Neuvěřitelné havarijní pojištění od Kooperativy

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Frana
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Kontaktovat uživatele:

Re: Neuvěřitelné havarijní pojištění od Kooperativy

#21 Příspěvek od Frana » 20 kvě 2010 22:38

DAS funguje, nekolikrat jsem vyzkousel, dokonce mi bez problemu plateji myho pravnika... BTW:Mne Kooperativa dala za tristivou zlomeninu panve, ulomenej kycelni kloub a tristivou zlomeninu zapesti(byl jsem s tim vsim skoro 2 mesice ve spitale a potom rok doma) 13.500,-Kc z urazove pojistky... K tomu neni co dodat. Kdysi jsem u nich mel pojistenou prodejnu prosti uplne vsemu. Pak mi jednou nejakej hajzl vykroutil behem otviraci doby obchodu nenapadne vitrinu a z ni sebral PDA za cca 25.000,-Kc. Policajti vysetrili (hovno) a Kooperativa mi po 30 dnech napsala, ze mi nic nedaji, protoze to bylo v dobe, kdy byl obchod otevrenej a nebylo to loupezny prepadeni... Od te doby jsem si u nich nepojistil ani suchy z nosu.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

Steve
auto: D.I manuál 1997

#22 Příspěvek od Steve » 22 kvě 2010 00:28

Já jsem u České, ne že by byla nej....ale měl jsem jiné auto u nich a potřeboval jsem LR pojistit bez výpovědi, resp. rychle. Nakonec jsme se dohodli na přiměřené ceně díky bonusům, cca 5700,- (nevím přesně) i s pojistkou na přední sklo.
Sklo jsem měnil, doplatil jsem cca 550,-, po slevách stála výměna cca 12550,- a pojistka je do 12000,-, takže OK.
Nedávno mě překvapil pojišťovák od jiné pojišťovny, když mi poslal jakýsi certifikát, že v případě nákupu auta v jednom ze dvou bazarů mám slevu 10000,- a druhý, že v případě, že budu mít havárku a nebude to mou vinou, poskytnou mi náhradní auto a moje mi zdarma opraví??? .....jsem myslel, že blbě slyším! A to máme u nich životní pojistky a ne auto...
Asi jednorázovka, ale i tak....?
Discovery je životní styl.

myslivec DII
auto: 1x DII 1xDI 300tdi

#23 Příspěvek od myslivec DII » 22 kvě 2010 07:56

Já mám Kooperativu,ale zatím v pohodě.
Discovery II TD 5, Discovery 300 TDI

skritekcrx
tel.: 777 27 35 35
auto: RRC

#24 Příspěvek od skritekcrx » 23 kvě 2010 10:56

no s AXOu bys to taky moc nevyhral. Pokud zpusobis skodu treba cca 80 tisic kdy naboutas do nejakeho mercedesu pojistovna vyplati pouze 26% tedy cca 21 tisic zbytek zaplatis ty neb mas 74 % spoluucast. Kdyz mi to kamarad co v tom dela tak jsem se zhrozil. A POZOR nejedna se o amortizaci tam kde by jina pojistovna zaplatila 80 tisic tak AXA prave jen tech 21 docela mazec
Přílohy
DSC01264.JPG
(94.05 KiB) Staženo 811 x

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#25 Příspěvek od pablo.gs » 23 kvě 2010 18:15

Kde se píše v pojistných podmínkách u povinného ručení o spoluúčasti? Na to jsem ještě nikde nenarazil. Ani na amotizaci. V posledních letech jsem řešil několik případů kdy mi nabourali nějaký auto z cizí viny a vždycky to probíhalo tak, že jsem auto strčil do značkového servisu a pojišťovna mi z pov. ruč. viníka proplatila fakturu za opravu ve výši 100%. Včetně půjčovného za náhradní auto po dobu opravy.
Viník přišel o bonus, dostal malus a bylo to.
Třeba se pletu, ale připadá mi to, že se tu směšuje pov. ručení s havarijním pojištěním.
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

skritekcrx
tel.: 777 27 35 35
auto: RRC

#26 Příspěvek od skritekcrx » 23 kvě 2010 18:40

pablo.gs píše:Kde se píše v pojistných podmínkách u povinného ručení o spoluúčasti? Na to jsem ještě nikde nenarazil. Ani na amotizaci. V posledních letech jsem řešil několik případů kdy mi nabourali nějaký auto z cizí viny a vždycky to probíhalo tak, že jsem auto strčil do značkového servisu a pojišťovna mi z pov. ruč. viníka proplatila fakturu za opravu ve výši 100%. Včetně půjčovného za náhradní auto po dobu opravy.
Viník přišel o bonus, dostal malus a bylo to.
Třeba se pletu, ale připadá mi to, že se tu směšuje pov. ručení s havarijním pojištěním.

nevim jak mas stare auto ale me kdyz zborili Capriho tak zaprve vycislili skodu uplne podle jineho auta neb Consul Capri je neco uplne jineho nez Capri MK1-MK3 jak zna vetsina lidi v CR. Pak mi rekli ze mam jedine auto v CR a ze nevi jak ho nacenit faktura vcetne vyroby zadnich svetel na zakazku neb se nedaji sehnat byla na 180 tisic byl jsem rad ze mi zaplatili 60 a jinak je nezajimalo vubec nic. Napocitali amortizaci.Jo to jsem mel na dilne i soudniho znalce. Ten vedel ze me auto neni uuuplne origo a byl alespon tak ferovej ze rekl ze to pojistovne hlasit nebude a at jsem rad za to co mi dali.

A to co jsem psal vyse je o povynem ruceni ne o havarijnim. Ta spoluucast je v napsana tema uuuuuplne nejmensima pismenkama v tech 5 Actirkach co by jsis mel precist neb se jim rika Smluvni podminky. Jeste nikdy jsem zadny necetl ale asi budu muset zacit

pablo.gs

#27 Příspěvek od pablo.gs » 23 kvě 2010 21:18

Tak to Tvý auto je trochu atyp případ.
Zkušenost mám s plněním u Avensis 3roky, Boxer 4roky 2x a Punto 12let. Tam počítali amotrizaci, ale stačil neorigo blatník a opravu to pokrylo. Taky mi u náhradního auta za Avensis odčítali nějaký paušál za kolometry u náhradního auta (Mondeo). Nicméně více než 50tis půjčovně proplatili. Se servisama jsem to vždy měl tak, že jsem jim nic neplatil, ale oni si to řešili rovnou s pojišťovnou.
Jinak jsem se teď koukal do VPP u ČPP a je tam spoluúčast 12tis pro poj. události v zahraničí u Sporopov (což je to nejlevnější) Dále se píše: spoluúčast která je písemně sjednaná ve smlouvě. Což nemám.
Ale věřím, že někteří vyčuraní pojišťováci ji tam někomu při osobním sjednávání vtlačí. Já pojišťuju přes net a tam ji systém ani nenabízí.

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#28 Příspěvek od Jenda » 24 kvě 2010 08:24

..ČPP nebrat :!: :!: :!: .Je sice nejlevnejsi ale pak z nich dostat penize je prusvih :!: :!: :!:
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

pablo.gs

#29 Příspěvek od pablo.gs » 24 kvě 2010 08:33

OK, ale v případě pov. ručení mě to je přece buřt. Pojišťovna neplatí mě, ale tomu koho jsem poškodil.

Jenda

#30 Příspěvek od Jenda » 24 kvě 2010 08:42

...ten clovek bude mit kuprikladu problem s vymenou okna.Nikde to na tuto pojistovnu nechtej moc delat,rikali mi ze jim neplati.Navic nejsou nejlevnejsi.Ja mam auto hlaseny na jihu cech a pani v praze(kooperativa).Po vsech bonusech to ma levnejsi nez ja a to i s kratsi historii.
Pokud se zeptas nekde ve skloservisu,reknou ti o CPP sve :wink:
H.

pablo.gs

#31 Příspěvek od pablo.gs » 24 kvě 2010 08:57

OK, možná jsem natvrdlej, ale pořád mám pocit že to, že pokud bude mít člobrda problém s výměnou okna, jde to mimo mě jakožto viníka. Partnerem je pro něj moje pojišťovna která musí ze zákona plnit do 15 dnů po skončení šetření. On přeci nemůže přijít za mnou s "hele zaplať mi to místo ČPP protože můj servis s ní nechce spolupracovat".

viz:

ZÁKON Č. 168/1999
§ 9
Pojistné plnění
(1) Poškozený má právo uplatnit svůj nárok na plnění podle § 6 u příslušného pojistitele nebo u Kanceláře, jedná-li se o nárok na plnění z garančního fondu podle § 24.
(2) Plnění pojistitele je splatné do 15 dnů, jakmile pojistitel skončil šetření nutné k zjištění rozsahu jeho povinnosti plnit nebo jakmile pojistitel obdržel pravomocné rozhodnutí soudu o své povinnosti poskytnout pojistné plnění.
(3) Pojistitel je povinen provést šetření škodné události bez zbytečného odkladu. Ve lhůtě do 3 měsíců ode dne, kdy bylo oprávněnou osobou uplatněno právo na plnění z pojištění odpovědnosti, je pojistitel povinen

Jenda

#32 Příspěvek od Jenda » 24 kvě 2010 09:23

...ja se v tom opravdu presne nevyznam ale lidi kteri s CPP kvuli plneni prichazeji do styku tvrdi,ze je to jedna znejhorsich pojistoven.Mas parvdu,ze te to nemusi jako poskozeneho zajimat.
Ja od nich po 10letech odchazim(7aut,3motorky,bez poj.udalosti).
H.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#33 Příspěvek od MadTom » 24 kvě 2010 10:49

Ano, poškozený bude jednat s pojišťovnou, ale pokud s tou nebude dohoda, tak tě dá k soudu (spolu s pojišťovnou), kam už musíš jít (ve vlastním zájmu, aby to pojišťovna nehodila na tebe), a prohlásit tam, že nejsi ochoten platit a že pro tento případ jsi ze zákona pojištěn.
A to už je drbačka.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

pablo.gs

#34 Příspěvek od pablo.gs » 24 kvě 2010 10:55

Nojo já u nich mám pouze pojistky kde mám jen povinné ručení. U Avensise kde chci mít i havárku mám pro jistotu Allianz.
Ale jednalo se mi hlavně o výše uvedený článek, že by pojišťovna proplácela z pov. ručení jenom třeba 24% škody.
Základní věc o co mi šlo zní: bude mít v tom případě mnou poškozený (či pojišťovna formou regresu) právní nárok po mě jakožto po škodné něco chtít? Chci věřit tomu, že nebude. (samozřejmě pokud nebudu blb a nepodepíšu ve smlouvě spoluúčast, škoda nepřesáhne limit 35/50/100mil., nebudu ožralý, bez papírů adt..)
Protože pakliže ano, ztrácel by se tím smysl celého povinného ručení a už by tu bylo spousta nešťastníků kteří udělali škodu třeba za 10mega ze kterých museli 7,5mega zalepit sami.
To, že pojišťovna zaplatí poškozenému opravu jen ve výši amortizované škody je další věc. To má oporu v § 443 Obč. zákoníku takže s tím poškozený moc nenadělá.
Jde mi jenom o tu osobní odpovědnost škůdce. Možná se najde nějaký právník, který se tady k tomu vyjádří.

pablo.gs

#35 Příspěvek od pablo.gs » 24 kvě 2010 11:02

MadTom píše:Ano, poškozený bude jednat s pojišťovnou, ale pokud s tou nebude dohoda, tak tě dá k soudu (spolu s pojišťovnou), kam už musíš jít (ve vlastním zájmu, aby to pojišťovna nehodila na tebe), a prohlásit tam, že nejsi ochoten platit a že pro tento případ jsi ze zákona pojištěn.
A to už je drbačka.
Tudíž z toho vyplývá, že platí pojišťovna. Jít udělat prohlášení k soudu je sice opruz, ale zase kolikrát za život má bílej, heterosexuální, daně platící občan to potěšení, že. :D
Ale taky by podle zákona stačilo si najmout právníka, kterej by to v případě vyhrané kauzy vyřídil k tíži pojišťovny.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#36 Příspěvek od MadTom » 24 kvě 2010 12:48

Ano, nejlépe právníka, a i za něj chtít úhradu nákladů. Protože kdyby to normálně fungovalo, tak není co řešit. Bohužel toto je všechno jenom ideální případ. Pojišťovna bude chtít vždy platit co nejméně, je to jejich živobytí.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

pidibi
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od pidibi » 24 kvě 2010 14:07

...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 00:46, celkem upraveno 1 x.

Futurest
tel.: 725 392 898

#38 Příspěvek od Futurest » 26 kvě 2010 14:16

skritekcrx píše:no s AXOu bys to taky moc nevyhral. Pokud zpusobis skodu treba cca 80 tisic kdy naboutas do nejakeho mercedesu pojistovna vyplati pouze 26% tedy cca 21 tisic zbytek zaplatis ty neb mas 74 % spoluucast. Kdyz mi to kamarad co v tom dela tak jsem se zhrozil. A POZOR nejedna se o amortizaci tam kde by jina pojistovna zaplatila 80 tisic tak AXA prave jen tech 21 docela mazec
O vikendu do me pro zmenu nacouval nejaky borecek, ktery ma auto pojistene u directu, jeste, ze jsem stal opodal a videl jsem to, protoze chtel ujet a zaparkovat jinde, docela koukal, kdyz jsem si za nim dosel... Tak jsem se na tu spoluucast ptal dnes na jejich pobocce pri predvedeni auta a ze pry je to nejaka stvava kampan nejakych autobazaru kvuli plneni za sluzby jako odtah atd a ze k tomu maji na strankach i vyjadreni...tezko rict, cemu verit... :whew
http://www.sab.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět