Free 1 repas visko
Moderátor: Safraporte
Re: repas visko
MOHU VAM VSEM RICT ZE REPASE VISCO SPOJKY JE OPRAVDU MOZNA A JAK MAM OVERENO OD ZNAMEHO KTERY JEZDI JIZ SKORO ROK PO REPASI TAK JE TO SUPER.NEZ DAVAT 14000 kč tak to mate u pana balaze za 2600kč a jeste 2roky zaruku.TATO FIRMA TO NA SLOVENSKU DELA JIZ DVA ROKY A ZREJME TO OPRAVDU UMI.JA TAM VEZU SVOJI PRISTI TYDEN.CELA OPRAVA TRVA ASI 3HODINY.PAN BALAZ SIDLI VE ŽIARU NAD HRONOM A JE TŘEBA SE OBJEDNAT TELEFONICKY.JEDNALI JSME ZATIM JEN TELEFONICKY ALE ZREJME JSOU VELMI SERIOZNI.JA JSEM OD MOSNOVA.AZ SE VRATIM S OPRAVENOU TAK VAM ZASE DAM REFERENCE AHOJTE ROVRACI DALIBOR
suhlasim, ako som uz pisal predtym, ja ju mam skoro pol roka a super! Akurat som tam siel asi neskoro, uz mam chytenu IRD, takze asi zacnem setrit na novu...
Chodte do toho vsetci, kym nebude pre IRD a penazenku neskoro... hmm

Chodte do toho vsetci, kym nebude pre IRD a penazenku neskoro... hmm
Vojto
LR D3, r.v. 06
LR D3, r.v. 06
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
-
- tel.: 776447613
- auto: LR Free,Patrol
Visco spojka - pan Baláž
Zdravím všechny,měl bych dotaz,nechystáte se někdo z čech - středočeského kraje k panu Balážovi do Žiaru na opravu visco spojky?přispěl bych na dopravu.Díky Martin
Re: Visco spojka - pan Baláž
...
Naposledy upravil(a) pidibi dne 15 pro 2010 12:41, celkem upraveno 1 x.
-
- tel.: 776447613
- auto: LR Free,Patrol
Re: Visco spojka - pan Baláž
Sorry,snad sem tolik neproved,bo jo? 

-
- tel.: 0918755643
- auto: freelander
mam podobny problem nemôze to byt nejake ložisko v prevodovke?Safraporte píše:ti to hučí, či jak?Hunter píše:Krize podle me mazat nejdou - nejsou tam maznice.
Jinak mi zase zacaly hucet ta loziska va kardanu - po ani ne dvou mesicich po vymene v Pace. Tak si rikam, abych fakt nemel nacnutou visko, i kdyz jsem ji daval v prosinci novou.
A zkoušel jsi se sundanými kardany?
Řeším totiž také dilema - zgenerálkované: diferenciál, domečky u visco, visco spojka i IRD a přesto hučí![]()
Když se rozjedu po době, tak většinou ne - to je to jak osobáček, ale po pár kilometrech zesílí hučení. není to tak hrozné, ale štve mě to když už jsem se se vším dělal.
PS: ještě mě napadá - to hučení přestává nebo zeslabuje při rychlejší jízdě když se auto někde na vlně jakoby zhoupne (nadnese a tím se sníží zátěž) - že by gumy? Mám Good Year sjeté na 3 mm.
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
stručná odpověď? ... můžerudo.halaj píše:mam podobny problem nemôze to byt nejake ložisko v prevodovke?Safraporte píše: Řeším totiž také dilema - zgenerálkované: diferenciál, domečky u visco, visco spojka i IRD a přesto hučí![]()
Když se rozjedu po době, tak většinou ne - to je to jak osobáček, ale po pár kilometrech zesílí hučení. není to tak hrozné, ale štve mě to když už jsem se se vším dělal.
PS: ještě mě napadá - to hučení přestává nebo zeslabuje při rychlejší jízdě když se auto někde na vlně jakoby zhoupne (nadnese a tím se sníží zátěž) - že by gumy? Mám Good Year sjeté na 3 mm.

záleží co myslíš tím podobným problémem - popiš problém
u mne to hučení opravdu dělaly gumy nebo guma, po nákupu nových mám tišší auto než naši mladí ,,bavoráka"

Je spousta věcí, které by mohly hučení způsobovat - namátkou: ložiska domečků viscospojky, ložisko v kole, ložisko v diferáku ...
Pokud to budeš opravovat v rádoby značkovém servisu, tak se nedoplatíš. Pokud si zvolíš opravu u někoho z fóra, už ta cena dostane přijatelnou podobu a pokud si to opravíš jako já samodoma, tak to většinou spraví pár stokorun.
Zdar všichni, řeším jeden problém a to, že ač jsem loni vyměnil novou Visco i s ložisky a taky jsem pořídil nové gumy tak mám zadní gumy dost osekané a musím to co pět tisíc točit s předkem. je to normální stav nebo je něco v nepořádku?
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- ssang
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
Jak je máš osekané, na krajích, nebo v celé ploše? Problém by mohl být ve špatné geometrii, nebo v tlumičích.alda206 píše:Zdar všichni, řeším jeden problém a to, že ač jsem loni vyměnil novou Visco i s ložisky a taky jsem pořídil nové gumy tak mám zadní gumy dost osekané a musím to co pět tisíc točit s předkem. je to normální stav nebo je něco v nepořádku?
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
,,Osekané" gumy můžeš mít i pokud takzvaně ,,řežeš" zatáčky. Foto pneu by nám možná napovědělo.
Ale spíš to svědčí o problému s přenosem pohonu na zadní kola a to by se týkalo visco spojky - zkus tu někde dohledat pojednání o tom, jak vyzkoušet její funkčnost, psalo se o tom jeden čas hodně v téhle sekci.
Ale spíš to svědčí o problému s přenosem pohonu na zadní kola a to by se týkalo visco spojky - zkus tu někde dohledat pojednání o tom, jak vyzkoušet její funkčnost, psalo se o tom jeden čas hodně v téhle sekci.
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Já jsem na tom stejně jak píše tagr, předek se mi sjíždí víc jak zadek.A teď jsem měnil ty ložiska v té gumě u visky, potřeboval jsem pak pootočit s kardanem u diferáku ať můžu dotáhnout druhé dva šrouby. Naivně jsem myslel že když popojedu cca.2-3m že se to otočí, ale ani se nehnul, nebo možná kousek.Tak jsem ho musel zvednut a otočit na zadním kolem přes páku.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
-
2 až 3 metrycesta píše:..Naivně jsem myslel že když popojedu cca.2-3m že se to otočí, ale ani se nehnul, nebo možná kousek.Tak jsem ho musel zvednut a otočit na zadním kolem přes páku.

Hehe, to se ti ten kardan otočil několikrát dokola a jako naschvál zastavil ve skoro stejné pozici ... já na pootočení kardanu při té samé činnosti (potřeba utažení 2 šroubů) popojížděl o centimetry

- cesta
Jo?já měl za to, že se to se přední kardan přetočil ve visce a zadní stojí.....??
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Keby si mal zatiahnutu rucnu a dokazal auto potlacit tak by to bolo ako pises. 

Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
- cesta
Máte pravdu,je to tak,znovu jsem to zkusil,no dobře mi tak,jen jsem si přidělal robotu........
- jeanes
- auto: Freelander TD4 2005
Tak jsem pred cca tydnem pokoril magickou hranici 100.000km na tacho...
...
Prestoze nepozoruji zadne priznaky tak pomalu zacinam premyslet o repasi visko spojky. Pravdepodobne to sverim do rukou zde opevovanomu p. Balazovi
Dela to zrejme dobre a cena je podle me naprosto bezkonkurencni!!! V tomhle mam tak nejak jasno - resim spise demontaz a vse co se okolo toho musi udelat... Moc by se mi hodil nejaky navod s pokyny, co se kde musi odsroubovat apod a na co si dat pozor... Pri montazi to taky asi nebude jen samotne "nasazeni zpet" a hura na vylet... Mozna to tu na foru nekde je ale temat, ktere maji v nazvu "visko" je zde asi milion takze prosim o pomoc pripadne o link na tema s danou tematikou. Dekuji 

Jak se do lesa volá,...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Jeanes, ja byt tebou tak to vobec neriesim, mas model 2005, tieto problemy s visko mali modely do roku 2001.
V novsich modeloch sa pouzili lepsie loziska do IRD, pozmenil sa prevod a upravila sa napln do visko.
V novsich modeloch sa pouzili lepsie loziska do IRD, pozmenil sa prevod a upravila sa napln do visko.
Zdravim Vlado.
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Ze by se upravila napln VC to jsem neslysel, naopak jsem slysel, ze zivotnost je proste tech cca 100Kkm, u vsech. Nad RV 2001 se pouze upravila IRD (zprevodovani) tak, aby nedochazelo k poskozeni VC a difu.
Free Td4 2004 HSE automat