Moderátor: Safraporte
Dobry den, chtel jsem se zeptat jak jste pokrocil ve vyzkumu viskozni spojky. Mam take zajem o vyzkum. Nikdo neuvadi, jak je tato spojka po repasi upravena(p Balaz). Tim myslim, zda je navrtana a pripadne kde? Studuju dopravni fakultu a jsem pripadne ochoten vzit starou napln do laborky a porovnat s naplni do WV.Maxsel píše:Jednou jsem to našel, ale když jsem to v souvislosti s tímhle tématem zkoušel najít znovu, tak se mi to nepovedlo.
Mám teď jednu starou visko od Voldemorta na pokusy (ještě jednou díky za ní), tak pátrání zintenzivním a o výsledek se tu podělím...
Je možné poslat foto? Lehce se obávám toho navrtání z důvodu špon a případně i zajetí vrtáku do lamel. Nejsem si jistý jaký mají průměr vnitřní lamely a zda není lepší vrtat z boku co nejblíže k velkému průměru. Zde bych udělal závit a po té utěsnil šroubky. pro případnou další výměnu. Je to jen moje představa. A pokud má ještě někdo doma viskózní spojku na pokusy, byl bych také rád za poslání. Přemýšlím na toto téma dělat i diplomovou práci.tagr píše:ahoj je normálně navvrtaná proti sobě na obvodu v prostředku malým vrtáčkem vypuštěna - asi přetlakem kompresoru , pak nalitý čistící - proplachovací olej - propláchnuto , zase vypuštěno a pak naplněno a zavařeno, zabroušeno a přetřeno, alespoň v mém případě
Pokud bys na visco dal šroubky, tak se bude muset znovu vyvážit jinak by mohla vybrovat.measure píše:measurer píše: Zde bych udělal závit a po té utěsnil šroubky.
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 39#p114939" onclick="window.open(this.href);return false;jeanes píše:Nevite jak je to u Balaze s cekaci dobou na termin? Kdyz jste mu volali vy, tak na jaky termin od zavolani vas objednal? Rad bych mel visko do konce roku hotovou. Auto se sice chova myslim bez problemu (napr. rozjezdy pri plnym rejdu dopredu i dozadu bez problemu - temer zadne pretahovani...), ale mam najeto asi 103tkm tak to chci mit za sebou. Zaroven chci nechat vymenit logiska pred a za visko a tak me zajima, jaky typ a rozmer lozisek tak jsou? Muzete mi to prosim nekdo (spolehlive - abych nekoupil neco co tam nebude pasovat) napsat? Manzel sestrenky dela ve firme ktera se zabyva distribuci lozisek tak muze pry sehnat cokoliv... Diky
...tak si teď nechávám vyrábět přípravek na vylisování a nalisování ložisek do domečků co drží visco a ložiska jsem objednal SKF ... jsou tam 6006 ...
Tak ono je to tam vcelku popsané. Já jsem mu tam hodil odkaz s tím, že jsem počítal, že bude číst i ty následující příspěvkytagr píše:jo to jsou , ale pozor jsou o cca 2 mm užší než originál a musíš tam dát ještě dilatační podložku