TC vrci nonstop po vymene poloosi???
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: +421 905 712 951
- auto: D3 2007 + D4 2012
TC vrci nonstop po vymene poloosi???
Nazdar. Po vymene poloosi a homokinetakov na D2 mi TC vrci bez prestavky, akonahle zaradim D alebo R (automat) a dam nohu na plyn, spusti sa TC a brzdi a brzdi (svieti pri tom kontrolka TC ako vzdy ked je TC v akcii). Uz sme mali 2 krat vonku vsetky cidla, cistili, dosadzali. Kontrolky ine nesvietia (alebo svieti ABS na oranzovo solo), chyby v ECU su ziadne alebo ze slaby signal z cidla (vzdy ineho), ale ked to zmazem uz nenahrava ziadne dalsie, len TC vrci furt. Hladal som aj na UK forach, nic mudre som sa nedozvedel, nejaky napad/skusenost? Da sa s tym ist len na volnobeh, cize krokom, vtedy TC nevrci, ale ak dam nohu na plyn co i len zlahucka, hned to zacne. Vdaka.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: TC vrci nonstop???
Dotaz - ten zubatej kroužek ze kterýho se ABS snímá je součástí náboje nebo něčeho co jste měnili?
Pokud jednotka neříká že nemá signál, neznamená to, že ho doopravdy má. Já jsem to naposledy řešil s osciloskopem - připojit na dráty co jdou přímo do jednotky a zatočit kolem. Signálu tam sice moc není, ale na osciloskopu je vidět. Ze všech kol to musí být přibližně stejné a přibližně stejné to musí být během otáčení kolem.
A ještě mě napadla drobnost - nemohlo se stát, že jste nějaká čidla prohodili? A nakonec oblikátní - kontrola uzemňovacích bodů.
PS. a dej vědět na co jste přišli
Pokud jednotka neříká že nemá signál, neznamená to, že ho doopravdy má. Já jsem to naposledy řešil s osciloskopem - připojit na dráty co jdou přímo do jednotky a zatočit kolem. Signálu tam sice moc není, ale na osciloskopu je vidět. Ze všech kol to musí být přibližně stejné a přibližně stejné to musí být během otáčení kolem.
A ještě mě napadla drobnost - nemohlo se stát, že jste nějaká čidla prohodili? A nakonec oblikátní - kontrola uzemňovacích bodů.
PS. a dej vědět na co jste přišli
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
Re: TC vrci nonstop po vymene poloosi???
Zubate kolo je sucastou naboja, cidla sme isto nezamenili 

Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Pak mě napadá taková věc - nemohly být ty konce kloubů co jsou v náboji zmagnetované? To asi půjde poznat jenom osciloskopem na výstupním signálu čidla.
Nebo je to souhra náhod a chtělo by to zkusit druhou řídící jednotku ABS.
Nebo je to souhra náhod a chtělo by to zkusit druhou řídící jednotku ABS.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
No to neviem, fakt je, ze na tento problem su fora v us aj uk skupe, nasiel som snad tri neprinosne vlakna 

Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
to je blba chyba. veci co ma napadaju urcite uz napadli aj Teba...ale na test skus, ak sa to da, odpojit vsetky cidla. Na mojom aute maju vsetky konektor, takze odpojit sa daju. Ide o to pokusit sa diagnostikovat ci sa jedna o problem s cidlami, alebo ECU.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
nemože to mat suvis s prevodovkou. - zmenou prevodou si zmenil počet otaciek prevodovky a kolies . tim padom to može robit TC
. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk
... nemal by to byt problem DII snima rychlost z ABS cidiel a nie z red. prevodovky. U Defendera zvykol byt problem, ze ta zubata cast,ktora bola na kinetaku bola malo zmagnetizovana a sem tam vyhadzovalo problem z malej urovne signalu.patrik píše:nemože to mat suvis s prevodovkou. - zmenou prevodou si zmenil počet otaciek prevodovky a kolies . tim padom to može robit TC
... podla toho co popisuje Ivan tak pri vymene poloosi nerobili ziadny zasah do ABS
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
ABS a TC by malo vyhodnocovat iba vzajomne otacky kolies. D2 je sice inteligentnejsia( viacej elektroniky), ale nechce sa mi verit ze by bola az taka dokonala...
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
bohuzial je to tak DII nema "SPEED TRANSDUCER" na redukcnej prevodovke a udaje o rychlosti berie z ABS alabo SLABS jednotky podla vybavy auta.teslo píše:ABS a TC by malo vyhodnocovat iba vzajomne otacky kolies. D2 je sice inteligentnejsia( viacej elektroniky), ale nechce sa mi verit ze by bola az taka dokonala...
... Ivan bud to budete merat alebo skusat s inym autom. Mas aj aktivny podvozok ? ci mas ABS alebo SLABS jednotku.
-
Tak, tak, rychlost je snimana zo zubov naboja, tam problem nebude. Uvidime co bude dalej, ideme to rozobrat znova, ja verim, ze to bude spatnym osadenim cidiel.
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Tyto příznaky jsem měl kdy jedno čidlo bylo úplně vadné tedy (jako by vůbec nebylo "vidět")MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
... ak si odmyslime vonkajsi vzhlad cidla z dovodu uchytenia tak su vsetky rovnake teda elektricky. Je jedno ci sa cidla medzi sebou zamenia. Nie je jedno ci sa prehodi lava a prava strana pripadne predne a zadne ale predpokladam, ze az taky zasah ste nerobili.
- PETER SK
- tel.: 00421905614201
- auto: D 90
Podobny problem som mal na D2 aj ja. Na snimacoch su nasadene gumene o-kruzky,jeden o-kruzok sa zosunul a tym nedovolil snimacu aby dosadol celkom na svoje miesto.Snimac bol mozno len o 1 mm vyssie ako ma byt ale vdaka tomu nedaval rovnaky impulz ako ostatne a jednotka to vyhodnotila ako zavadu.Po spravnom nasadeni vsetko fungovalo ako ma.Skus este raz skontrolovat snimace ci su spravne nasadene.
D90 td5
Ked na to neprides do soboty, daj vediet. Donesiem osciloskop a odmeriame signal co ide ABS snimacov. Popripade to porovname s tym co ide z mojej Disco...
Pridem spat na Slovensko v sobotu rano.
Pridem spat na Slovensko v sobotu rano.
Disco 3
-
Takze sa zda, ze sa to vyriesilo, boli to spatne osadene snimace ABS. Je ich tam totiz problem napratat tak, ay dobre snimali. Ten o-kruzok ich dost vytlaca. Tak sme tomu dali jemny dotuk kladivkom cez drievko a bolo.
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2