalo se to poznat i na autě, když jsem vzal vpředu za kardan tak tam byla vůle. Za jízdy to hučelo jak trolejbus jen při určité rychlosti, nebo v tahu, ale i při brždění motorem, prostě různě. Repasovat se to dá za 5 000kč s roční zárukou. Už jsem na to najel cca 30 000km a drží. A hučení je v pr...
Více na sz.

Zdravim. Ja som kupil za 6 500 cisto novy, 2 roky zaruka a mam s tym "svaty pokoj" skuste sa spytat u p.Kloptu, mal ich vtedy este dost.00421 915 230 530

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od Hunter » 14 kvě 2010 11:17

Ad ten kloub, kloub jo, ale kde jste sehnali tu manzetu?

revírník
auto: Free 2.0 di r.99

#290 Příspěvek od revírník » 14 kvě 2010 20:37

Manžeta byla v ceně a byla na kloubu po repasi. Takže se asi dá sehnat samotná. Pán co mi to repasoval tvrdil, že je ten kloub od výrobce poddimenzován a je to častá závada. Novej samotnej kloub se mi nepodařilo sehnat, pouze s předním dílem kardanu a to asi za 8000kč, takže jsem volil verzi s repasí.

Land Jirka
tel.: +420731913431
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od Land Jirka » 14 kvě 2010 20:50

Hunter píše:Ad ten kloub, kloub jo, ale kde jste sehnali tu manzetu?
manžeta se tam dá dát z poloosy z osobáku co má náhon nea předek.
Myslím, že tam jde z favorita.
Kupuju je v autodílech a vžycky si nějakou vyberu z regálu.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431

starcok

#292 Příspěvek od starcok » 15 kvě 2010 17:50

adventure.
Tvoj prispevok,podla mna ako sa vravi,nema ani hlavu ani patu.
Najskor places nad tym,ze repas visko spojky,bolo zle rozhodnutie a potom sa vytesujes s toho ako si ju predal za 300eur. :hmm: :ty jeden...: :ty jeden...: :ty jeden...:
A pokial ja viem tak repasom sa rozumie vymena media,a nie oprava nejakeho viskozneho dampra,ci ako sa to vola.a vlastne ani neviem co to je.Ak neovladas cudzie slova napis normalne po slovensky Tlmic torznych kmitov alebo po polsky tlumyk drgan.
A podla tvojich tazkych vypoctov by si tvoje auto mohol predat za 25 000 a kupit nove za 30 000 nie. :dance :D :D

adventure

#293 Příspěvek od adventure » 17 kvě 2010 07:40

STARCOK

Ten tvoj prispevok, ako sa vravi je iba obycajne a ubohe zavidenie konkurencie.Ma hlavu a patu a najma pre tich ktori hladaju kvalitne nahradne diely a za rozumne peniaze.

Ako pises, presiel som si to niekolko krat, nie je tam ani zmienka o tom ze by som sa "vytesoval ze som ju predal za 300 euro" ale o tom ze som nasiel tu na CZ a SK niekoho kto to ma k odberu ihned a za super cenu!

Dalej , asi vsetci sme sa fajn pobavili ako ma upozornujes ze "coupling damper" mam radsej napisat po slovensky a ze" ty tomu vobec nerozumies alebo co toje" no a ja zase polstinu nepovazujem za svoj jazyk a tak isto neviem co to je -"tlumyk drgan".

Ja nepatrim medzi tich zobrakov co skupuju vsetoch ten odpad kazdu sobotu v Gliwiciach na trhu a potom to tu predavaju pomedzi nas.

Nakoniec naco sa rozculovat, ved fotka tvojho profilu na Land-Roverackom fore asi hovori za vysku tvojho IQ. :hmm:

adventure

#294 Příspěvek od adventure » 17 kvě 2010 08:04

Chlapi, som tiez z Ruzomberka.
Dlhsi cas som nevedel ze tu niekto robi nahradne diely na Freelander.Nasiel som ho na internete ma tam kopec inzeratov, ceny sa stale menia a vacsinou klesaju. Ak hladate aj nove nahradne diely zavolajte P.Kloptovi on to v UK skupuje v akciach za vypredajove ceny a nahradnych dielov tam je ako sena. 0915 230 530
Tiez som sa trapil niekedy z roznymi poruchami a cenami od inych dealerov.Fakt je pradva ako som ho spoznal mam teraz s autom pokoj.Menil som na aute len rozvody,predny kardan a visko-spojku silent bloky na diferencialy(niekolko krat).Freelandera mam 98ku diesel a som s nim spokojny.

http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=720213" onclick="window.open(this.href);return false;

starcok

#295 Příspěvek od starcok » 17 kvě 2010 21:35

Tak zacnem pekne od zaciatku:
Tato tema sa vola,Repas visko.Tu si ludia navzajom radia a vymienaju si skusenosti.
Moje prispevky boli vzdy stucne,vecne,a ci odborne to nech posudi citatel.
Vzdy som si najprv vsetko premyslel a potom napisal.Za kazdym slovom si stojim.
Mal som LR FREE z repasovanou visko,ked toto forum este neexistovalo do dnes funguje.
Je mi uuuplne jedno ci si niekto da repasovat visko,alebo si ju kupi aj albansku,a ci si vsetky opravy da robit do znackoveho LR.adventure:Cesta z Ruzomberka do ZH ta stala 100euro???
A teraz otazka,na ktoru musis odpovedat,ledo inak sa ludia budu bavit na tebe.Ta visko po repase co si predal za300euro bola DOBRA alebo ZLA???
Hodnotit IQ cloveka podla obrazku co si da do profilu no tak hlboko som este neklesol.
Nevies ani kto som v ktorej krajine som,byvam,pracujem,studujem
Clovek ktory ma LEXUS RX 400h ma IQ v poriadku teda aspon podla mna.
Ak by si citil okolo seba take,srcanie tak sa neplas,tosrci z teba najzakernejsia choroba Slovakov
ZAVIST a este raz ZAVIST.

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od eliott » 17 kvě 2010 21:55

starcok píše:Ta visko po repase co si predal za300euro bola DOBRA alebo ZLA???
:yes :chuckle Určitě dobrá, prodával ji protože s ní neměl žádný problém.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

vladob8
tel.: +421905582959
auto: D2 Td5

#297 Příspěvek od vladob8 » 18 kvě 2010 17:34

starcok píše:vibracie LR FREE visko spojka do roku 2002 neobsahuje prisady proti starnutiu fluktulantov v trakcnom mediu inak to volaju aj gebuzina.Su toVCU z cislom zacinajucim404. Toto medium postupne meni skupenstvo. Nema zatekajuce schopnosti.Tvoria sa rozne nepravidelne utvary.Tiez rozne dutiny naplnene plynom.Stava sa nevyvazenym. VCU i ztlmicom torznych kmitov ma hmotnost 13 KG a pri otackach cca 3000 za min ? Riesenie ., vymenit VCU alebo vymenit trakcne medium v nej: spojky po roku 2002 zacinaju cislom 405 . Posledne stvorcislie je evidencne cislo
starcok: co pises ma logiku, na mojej starej visko r.99 sa cislo zacina 404. Co je na novej zistim, nusim vliezt do jamy...
Odkial mas tieto informacie ak to nieje tajne? Vies co vsetko konstrukteri v LR pomenili na IRD po roku 2001? co tusim tak prevodovy pomer do zadu a loziska, vies nieco konkretnejsie?
Dik.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion

starcok

#298 Příspěvek od starcok » 18 kvě 2010 22:35

Ak mam pravdu povedat,cakal som prispevok od neprijemnejsieho prispievatela.
Vlado:Odkial mam informacie?Kedisi sa mi podarilo ziskat pristupove kluce GKN divizia vyroba trakcnych konponentov ked som mal problemy s mojou VCU.
Na LR IRD,nemam pristupove kluce :Sorry:

adventure

#299 Příspěvek od adventure » 20 kvě 2010 09:37

eliott píše:
starcok píše:Ta visko po repase co si predal za300euro bola DOBRA alebo ZLA???
:yes :chuckle Určitě dobrá, prodával ji protože s ní neměl žádný problém.

Ahoj.Kedze som to musel rozoberat koli "tlumyk drgan"(ako ma to tu naucil jeden velky slovak") nechal som visko uz dole a kupil som original.Viem ze s tym budem mat pokoj a aj mam kedze ani tu na fore som sa nikde nedozvedel kolko kilometrov vydrzi repas.Na repase mi nikto nepovedal ze po urcitych kilometroch treba menit aj tlmic kmitov ktory mi odpadol.Kupil som novy, no medzi tym som spoznal na internete p. Kloptu a bez vahania som kupil novu visko a tuto som predal aj s novym tlmicom.Vzdy som bol na nove veci, repas nikdy este nevydrzal tolko co nova vec.To je len moj nazor a nenutim ho ani tebe ani nikomu, no vsetko co som doteraz dal repasovat vydrzalo polovicu a potom som zas musel kupovat novy nahradny diel.Staci?

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od Hunter » 20 kvě 2010 09:40

Land Jirka píše:manžeta se tam dá dát z poloosy z osobáku co má náhon nea předek.
Myslím, že tam jde z favorita. Kupuju je v autodílech a vžycky si nějakou vyberu z regálu.
A kluci, davate to misto te puvodni (je dost mala, takze zda se tak mala sezene) nebo to navleknete na cely kloub - tedy tu "plechovku" a kardan? A jaka vazelina tam prijde?

Odpovědět