ZPÁTEČKA - CHOVÁNÍ

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
macronera
tel.: 775651798
auto: DISCOVERY II,IV
Kontaktovat uživatele:

ZPÁTEČKA - CHOVÁNÍ

#1 Příspěvek od macronera » 05 pro 2009 15:40

Ahoj, není to moc dlouho co jsem si pořídil Disco II a tím že jsem nebyl zvyklý na naftový motor a auto je pro mě stále nové se neubráním hledat zvuky co jsem dřív neznal apod. A možná díky tomu mám problém. Všechno co jsem zpozoroval zřejmě posloucháte i vy u vašich aut ale nejsem si jistý zpátečkou. Jak se chová zpátečka která je v pořádku? mam pocit že motor má při zpátečce jiný zvuk... a z převodovky jde občas zvuk jako když přezkočí zub?nevím jak to popsat. prostě tak nějak zvláštně bručí. je to normální nebo co s tím kdyžtak dělat? díky moc za pomoc Pavel
roubená chalupa v Krkonoších,posezení u kachlových kamen, sjezdovka s večerním lyžováním, Rodinné,skupinové a individuální rekreace http://www.ChalupaOrlice.cz , www.DoKrkonos.com

marek sk,lm
tel.: +421908162506
auto: discovery 1 300tdi

Re: ZPÁTEČKA - CHOVÁNÍ

#2 Příspěvek od marek sk,lm » 05 pro 2009 17:53

neviem,mne to relativne vydava asi normalne zvuky.ktovie :shock: skus to dat odpocut niekomu,co ma "páru" o co ide
http://www.drevotuning.sk,www.retrowood.sk
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky

macronera
tel.: 775651798
auto: DISCOVERY II,IV
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od macronera » 05 pro 2009 20:14

PŘI POMALÉM ROZJÍŽDĚNÍ SE NIC NEDĚJE. ALE JAK POTŘEBUJU JET NA ZPÁTEČKU DO VĚTŠÍHO KOPCE A JE VÍC V ZÁBĚRU TAK JAK KDYŽ KLEPE....NEVÍM JAK TO PŘESNĚ POPSAT.
roubená chalupa v Krkonoších,posezení u kachlových kamen, sjezdovka s večerním lyžováním, Rodinné,skupinové a individuální rekreace http://www.ChalupaOrlice.cz , www.DoKrkonos.com

Badus

#4 Příspěvek od Badus » 18 pro 2009 11:12

macronera píše:PŘI POMALÉM ROZJÍŽDĚNÍ SE NIC NEDĚJE. ALE JAK POTŘEBUJU JET NA ZPÁTEČKU DO VĚTŠÍHO KOPCE A JE VÍC V ZÁBĚRU TAK JAK KDYŽ KLEPE....NEVÍM JAK TO PŘESNĚ POPSAT.
Stane se Ti obcas, ze to dela i na jednicku pri rozjizdeni? Zkus ve chvili, kdy to zacne delat, vymacknout a zase pustit spojku. Melo by to prestat. Pokud se to bude takto chovat, pak Te ceka pravdepodobne vymena nebo repase spojky. Ale muzu se mylit, jen mi to pripomnelo zvuky, co jsem jiz jednou s Disco zazil.
Discovery II, III, IV KTM 990 Adv, EXC400

pablo.gs
auto: ex DII TD5

Re: ZPÁTEČKA - POMOC

#5 Příspěvek od pablo.gs » 01 zář 2010 13:09

Zjistil jsem následující problém. Když jízdě na zpátečku vymáčknu spojku, je cítit jak auto (DII TD5 manuál) nepravidelně zpomaluje. Při zařazené redukci o to víc brutálně. Např. když couvám na redukci z mírného kopce a vymáčknu spojku, tak auto cukavě zastaví a stojí.
Pls pomoc, čím to může být? Ložisko zpátečky v převodovce nebo něco jiného?
Pozítří jedu do MNE, tak z toho mám drobek nerva :doh
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#6 Příspěvek od MadTom » 01 zář 2010 13:36

A nebude to jenom tím, že zpátečka má nejtěžší zpřevodování a prostě ztráty v převodech už jsou tak velké, že se to zastaví? Co to dělá na redukovanou 1? Co to dělá když vyřadíš na hlavní a když na redukční převodovce?
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Odpovědět