Nevypnutelné blinkry?

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Steve
auto: D.I manuál 1997

Nevypnutelné blinkry?

#1 Příspěvek od Steve » 22 kvě 2010 00:44

Ve středu jsem se jel mrknout na hladinu Moravy (vyplavení už jsme kdysi byli a skoro každý rok je to dost aktuální, stejně tak i letos - bylo to na hraně, tři bezesné noci). No a protože jsem měl špinavé auto, projel jsem "správnou" louží, občas to dělám :D
Jenže tam byl kanál nebo díra, auto se zatřáslo a spustily se blinkry. Nešly vypnout a tak jsem zaparkoval a vše vypnul. Jenže blinkry šly dál a netušil jsem co s tím. Cvakalo relé v jednotce DO, jenže do ní se nešlo dostat, říkal jsem si, že se asi uvolnilo relé.... :sweat
V telefonu jsem měl Rovera a tak jsem ho potrápil, ale bohužel po telefonu jsme to nevyřešili. Přesto mu moc děkuju za snahu :clap :clap
Všude policajti, bál jsem se odjet, vedle mě parkovali měšťáci. Snad by prý pomohlo odpojit baterku, jenže jsem se bál, že se nějak odkóduje auto a budu na parkovišti v háji. Auto se mi tam nechávat nechtělo. Navíc sice fungoval imobilizér, ale DO nezamykalo auto, jen mechanicky klasicky klíčem.
Byl jsem z toho dost zdrblý, voda možná kolem baráku a já kdesi na parkovišti.
Říkal jsem si, že to risknu a se strachem jestli vůbec nastartuju jsem to zkusil. Auto naskočilo a blinkry přestaly blikat. :O
Byl jsem happy jak sviňa! :D
Trochu se stydím, že je auto asi chytřejší než já :blush , ale když se samo opraví, tak proč ne?

Takže se omlouvám za dlouhý příspěvek, ale nechci, aby se někdo trápil hodinu či víc nad podobnou "závadou".
To auto (D.I) má nějaké varování blinkry při nějakém otřesu? Bylo to za jízdy a nic jiného se nestalo, třeba vypnutí motoru a pod. Že by varovalo blinkry, že se něco "nepatřičného" děje s autem?
Ví někdo, o co šlo?
Dík.
Discovery je životní styl.

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

Re: Nevypnutelné blinkry?

#2 Příspěvek od RudaK » 22 kvě 2010 05:30

Steve píše:To auto (D.I) má nějaké varování blinkry při nějakém otřesu? Bylo to za jízdy a nic jiného se nestalo, třeba vypnutí motoru a pod. Že by varovalo blinkry, že se něco "nepatřičného" děje s autem?
Ví někdo, o co šlo?
Dík.

Mě se to stává taky . Poprvé jsem jel domů s bikajícíma blinkrama a až doma sem to skusil zhasnout a posléze nastartovat ( taky sem myslel,že to nastartovat nepude ) . Je to prej nějaký impuls s imobiliséru ( při otřesu ). Poprvé se mě to stalo při krosení za dědinou :shock: . Od té doby,jak se ty blinkry někde spustí,tak zastavím vypnu a znovu zapnu a je pokoj. Myslím,že to reaguje na ten otřes. Stačí klasický restart a to má být D1 bez elektroniky :D . Prozměnu D III má 8 řídících jednotek a nikdy mě to u ní neudělalo :Sorry: . Podle mě se nic neděje :yes
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Colonel

#3 Příspěvek od Colonel » 22 kvě 2010 11:06

Me se to stalo v RO, kdyz jsem rychlejc projel nejakou diru na silnici. Byl jsem z toho taky docela zaskocenej, a presne, pomohla klasicka finta z windows, vypnout a znova zapnout :))
Disco I Modroush - holátko

Hubert
tel.: 724878985
auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hubert » 22 kvě 2010 12:51

Mám DI a to samé otřesy a začne to blikat. Takže chcípnu a nastratuju a už to jde. Ale čím je to způsobeno by mě taky zajímalo.
Naposledy upravil(a) Hubert dne 23 kvě 2010 04:42, celkem upraveno 1 x.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

Steve
auto: D.I manuál 1997

#5 Příspěvek od Steve » 22 kvě 2010 13:15

Tak to jsem rád, že v tom nejsem sám :mrk
Jen jsem nic netušil, fórum jsem před koupí dost prošťourával a pak znovu, když se něco poondilo, ale o tomto ani zmínka (alespoň o tom nevím).
Takže je to asi "jen" nějaké varování, :whew
Discovery je životní styl.

BeerRudolf
auto: Tak akorát

#6 Příspěvek od BeerRudolf » 24 kvě 2010 08:27

Kdysi tady bylo video kde nějací angličtí floutkové ničili DI, také jim to po ráně blikalo. V následné diskuzi bylo objasněno že je to bezpečnostní záležitost. Prostě při nárazu dojde ke spuštění výstražné funkce blinkrů. Auto je to opravdu chytré s pudem sebezáchovy :)
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010

Hubert
tel.: 724878985
auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hubert » 24 kvě 2010 15:50

Lepší když začne blikat než aby se pustili airbegy.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

Odpovědět