Problem s elektrikou
Moderátor: Miky_CZ
Problem s elektrikou
Ahoj ,
jsem nový uživatel LR Disko II r.v. 2001 TD5 motor od řijna 2009 naprostá spokojenost hlavně v zimě
ale mám záhadný problém objevuje se od jara a jen občas a dost mě s... neb se na auto nedá spolehnout
co se mi děje :
start normální po jízdě chcípnu auto (to se mi stalo v průjezdu u závory bo jsem neslyšel co ta
baba na vrátnici žvatlá) a hned start jenže nic vše se chová jak má (asi to nebude tak když to nechytne)
při otočení klíčkem pohasnou kontrolky chcípne radio a auto se tváří jako když je baterka KO
bylo to po jízde cca 30 km. Tato situace se mi stala již poněkolikáte. A nerad potupně tlačím auto.
několikrát jsem zkoušel různé "opravy" nepočítám odemknout a zamknout auto
1 oprava - baterie odpojena a znovu připojena start OK
2 oprava - po laboraci s baterii jsem odchyt školníka s autem pomohl start přez kabely OK
3 oprava - po laboraci s odpojováním baterie a pomoci ochotného řidiče jsem přez kabely nenastaroval
nevím proč ale pomohla delší pauza asi 20 min
4 oprava - odvezl jsem zboží do firmy vrátím se zpět a opět jsem nenastartoval tak jsem přemýšlel komu zavolám a u toho něco dělal
nedalo mi to a po asi 1 h jsem to zkusil znovu motor naskočil OK
5 ráno hupky do auta a nic trak jsem si pujčil baterku z forda a naskočilo to
mezi závadami je tak 2 dny až týden bezproblémového ježdění
baterka je otestovaná na zázěžovém testu OK (119Ah) má zelené test OKO
auto dobíjí bez problémů (měřil to autodoktor prý podle normy )
takhle to vypadá jako že něco vybije baterku i za jízdy
po nabití je vše ok jen mě zaráží že to občas po "odpočinku" zase naskočí
palubka svítí rele cvakne ale motor si ani neškrtne ani známka pohybu
diagnostika nehlásí žádnou závadu
Moc děkuji za případné nápady na opravu
pokud je někdo v okolí HK ta se rád stavím
Diky Petr
jsem nový uživatel LR Disko II r.v. 2001 TD5 motor od řijna 2009 naprostá spokojenost hlavně v zimě
ale mám záhadný problém objevuje se od jara a jen občas a dost mě s... neb se na auto nedá spolehnout
co se mi děje :
start normální po jízdě chcípnu auto (to se mi stalo v průjezdu u závory bo jsem neslyšel co ta
baba na vrátnici žvatlá) a hned start jenže nic vše se chová jak má (asi to nebude tak když to nechytne)
při otočení klíčkem pohasnou kontrolky chcípne radio a auto se tváří jako když je baterka KO
bylo to po jízde cca 30 km. Tato situace se mi stala již poněkolikáte. A nerad potupně tlačím auto.
několikrát jsem zkoušel různé "opravy" nepočítám odemknout a zamknout auto
1 oprava - baterie odpojena a znovu připojena start OK
2 oprava - po laboraci s baterii jsem odchyt školníka s autem pomohl start přez kabely OK
3 oprava - po laboraci s odpojováním baterie a pomoci ochotného řidiče jsem přez kabely nenastaroval
nevím proč ale pomohla delší pauza asi 20 min
4 oprava - odvezl jsem zboží do firmy vrátím se zpět a opět jsem nenastartoval tak jsem přemýšlel komu zavolám a u toho něco dělal
nedalo mi to a po asi 1 h jsem to zkusil znovu motor naskočil OK
5 ráno hupky do auta a nic trak jsem si pujčil baterku z forda a naskočilo to
mezi závadami je tak 2 dny až týden bezproblémového ježdění
baterka je otestovaná na zázěžovém testu OK (119Ah) má zelené test OKO
auto dobíjí bez problémů (měřil to autodoktor prý podle normy )
takhle to vypadá jako že něco vybije baterku i za jízdy
po nabití je vše ok jen mě zaráží že to občas po "odpočinku" zase naskočí
palubka svítí rele cvakne ale motor si ani neškrtne ani známka pohybu
diagnostika nehlásí žádnou závadu
Moc děkuji za případné nápady na opravu
pokud je někdo v okolí HK ta se rád stavím
Diky Petr
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Re: Problem s elektrikou
Nechci být za chytrolína, jsou zde povolanější ale viděl bych to na špatný spoj mezi bateríí a autem. Nejpravděpodobnější špatné ukostření. Může to být jen ve spoji (povolil bych a znovu utáhl šrouby kostry) nebo přímo propojovací kabel (vyměnit) 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Očistit svorky na baterce, a kabely co jdou od baterky dál - tj. uzemnění a + co jde ke startéru - pokud pohasnou světla a baterka je v pořádku, tak to dělá někde přechoďák, kterej ještě není vidět okem, protože se pořádně neupekl.
Další věc - pokud je možné vzít druhou baterku a chvíli s ní jezdit, tak zkusit to, už se mi stalo, že byl přechoďák v baterce a dělalo to podobné věci. Nicméně, pokud auto nastartuje přes kabely, může to být baterkou, nebo jenom tím, že ze 20 minut ten ohřátý spoj (od motoru, nebo průchodem proudu) stihnul schládnout a začal znovu kontaktovat.
Zátěžovej měřák na zkoušení baterky nepozná všechno.
Další věc - pokud je možné vzít druhou baterku a chvíli s ní jezdit, tak zkusit to, už se mi stalo, že byl přechoďák v baterce a dělalo to podobné věci. Nicméně, pokud auto nastartuje přes kabely, může to být baterkou, nebo jenom tím, že ze 20 minut ten ohřátý spoj (od motoru, nebo průchodem proudu) stihnul schládnout a začal znovu kontaktovat.
Zátěžovej měřák na zkoušení baterky nepozná všechno.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych to vyděl na tu kostru.BeerRudolf píše:Nechci být za chytrolína, jsou zde povolanější ale viděl bych to na špatný spoj mezi bateríí a autem. Nejpravděpodobnější špatné ukostření. Může to být jen ve spoji (povolil bych a znovu utáhl šrouby kostry) nebo přímo propojovací kabel (vyměnit)
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Buďto kostra, nebo vypálené kontakty ve startéru u TD5 častá závada (to by ale nepohasínali kontrolky).
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
Zdravím všechny,
děkuji za rady. Tak baterii jsem nabil vložil do vozu a hned na první otočení
start v pohodě. Kontakt na startéru očištěn (byl zoxidovaný) . Kontakt kostry
u pojistek očištěn.
Drobný problém
dá se nějak dostat k kostře na motoru aniž bych musel
rozebrat půl auta ? Nějak se mi tam nevejdou ruce.
(podle kabelu vede vpravo dopředu pod něco asi pod šroub)
Díky
děkuji za rady. Tak baterii jsem nabil vložil do vozu a hned na první otočení
start v pohodě. Kontakt na startéru očištěn (byl zoxidovaný) . Kontakt kostry
u pojistek očištěn.
Drobný problém

rozebrat půl auta ? Nějak se mi tam nevejdou ruce.
(podle kabelu vede vpravo dopředu pod něco asi pod šroub)
Díky
Takže vše vyměněno jak kabel + tak i - kontaktní plochy očištěny
a zatím (tuk tuk na dřevo) je to ok. Uvidíme v provozu.
Děkuji moc za rady.
Petr
a zatím (tuk tuk na dřevo) je to ok. Uvidíme v provozu.
Děkuji moc za rady.
Petr
Nechcem zakladať nové téma, tak to dám sem. Utopil som si svoju DII motor TD5. Vysušil som konektory, všetky spoje aj RJ . Po poskladaní nejde natočiť motor. (motor zaplavený nebol). Po otočení kľúča sa ozve gong 6 krát, nejde palivové čerpadlo,(pred tým ho bolo počuť), štartér netočí, vedľa počítadla denných kilometrov bliká taký hieroglyf. Ani pri zapnutom kľúči nefungujú smerovky, sťahovanie okien, otváranie nádrže....
Mal niekto podobnú skúsenosť?
V čom by mohol byť pes zakopaný? resp. voda schovaná...
Mal niekto podobnú skúsenosť?
V čom by mohol byť pes zakopaný? resp. voda schovaná...
Nie každý kto blúdi, je stratený...
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Co pojistky na směrovky stěrače a otevírání nádrže?
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
čo znamená tento znak?
- Přílohy
-
- 20062010671 (Small).jpg (41.17 KiB) Zobrazeno 6237 x
...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 12:22, celkem upraveno 1 x.
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš vodu v kontaktech převodovky?
Chcel som umyť tie reťaze od blata. Aj som umyl aj sedačky. V tom potoku je tak 30cm vody a zrazu takáto jama. No proste posral to medzikus.pidibi píše:ja vim, ze to to nepomuzeale jak se ti to povedlo? koukam, ze mas vzadu i retezy ...
... takze zahada obrazku vysvetlena.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- lachimichal
- tel.: 607233594
- auto: Discovery II
Tenhle obrázek se mi rozsvítí když odpojim BCU. Tam bych hledal chybu.
-
A pozor - BCU není uvnitř nalakovaná, takže narozdíl od ostatních jednotek bude docela blbě schnout.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Mal som ju úplne rozobranú, dôkladne vysušenú ale chová sa to stále rovnako. Už sa niekomu stalo že odišla do "kitek" ???
-
Zkus ji rozebrat ještě jednou a ohřát fénem (tím na vlasy), tak na 60tupňů na půl hodiny, to by mělo stačit na dosušení toho,co zůstalo po součástkama.
A ještě můžou být zateklé konektory co jsou v kabelovém svazku - doporučuju RAVE a podívat se do schémat kolik jich je a potom do popisu kde jsou.
Případně mám jednotku BCU druhou - mohu zapůjčit, ale bez diagnistiky ji stejně s motorem a klíčema nespáruješ, takže se ti nepodaří deaktivovat imobilizér.
A ještě můžou být zateklé konektory co jsou v kabelovém svazku - doporučuju RAVE a podívat se do schémat kolik jich je a potom do popisu kde jsou.
Případně mám jednotku BCU druhou - mohu zapůjčit, ale bez diagnistiky ji stejně s motorem a klíčema nespáruješ, takže se ti nepodaří deaktivovat imobilizér.
- marek sk,lm
- tel.: +421908162506
- auto: discovery 1 300tdi
mozno to sem nepatri ,no kamos si pozical auto a dopadlo to takto
a bol tam ktosi mozno aj s tohto fora s D3?
http://pepa84.rajce.idnes.cz/foto_26.11.2010_olymp/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pepa84.rajce.idnes.cz/foto_26.11.2010_samsung/" onclick="window.open(this.href);return false;
prajem prijemnu zabavu
(dotknuta osoba Wojto je kamosov znamy a tak ma to na margo toho utopenia napadlo ,ze to dam sem)
nestastnik ma fajnovu toyotku ,tak chcel skusit fajnovy nissan

http://pepa84.rajce.idnes.cz/foto_26.11.2010_olymp/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pepa84.rajce.idnes.cz/foto_26.11.2010_samsung/" onclick="window.open(this.href);return false;
prajem prijemnu zabavu

(dotknuta osoba Wojto je kamosov znamy a tak ma to na margo toho utopenia napadlo ,ze to dam sem)
nestastnik ma fajnovu toyotku ,tak chcel skusit fajnovy nissan

http://www.drevotuning.sk,www.retrowood.sk
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky