odemykání tailgate tlačítkem - záhada
-
- tel.: 724672394
- auto: RR P38 2.5DSE
- Kontaktovat uživatele:
odemykání tailgate tlačítkem - záhada
Postupně mi odešel odemykací motorek zadních dveří. Nejprve škrundal a pak vypověděl službu úplně. Celé složení motorku s táhlem jsem tedy vymontoval ven s tím, že je potřeba tento dílek sehnat někde nový. Jen tak ze zvědavosti jsem jej vyzkoušel s použitím 9V malé baterie a ejhle: motorek funguje, táhlo tahá! Tak tedy chyba bude někde v jeho napájení? Inu vzal jsem tedy měřák a zapíchl jej do zdířky, kde je motorek normálně připojený a hádejte kolik jsem po stisknutí tlačítka naměřil! 12V. No tohle...když připojím motorek zpět do zdířky a zmáčknu knoflík, motorek se sám od sebe neroztočí, jen když mu pomůžu prstem, a jen velmi pomalu a rozhodně nemá sílu na to, aby zatáhl za táhlo. Ve zdířce přitom JE dostatečné napětí. Když motorek vyndám a připojím jej k baterii, funguje normálně. Kde je chyba? Kdo tohle rozlouskne má u mně flašku z ostrovní říše.
SilverWolf
SilverWolf
Re: odemykání tailgate tlačítkem - záhada
...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 00:43, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kolik přes něj teče jsem nezkoušel, ale moc to asi nebude, protože ho zkouším na malinkou 9V baterii do rádia a ta zatím nejeví známky vybití. Motorek sám se roztočí i na 1,5 voltovou tužkovku.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Zkus ''přemostit'' tlačítko drátem, bývá problém v něm.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- skritekcrx
- tel.: 777 27 35 35
- auto: RRC
to ze nameris nekde digitalnim merakem 12V vubec nic neznamena to je napeti ale nemas tam proud ktery by dokazal pohnout tim moturkem . pripoj misto moturku zarovku to je to spravny mereni. Jak psal Patrik zkus tlacitko a kdyz ani to nepomuze, prez zarovku (ne merek) hledej kam ti jde jeste 12V. Jo a taky se nesoustred jen na plus ale i kostru. Idealni je pripoj moturek a z baterky pripoj plus- funguje hledej kam ti jde (nejde) tech 12V nefunguje je to kostrou.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ok, napadlo mě, že by mohla být chyba v tom tlačítku, ale...tlačítko přece není spojený s motorkem do série! Dráty od tlačítka vedou někam do centrály, která rozhodne, zda vyšle do motorku 12V a tím dojde k otevření tailgate nebo ne. No a v centrále bude relé nebo tyristor nebo nějaký jiný elektronický spínač, který zná jen dva stavy: 0 a 12V. Tak jak by tedy špatný stav tlačítka mohl ovlivnit průtok proudu na motorku, to nechápu. Ale vyzkouším to.skritekcrx píše:to ze nameris nekde digitalnim merakem 12V vubec nic neznamena to je napeti ale nemas tam proud ktery by dokazal pohnout tim moturkem . pripoj misto moturku zarovku to je to spravny mereni. Jak psal Patrik zkus tlacitko a kdyz ani to nepomuze, prez zarovku (ne merek) hledej kam ti jde jeste 12V. Jo a taky se nesoustred jen na plus ale i kostru. Idealni je pripoj moturek a z baterky pripoj plus- funguje hledej kam ti jde (nejde) tech 12V nefunguje je to kostrou.
-
- auto: RRC LSEi
- Kontaktovat uživatele:
A nemůže to být tak že jednotka po odemčení pustí proud k tlačítku, přes které to pak odemkneš? Tvůj nápad mi příjde i na soudruhy ze Soliholu hodně složitý.
ex. Range Rover Classic 4,2 LSE 93 LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky, Elliote, měl jsi pravdu. tlačítko jsem rozebral na prvočinitele, vyčistil, prostříkl kontaktolem a už to chodí. Ještěže jsem nesháněl to táhlo s motorkem někde na vrakáči. Byl bych o pár stovek lehčí a stejně by to nechodilo. Máš u mně flašku. Tvůj servis v Budweisu určitě brzy navštívím.eliott píše:Zkus ''přemostit'' tlačítko drátem, bývá problém v něm.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Začíná to být taková Mekka P38ček... alespoň jednou v životěSilverWolf píše: Tvůj servis v Budweisu určitě brzy navštívím.

Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.