Dotaz-vybíjení baterie

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

Dotaz-vybíjení baterie

#1 Příspěvek od Tim » 27 čer 2010 07:43

Zdravim Vás. Mam takovej problém. Dovezl jsem si auto ze servisu. Už tam jsme ho startovali přes kabely,protože se vytřískala baterka. No stálo tam tejden tak jsem si řikal že to možný je. Dojel jsem kousek k obchoďáku,nechal ještě 5 min klapat,za hodku prisel a chytlo krásně. Dojel jsem domu (cca 80km) a ráno jsem nastartoval taktak... Samosebou do práce 7km a po šichtě roztlačování. Noc na nabíječce,ráno ok do práce,po šichtě roztlačování. Dobíjí určitě,otočim klíčkem,startér cvaká,pak se jakoby chytne,líně se to otočí a nakonec nastartuju. Ujedu 3km,chcípnu a natočim to dobře. Ujedu 20 km,nechám 5 hodin a mam smůlu. Kontrolka na baterii je zelená a předtim to nikdy nedělalo. Akorát v zimě při minus patnacti to ráno chytalo hůř ale chytlo. Co to může bejt? Díky Jirka
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

Re: Dotaz-vybíjení baterie

#2 Příspěvek od KDB » 27 čer 2010 08:48

Jestli baterka je zánovní (max 2-3 roky), začni kontaktama...na baterce, starteru.

Tim

#3 Příspěvek od Tim » 27 čer 2010 11:53

Je fakt že na kladnym pólu baterky je ta svorka v háji, resp. ten co to měl předemnou tam ožvejkal tu matku a nejde s tim nic moc udělat takže to jde sundavat rukou,ale to šlo i předtim. Napadlo mě to zkusit nabít a pak baterku odpojit,jestli se vybije i tak... Jinak zánovní neni určitě,nic bych nedal za to že je ještě původní (10 let)

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

vladob8
tel.: +421905582959
auto: D2 Td5

#4 Příspěvek od vladob8 » 27 čer 2010 21:09

Tim píše:nic bych nedal za to že je ještě původní (10 let)
To si robis snad srandu s 10r. baterkou nieco riesit?
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion

Tim

Dotaz-vybíjení baterie

#5 Příspěvek od Tim » 28 čer 2010 06:57

To bych si nedovolil dělat si z vás srandu. Já fakt nevim jak je tam baterka dlouho,já to koupil už starší a určitě bych se nedivil kdyby byla původní. Řešim to proto,že ještě před 10 dnama to bylo ok. I když už jsem na to asi přišel. Já přes den baterku odpojil,přišel jsem,zapojil a hle,startuju krásně. Takže baterka ok. Taky jsem si všiml že když startuju,rozsvítí se rádio i když je vypnutý. Na noc jsem vyndal rádio a ráno zas dobrý,tak to asi bylo tim... To je ono,rádio hyundai made in taiwan a já to svádim na chudáka auto. Ještě uvidim po práci ale asi to bude ono :D

milmil

#6 Příspěvek od milmil » 28 čer 2010 19:45

Ona baterka muze umrit pomerne nahle. Pokud v nejkaem miste "prorostou" elektrody tak se to tam propoji a jeden clanek je mrtev. Navic se dalsima nabijecima cyklama nici tak ze prestava dostatecne vest proud i z tech jeste funkcnich clanku ...
Takze pokud jsou clanky samostatne dostupne, tak zkontrolovat elektrolit.
Jestli je baterka OK, tak hledat mikroskrat v el. instalaci.
Milan

Tim

Dotaz-vybíjení baterie

#7 Příspěvek od Tim » 29 čer 2010 05:45

Jojo,rádio je venku a baterka zdá se ok. Ještě teda vezmu jiný rádio a zkusim jestli to bude dělat taky... Elektrika v autě je pro mě španělská vesnice...já doufam že je to rádiem, už delší dobu plánuju koupit nový tak bych měl důvod :D

Odpovědět