TD4 palivový filtr
Moderátor: Safraporte
-
TD4 palivový filtr
Zdravím Freelanďáky.Chtěl jsem dnes vyměnit filtr paliva na TD4- 2004 a nemohu jej najít.Pod tou pojistkovou skříňku není.Je ještě nejaké jiné místo???Radek
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Re: palivový filtr
Pravý zadní podběh kola - hledej za kolem plastový kryt, pod kterým je schovaný. Je tam i šroubovací zátka odkalovače.
Free Td4 2004 HSE automat
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
jo jo už to mám dám sem pak fotky pro ostatní a zhruba popis jak na to 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Zdravím, už jste někdo měnil (osobně) palivový filtr u TD4 v motorovém prostoru?
Nejde mi se na ten filtr dostat, aniž bych sundal tu plastovou krabičku s elektrikou nad tím, ale ta mi (ač uvolním západku) nejde povytáhnout a sundat.
Máte na tu výměnu někdo nějaký fígl? Krom nedostatku prostoru by to bylo jednoduché - ale mám strach víc zabrat, abych něco nerozlámal
Nejde mi se na ten filtr dostat, aniž bych sundal tu plastovou krabičku s elektrikou nad tím, ale ta mi (ač uvolním západku) nejde povytáhnout a sundat.
Máte na tu výměnu někdo nějaký fígl? Krom nedostatku prostoru by to bylo jednoduché - ale mám strach víc zabrat, abych něco nerozlámal

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
OK, tak aby jste se s tím případně nemuseli lopotit jak já a demontovat vše možné a nemožné, výmontovaný filtr jsem nafotil
(ale jen lehce - s rukama od nafty to není to pravé ořechové
)
foto
obr.1 - filtr i s čerpadlem v plast. obalu (držáku) po vyndání
obr.2 - protikus (který má normálně zůstat připevněný na autě) a filtr
obr.3 - tam jak mám ukazováček, tam je vidět profil ,,U" do kterého se musí zastrčit zobáček držáku (obalu) filtru
obr.4 - ještě fotka protikusu na autě s lépe viditelným profilem ,,U" pro nasazení filtru
Snad jsem to trochu srozumitelně popsal.
Musí se odpojit: ukostření, přívod nafty do čerpadla (rychlospojka), přívod el.proudu do čerpadla, vývod nafty z filtru (rychlospojka), pak se celý filtr i s čerpadlem (jsou ve spojeném obalu) jakoby povytáhnou o cca 2 cm nahoru a odtáhnou směrem od držáku a dopovytáhnou zcela ven. Jistě lze vytáhnout jen filtr, ale mě to nešlo ...
je to popsané otrocky, ale já na to demontoval kabeláž i s řídící jednotkou, pak celý filtr i s držákem a vy se tomuhle laickému samouckému procesu máte možnost vyhnout
(ale jen lehce - s rukama od nafty to není to pravé ořechové

foto
obr.1 - filtr i s čerpadlem v plast. obalu (držáku) po vyndání
obr.2 - protikus (který má normálně zůstat připevněný na autě) a filtr
obr.3 - tam jak mám ukazováček, tam je vidět profil ,,U" do kterého se musí zastrčit zobáček držáku (obalu) filtru
obr.4 - ještě fotka protikusu na autě s lépe viditelným profilem ,,U" pro nasazení filtru
Snad jsem to trochu srozumitelně popsal.
Musí se odpojit: ukostření, přívod nafty do čerpadla (rychlospojka), přívod el.proudu do čerpadla, vývod nafty z filtru (rychlospojka), pak se celý filtr i s čerpadlem (jsou ve spojeném obalu) jakoby povytáhnou o cca 2 cm nahoru a odtáhnou směrem od držáku a dopovytáhnou zcela ven. Jistě lze vytáhnout jen filtr, ale mě to nešlo ...
je to popsané otrocky, ale já na to demontoval kabeláž i s řídící jednotkou, pak celý filtr i s držákem a vy se tomuhle laickému samouckému procesu máte možnost vyhnout

- ccvit
- tel.: 0944178603
- auto: Frilander TD4, 2002
Ahoj. Tak som konečne problém odstránil. toto vsetko mal na svedomí snímač tlaku na rampe. Striedavo hlásil vysoký a nizky tlak. Práca na 5 min.
pokiaľ by sa niekomu naskytol taký problém, tak pozor. novy snímač ma síce to samé číslo ako starý, ale závit je ca o 3 mm kratší. Je potrebne podložiť medene podložky. v mojom pripadne 2 ks. Snímač stojí ca 200 eur.
Vďaka za rady.
pokiaľ by sa niekomu naskytol taký problém, tak pozor. novy snímač ma síce to samé číslo ako starý, ale závit je ca o 3 mm kratší. Je potrebne podložiť medene podložky. v mojom pripadne 2 ks. Snímač stojí ca 200 eur.
Vďaka za rady.
Zdravím. Asi jsem natvrdlej, ale zaboha nemůžu najít, kde ten filtr je. Dostanu se k němu sundáním těch skříňek s elektrikou v motorovém prostoru nebo to jde i jinak třeba skrz podběh? Každopádně po dlouhé obhlídce auta jsem ten filtr ani nezahlíd. Mam Free I Td4 2005.
Díky
Díky

- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- ANDREAS
- auto: Freelander 1,8 99
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Vás Pánové,
kde je palivový filt u TD4 jsem z vlákna pochopil, je to u 1.8 r. 99 stejné? Hledal jsem ho, ale nic. Dal jsem to do servisu na kompletní výměnu filtrů a bylo mi dneska řečeno, že palivový filtr taky nenašli a stejně dopadli i s pylovým filtrem. Prosím o radu. Děkuji Ondra
kde je palivový filt u TD4 jsem z vlákna pochopil, je to u 1.8 r. 99 stejné? Hledal jsem ho, ale nic. Dal jsem to do servisu na kompletní výměnu filtrů a bylo mi dneska řečeno, že palivový filtr taky nenašli a stejně dopadli i s pylovým filtrem. Prosím o radu. Děkuji Ondra
Land Rover Freelander 1.8 99 - hrošík
Život bez taškařic a veselých kousků je jako cestování bez hospod :-)
Život bez taškařic a veselých kousků je jako cestování bez hospod :-)