mám stařičkou Audi A6 1,9TDI z roku 96, která pomalu, nebo možná trochu rychleji a jistě dosluhuje.. Hledal jsem na internetu nové autíčko, které bych si do budoucna pořídil.. Jelikož mám karavan, tak jsem hledal spíše v kategorii off-road a jelikož jsem vyučenej automechanik, tak něco o autech vím a za žádnou cenu mě nelákají vozy jako je Audi Q7, Q5, VW Touareg nebo BMW X3, 5, 7... Jsou to auta hezká, ale k ničemu.. Hledal jsem a hledal až jsem narazil na Land Rovera Discovery... Discovery 3, to je nádherné auto, ale mám strop cca 300 000, takže pokukuji nad Land Roverem 2 TD5 po faceliftu, s čirýma světlama... Dnes jsme jeli z nákupů s púřítelkyní a cestou mě napadlo se stavit v Toyotě Dajbych v plzni, kte jeden kousek Discovery 2 stojí, ale před faceliftem.. Prodejce mi ho ukázal a opravdu se mi líbil. Jenže prodejce mi taky ukázal Range Rovera z roku 2004 a jen o 70 000kč dražšího (340 000).. Svezl jsem se jen Range Roverem, jelikož Disco byl vybitý... Samozřejmě Range Rover měl vše co si člověk muže přát.. Od LCD displaye, po kůži a elektrický sedadla, vyhřívané prdky, měchy na přední i zadní nápravě, samozřejmě nádhera... Nedokážu říct, co to auto nemělo... Disco byl také v kůži a elektrické sedadla - vyhřívané... Jenže po té, co se má přítelkyně svezla v Range Roveru už mi nějak Discaveryho 2 nechce povolit... A prostě si pořád říká do kola to své, že v range roveru je to jako v pokojíčku a že si radši těch 70 000 připlatíme..

Chvi váš požádat o rady.. Chci auto, které mě s karavanem vytahne i na písčité pláži...

Jinak jak jsou na tom obá motorově? TD5 a ten Ranger Rover 3.0 Diesel? Oba dva byly v automatu, jak jsou na tom Land Roverácké automaty?
Děkuji vám, Petr.