Spojka Freelander 1,8 rv. 1998

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
felixxx
auto: Freelander 1,8

Spojka Freelander 1,8 rv. 1998

#1 Příspěvek od felixxx » 11 črc 2010 15:25

Zdravim vsechny. Tohle auto mam necely rok a musim rict, ze i kdyz ho moc nezatezuju a 99% jizdy je po silnici, je uz po nekolikate zase mimo provoz. Po peripetiich s visko, vymenou kardanu, repasi IRD, nefunkcni klimou, brzdami a cepy, nemluve o problemech s centralem, patymi dvermi atd., je tu dalsi problem, tentokrat se spojkou. Uz jsem si zvykl, ze spojku musim mackat opravdu az do podlahy, ale dnes rano se mi prestala od podlahy vracet zpatky:-) Peclive jsem vsechno prohledl, nikde netece ani kapka brzdovky. Zkousel jsem pomocny spojkovy valec a zjistil jsem, ze se nevraci do zatazene polohy. Pri seslapnuti spojky s tim ani nehnu, pri spojkovem pedalu v horni poloze lze tycku pomocneho valce zatlacit dovnitr, ale vzdy se zase vrati do vytazene pozice. Svym lajckym rozumem to odhaduju asi na pritlacak, ktery nema dost sily stlacit tu tycku zpatky do valce a tim vratit pedal. Ale nejsem mechanik, treba to muze byt zavzdusnene, nebo nejaka jina blbina. Muzete mi prosim poradit? Diky moc.

geršák

Re: Spojka Freelander 1,8 rv. 1998

#2 Příspěvek od geršák » 12 črc 2010 14:01

Ahoj

Mě se tohle stalo v Č.Budějicích na křižovatce.Závada -vyrezlej držák spojkového válečku(dá se koupit zhruba za 600,-)
V servisu ,kde jsem auto nechal,páč jsem věděl stejný h..jako ty,proběhla výměna spojkového válce s tím,že držák zůstal pořád ten původní.Cestou domů samozřejmě závada opět nastala.Tak jsem na to kouknul sám a vyměnil ten držák,odvzdušnil neodvzdušnitelnou spojku a je to OK. od těch dob jsem najel tak 25 tis.Ku podivu i spojka ,ktá měla bejt podle odborného serv.KO.pořád drží.Občas ale zasmrdí a to festovně.Člověka ,který opravu prováděl jmenovat nebudu a ani po něm nechci naspátek peníze za opravu .

Koukni na to, sundej vzduchovej filtr kompletně a pod ním je ten plastovej váleček.

měj se.
FREE 1,8i r.99

vladob8
tel.: +421905582959
auto: D2 Td5

#3 Příspěvek od vladob8 » 12 črc 2010 22:24

cekni toto mam tam aj foto... http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =7&t=10092" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion

felixxx

#4 Příspěvek od felixxx » 13 črc 2010 23:49

Diky za tip, bohuzel tim to nebude. Ten odkaz jsem uz cetl, tak jsem to kontroloval. Drzak je naprosto bez koroze a drzi fest(asi uz ho v minulosti nekdo menil:-). Valecek chodi, jen je porad ve vytazene poloze. Protoze se pristy tyden chystam na dovolenou, auto uz jsem odtahl do servisu. Kdyztak dam pak vedet, jak jsem dopadl. Pri mem stesti to urcite bude ze vsech variant opet ta nejhorsi :-)

felixxx

#5 Příspěvek od felixxx » 16 črc 2010 01:22

Tak uz mam auto zpatky ze servisu, byl to pry skutecne pritlacak. Takze oprava spojky je uspesne za mnou. Nechal jsem pro jistotu vymenit i spojkovy valec. Navic s malou modifikaci, diky niz mi ted spojka zabira jako v jinych autech a ne jako driv - zarazena do podlahy :-) Konecne radim zpatecku naprosto volne. Je to parada!

Jen jsem zvedav co se po**** priste. To auto je super, kvuli spouste veci ho mam rad, ale prechod z naprosto bezporuchovy Hondy Civic r.v. 94 do tehle bezedne pokladnicky je peklo. Zbejva mi jen doufat, ze si Landak pocka s dalsi zavadou minimalne do te doby, nez zase neco nasetrim :-)

Odpovědět