Kondenzovanie vody v kufri

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
vladob8
tel.: +421905582959
auto: D2 Td5

Re: Kondenzovanie vody v kufri

#21 Příspěvek od vladob8 » 24 říj 2009 22:37

Zateka tam pod tapacirungom, zatecie to do nahlbsieho miesta co je dno vanicky, potom sa to odparuje z tepla od vyfuku co je pod tym! Je tam nasytena 100% vodna para a vyzraza sa to na lesklej chladnej ploche co je spodna strana deklu, potom to v klude kvapka dole na naklad...to nieje moj nazor to je fyzika...
Je jasne ze ked to niekto necha pootvorene, vzduch prudi a k zrazaniu nenastane lebo je malo % vodnych par ku zrazaniu.
V 9. triede ZS sme sa to ucili na Fyzike ako "stavova rovnica plynu" pamatate???
"Sytenie, Teplota, Tlak, zakladna rovnica termodynamiky!!!"
Je pekne si takto zaspominat na decke casy pri tychto nasich dospelackych "problemoch" co poviete... :) :) :)
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion

Kuťas

#22 Příspěvek od Kuťas » 25 říj 2009 12:14

Dusan K píše:čus tak to asi máš ucpaný odtokový kanalky :ty jeden...:
Asi máš pravdu. Už si vzpomínám, že se to tu psalo :oops: :Ja blb:
Free 1.8, 5dv, r.v. 2000

will.26

#23 Příspěvek od will.26 » 26 říj 2009 08:13

jo jo kdyby jste tehdá nekreslili kosočtverce na lavice..............že? :mrgreen: ale kdo mohl tehdá tušit že budeme řešit problém landrovru?to ani učitel fiziky

fotosam
tel.: 603262798
auto: Freelander TD4
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od fotosam » 07 dub 2010 12:48

Já když přivezl auto, bylo mokro jak ve shcránce v podlaze kufru, tak na zadní hraně stropu. Protože ale při zavírání pátých dveří někdy nesjede sklo dostatečně na to, aby se pak schovalo pod lištu na hraně střechy, myslel jsem, že ti šikulové v bazaru nechali v dešti to sklo pátých dveří "neschované" a zateklo tudy. Vysušil jsem to a přišlo mi, že od té doby je v kastlíku sucho a vlhka na stropě jsem si také nevšiml. Až teď, minulý týden. Nevím ale, jestli to bylo po dešti - to jsem nekontroloval a nebo po mytí - což mi připadá pravděpodobnější - že jsem tam nastříkal po skle zadního okna. Musím to probádat. Pokud by to bylo z deště nebo mytí, ale zatékáním ze střechy - to se dá řešit nějakým utěsněním silikonem pod tu zadní lištu?

dzordzi
auto: LR3

#25 Příspěvek od dzordzi » 27 dub 2010 20:43

V kufry a v schránke sa voda nekondenzuje len tak samo o sebe :cool v nijakom prípade...... vždy je to len- že niekade tam zateká..... mne zatekalo cez gumu v tých zlomoch medzi sklom a dverami. :whew tam je tá guma dosť namáhaná a stočená bokom. voda vtekala cez gumu dovnútra pod tú spodnú lištu a tam vtekala do schránky. bolo to minimálne ale už sa to v nútri rosilo a potom išiel z kufra smrad ako :Ale fuuj: :puke .... Ked je tam sucho- nič nekondenzuje a nesmrdí :clap :Pohoda:
Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,

Pafelak
tel.: 732907917
auto: freelander 98

#26 Příspěvek od Pafelak » 21 črc 2010 17:35

Ahoj free,moje zkušenost je že jsem jednou nechal potevřené okno zapršelo a začala mi tam také kondenzovat. pokus odvětrat byl k ničemu ale náhodou jsem přišel na to že podlahový tapecírunk je asi 1cm houba a pěkně nacucaná a není ze shora poznat že je mokrá tu jsem vysušil a mám od toho pokoj, takže tam taky může ta vlhkost být. (jinak dobýval jsem se k tlumiči portože mi tam vrzala guma kvůli málo utažené matci) tak zdař.

alda206

#27 Příspěvek od alda206 » 22 črc 2010 16:25

Měl jsem úplně stejný problém, ale mám kamaráda autoklempíře, který ho během pár minut vyřešil. Pořádně seřídil zadní dveře tak aby těsnění doléhalo a už nezatéká ani nekondenzuje. Před tímto zákrokem jsem jezdil bez koberce v kufru. Zkus sundat koberec a zadní plast z pátých dveří, vlez si dovnitř a ať někdo pomalu od spodní části kufru lije vodu z hadice a postupuje nahoru. Je to jeden způsob jak zjistit odkud se voda bere. Pak stačí jen seřídit kufr, ale to bych sám raději nedělal a nechal to odborníkům.

oliver

#28 Příspěvek od oliver » 25 črc 2010 20:27

moze byt upchata triska na zadnom ostrekovaci a potom pri ostrekovani zadneho okna tlak rozpoji hadicku a kvapalina preteka popod tapacirumg do prelisu v kufri aj

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#29 Příspěvek od Tim » 03 srp 2010 20:44

No já hodně dlouho zkoumal,kde mi do kufru zatéká, ale na nic jsem nepřišel... Tak jsem to vyřešil následovně. Koupil jsem v drogerii takovej bazmek z plastu, do kterýho se strkaj tablety pohlcující vlhko. Přidělal jsem to do tý schránky a od tý doby nemám problém,jen to musim každejch 14 dní vyndat a vyměnit tabletu. Já vim,je to takový neodborný řešení,ale funguje to dobře
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Odpovědět