Špatné otáčky motoru
Moderátor: Safraporte
- jarin63-js
- tel.: 608504434
Špatné otáčky motoru
Ahoj všichni.Nemáte někdo zkušenost s otáčkama motoru?Po zahřátí motoru mám volnoběžné otáčky 1500-2000ot.a při řazemí mi držej otáčky dlouho nahoře a potom někdy spadnou rychle a někdy pomalu.Mám podezdření na automatický sytič nebo nějaké čidlo.Prosím poraďte,díky.
otáčky motoru
přesně to samí jsem měl i já, po dlouhým pátrání jsem přišel nato že se mě špatně vracel plyn ( nevracel se na doraz u páčky plynu na motoru , stačilo dotlačit páčku o 1mm a otáčky spadly ) tak jsem prostříknul olejsprejem tu pružinku a promazal celý plynovod
a zatím vše OK snad to budeš mít taky jinak nevím
jarmikkk

jarmikkk
- jarin63-js
Ahoj, projevilo se mi něco podobnýho-musel jsem odpojit, nabít a zpět připojit baterku. Do tý doby vše ok, ale po připojení baterky se mezi řazením někdy drží otáčky i na 2500.otáčkách. Zkoušel jsem vypnout motor, zase nastartovat a vše běželo jak mělo. Dělo se to v mrazech takže buď jednoduše lanko nebo řídící jednotka?-vzhledem k tomu opětovnému nastartování....
beru to dóst vážně....
- Koudy
- tel.: 608984224
- auto: D3 TDV6
- Kontaktovat uživatele:
Re: Špatné otáčky motoru
Nepíšeš co máš za motor, ale toto byl nejčastěji u 1,8 problém s klapkou, někdy pomůže udělat základní nastavení, ale k tomu je potřeba to napíchnout na TestBook.jarin63-js píše:Ahoj všichni.Nemáte někdo zkušenost s otáčkama motoru?Po zahřátí motoru mám volnoběžné otáčky 1500-2000ot.a při řazemí mi držej otáčky dlouho nahoře a potom někdy spadnou rychle a někdy pomalu.Mám podezdření na automatický sytič nebo nějaké čidlo.Prosím poraďte,díky.
- jarin63-js
- jarin63-js
Ahojky taky se mi špatně začly vracet otáčky. Jaký ventil vzduchu jsi vyčistil? Klapku sem už vyčistil tak snad ještě ten ventil. Děkuji
- jarin63-js
Ahoj,ten ventil je mezi víčkem na dolévání oleje do motoru a vstřikováním.Je to takovej černej váleček a zleva jdou do něj kabely.Držej ho 4 šrouby(torxy)a ty spodní je pocuc povolovat(neni tam místo).Kámoš mi pujčil miniaturní ráčnu.Až ho rozděláš,tak uvidíš jak je vevnitř černej.Až ho vyčistíš,tak ho smontuj,zapoj kabely a ať ti někdo zapíná klíček a ventil musí jakoby vrčet.Jestli nebude vrčet,tak bude v háji.Vyčisti pořádně ten pístek a to sedlo.Potom dej vědět jestli to bylo ono.Doufám,že jo.Čus.
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Len pre doplnenie, ten ventil obchadza skrtiacu klapku vzduchu a je to vlastne regulacia volnobeznych otacok motora.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
to jarin 63:no,mel jsem ten ventil venku ale nejak jsem nepochopil jak ho rozebrat,mohl bys to popsat.dik
Ahojky tak jsem zase u toho samého problému co jsem psal minulý rok. Minulý týden mi při jízdě po městě v koloně při vysoké teplotě opět zústávali viset vysoké otáčky motoru. Jelikož vyčištění škrtící klapky a ventilu loni pomohlo, nechal jsem to udělat i letos. Ale bohužel jsem teď na tom ještě hůř. Po přidání plynu /je jedno jestli stojím ,nebo jedu, jestli je motor studený nebo teplý/se mi otáčky strašne pomalinku vracejí k volnoběhu, chvílama jakoby po skocích. I při zahřátým motoru mám volnoběh něco malinko nad 1000 ot. Při jízdě při řazení na nižsí stupeň musím počkat až otáčky trošku klesnou abych mohl zařadit.Zústanou cca 2 sekundy na otáčkách před přeřazením, pak pomalinku klesají. No jízda prostě opruz.
Uvítal bych nějakou radu, nebo diagnostiku poblíž Znojma.
Děkuji
Uvítal bych nějakou radu, nebo diagnostiku poblíž Znojma.
Děkuji
- jeanes
- auto: Freelander TD4 2005
Kdybys nenapsal, ze jsi nechal opet vycistit skrtici klapku, tak bych to typoval na ni... Nejdriv bych se tedy podival na krokovy motorek, a pak cidlo teploty vzduchu...
Jak se do lesa volá,...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Je potřeba jí vyměnit už hold dosloužila
. Stejný problém řešil známej na golfu (automat takže ještě větší opluz). Příznaky stejný. Napoprvé pomohlo vyčištění ale po půl roce znova. Po výměně OK 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
Vše co popisujete jsem prodělal taky, musel jsem nechat udělat diagnostiku, kde zjistili vadné čidlo teploty vody.Bohužel i čidlo má vliv na volnoběh.
Děkuji za odpovedi a jeste se zeptam v kterych mistech je pls čidlo teploty vody a vzduchu? Kouknu jestli nekde neni vypadeny kabel a i tak pojedu na tu diagnostiku.
stara tema, ale skusim reagovat... Vlado, myslel si krokovy motorcek klapky? diel MLZ 100050L? alebo aky ventil? nemas foto? mne vcera vybehli otacky na 1500 a nesli dole ani po pridani plynu ci zaradeni nejakej rychlosti a jazdy pod plynom, ci pri brzdeni motorom.. zastavil som, pred klapkou som stlacil tu hrubu hadicu a bolo to.. otacky konecne klesli na 800, ale na aute mam na skusku inu klapku.. zeby dve vadne za sebou? ja uz neviem...vladob8 píše:Len pre doplnenie, ten ventil obchadza skrtiacu klapku vzduchu a je to vlastne regulacia volnobeznych otacok motora.
Vojto
LR D3, r.v. 06
LR D3, r.v. 06