Rekonstrukce Defika na Vemblouda (puvodne Sundani boudy)
Re: Sundani boudy
Nezkoušel jste někdo plechy lepit? Když je to na rovném místě tak supr věc, epoxy metalem, říkám tomu COčko v tubě
nemám to vyzkoušené na hliníku, ale na ocel plech ano, myslím, že na hliník to půjde taky.

Zatím mám Land Rover jen v hlavě, ale nákaza je to značná !
oxidace mezi snytovanymi plechy - ma cenu to roznytovat/opravit/prestrikat/snytovat?
PS: to by clovek neveril kolik a ruznych sroubu muze anglican narvat na jedno auto, to snad projektoval majitel zkrachovaleho zelezarstvi. Uz se tesim az to budu skladat a premyslet jaky sroub kam dat, to me budou ve Fabory milovat az tam budu denne pro dva (ruzny) sroubky
PS: to by clovek neveril kolik a ruznych sroubu muze anglican narvat na jedno auto, to snad projektoval majitel zkrachovaleho zelezarstvi. Uz se tesim az to budu skladat a premyslet jaky sroub kam dat, to me budou ve Fabory milovat az tam budu denne pro dva (ruzny) sroubky

BMW R1150GS, BMW F650GS Dakar, KTM 250 EXCF, Honda CB600F Hornet a ted uz i LR Defender 110 300TDi neb me uz nebavi neustale moknout 

- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to známturby píše:az tam budu denne pro dva (ruzny) sroubky

oxidací mezi snytovanymi plechy myslíš která místa?
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
... no neviem ako u vas v CZ ale u nas na SK som Fabory volil ako poslednu moznost nakolko je to ako TUZEX no na druhej strane maju rozne veci.turby píše:Uz se tesim az to budu skladat a premyslet jaky sroub kam dat, to me budou ve Fabory milovat az tam budu denne pro dva (ruzny) sroubky
... s tym skladanim to nebude az tak tazke. Ja som auto rozobral sam a nikde som si neznacil ktora sruba kam patri. Horsie by bolo ak by ti auto rozobral niekto iny a nechal ti kopku srub.
... co sa tyka rozmerov tak tiez som nezaznamenal nejaky problem
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
elliot: no ono to bude asi skoro vsude
dneska jsem na to jeste koukal a asi ty zadni blatniky etc. a korbu roznytuju jak jen to pujde. necham opiskovat i vsechny ocelovy dily a plechy kasle. je to mistama chyceny rzi a kartacem se to nikdy poradne neocisti. respektive by to byla prace na rok.
DanoDEF: myslis, ze az to budu za pul roku skladat tak si se svoji paralyzou vzpomenu ktery ze samorez z asi 50 variant patri do jake diry? To ze je jeden plastovy dil pristrojovky pridelany tusim 3 ruznymi srouby od ruznych variant samorezu po uplne nepochopitelne i metricky sroub s matkou me fakt dostava. Ale alespon je na co nadavat, clovek by se u toho jinak nudil.

DanoDEF: myslis, ze az to budu za pul roku skladat tak si se svoji paralyzou vzpomenu ktery ze samorez z asi 50 variant patri do jake diry? To ze je jeden plastovy dil pristrojovky pridelany tusim 3 ruznymi srouby od ruznych variant samorezu po uplne nepochopitelne i metricky sroub s matkou me fakt dostava. Ale alespon je na co nadavat, clovek by se u toho jinak nudil.

BMW R1150GS, BMW F650GS Dakar, KTM 250 EXCF, Honda CB600F Hornet a ted uz i LR Defender 110 300TDi neb me uz nebavi neustale moknout 

- eliott
- Kontaktovat uživatele:
S pískováním hliníkovch dílů opatrně, abys je nemusel vyhodit...turby píše:elliot: no ono to bude asi skoro vsudedneska jsem na to jeste koukal a asi ty zadni blatniky etc. a korbu roznytuju jak jen to pujde. necham opiskovat i vsechny ocelovy dily a plechy kasle. je to mistama chyceny rzi a kartacem se to nikdy poradne neocisti. respektive by to byla prace na rok.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
... no musis to rozoberat a skladat castejsieturby píše: DanoDEF: myslis, ze az to budu za pul roku skladat tak si se svoji paralyzou vzpomenu...

LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
elliot: myslel jsem ocelovy ram kasle a s ocelove plechy. hlinik piskovat urcite nebudu, neboj 

jeste k tomu piskovani. je nejaka cesta jak opiskovat i dily naprav, brzdove kotouce (chlazene), brzdice atp.? Respektive jde nejak zamaskovat casti, ktere se nesmi opiskovat?

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
pískovat se dá i hliník, ale je na to třeba trošku jinej přístup než na železo.
Když budeš dělat nápravy, tak je nejlesší je mí rozebrané - stejně ložiska a gurefa neochráníš na 100%
Když budeš dělat nápravy, tak je nejlesší je mí rozebrané - stejně ložiska a gurefa neochráníš na 100%
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší mi přijde nápravu opískovat vcelku, před rozebráním. Pak pořádně ofoukat, natřít nápravnici alespoň základovou barvou a pak teprve rozebírat. Jak to budeš pískovat rozebrané, tu nápravnici nikdy pořádně nevyčistíš od jemného písku.turby píše:jeste k tomu piskovani. je nejaka cesta jak opiskovat i dily naprav, brzdove kotouce (chlazene), brzdice atp.? Respektive jde nejak zamaskovat casti, ktere se nesmi opiskovat?
taky jsem nápravu pískoval v celku a není to zas takový problém,akrát s přední je to trošku složitější kvuli koulím ale taky to jde
- Přílohy
-
- ccc.jpg (154.89 KiB) Zobrazeno 9205 x
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Čau, já to nechal pískovat v tomhle stavu :
Místo rejdových koulí jsem dal víčka z plechu. Pro zadní nápravu můžeš dát místo trubky náboje kola taky plechový víčko a je to. Ale jestli se potom chystáš měnit gufera, rejd. koule, kotouče a tak, tak je to asi nejjednodušší jak řiká Eliott- opískovat vcelku a pak rozebrat a ev. dočistit..Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
tak bouda sundana 

- Přílohy
-
- IMG_6707.jpg (60.52 KiB) Zobrazeno 9059 x
-
- IMG_6712.jpg (52.47 KiB) Zobrazeno 9057 x

Re: Rekonstrukce Defika
Takze zitra udelam rozborku "korby" a v sobotu vyndam motor a prevodovku a pak hura na podvozek.

Re: Rekonstrukce Defika (puvodne Sundani boudy)
takze komplet rozebrano. jak podvozek tak skoro uplne roznytovana bouda. po nedeli jde ram a podvozek na piskovani.
ram ma trochu schnily jen levy predni drzak naraniku protoze ho nekdo "odborne" opravil a hodne zadni naraznik. ten ale vymenim cely.
u korby vymenim komplet plech podlahy a svisly plechy pod zadnima sedackama. je mistama trochu deravy a prijdme mi jednodussi udelat cely novy nez to zaplatovat.
jeden zadni brzdic sel dolu az flexou, stejne jsou oba v pekle neb meli zadrene vnitrni pistky. sroub nesel povolit ani potom vyndavacem sroubu. po rozebrani napravy to budu muset asi nahrat...
o rozebirani zadnich ramen od "leveling unit" a cepu ani radeji nemluvim... sral jsem se s tim cely den, ty srouby tam byly totalne prirostly...
ram ma trochu schnily jen levy predni drzak naraniku protoze ho nekdo "odborne" opravil a hodne zadni naraznik. ten ale vymenim cely.
u korby vymenim komplet plech podlahy a svisly plechy pod zadnima sedackama. je mistama trochu deravy a prijdme mi jednodussi udelat cely novy nez to zaplatovat.
jeden zadni brzdic sel dolu az flexou, stejne jsou oba v pekle neb meli zadrene vnitrni pistky. sroub nesel povolit ani potom vyndavacem sroubu. po rozebrani napravy to budu muset asi nahrat...
o rozebirani zadnich ramen od "leveling unit" a cepu ani radeji nemluvim... sral jsem se s tim cely den, ty srouby tam byly totalne prirostly...

co s spatnym loziskem u remenice k vrtuli chladice? hledal jsem celou novou remenici jako dil a nikde nic.

- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Buď hodně práce na soustruhu, nebo celé nové víko...turby píše:co s spatnym loziskem u remenice k vrtuli chladice? hledal jsem celou novou remenici jako dil a nikde nic.
toho jsem se bal, co to stoji?

tak je opiskovano. zitra jdu vyvarit ram a vymenit zadni X member.
- Přílohy
-
- IMG_6953.jpg (231.18 KiB) Zobrazeno 8519 x
-
- IMG_6954.jpg (61.67 KiB) Zobrazeno 8515 x