Vibrace RRS v rychlosti nad 100 km/h
Vibrace RRS v rychlosti nad 100 km/h
Prosim o radu. Mam RRS TDV8, najeto 140k km z toho 16k km na novem motoru. Do 100 km/h jezdi auto skvele, ale nad 100km/h se zacne objevovat nejaka vibrace jakoby ze zadni casti auta. Nad 130km/h je to uz dost neprijemne, nicmene na samotnou jizdu nebo stabilitu to nema vliv. Dokonce je v noci videt na silnicnich cedulich, ze se na rovne dalnici trese xenonove svetlo. V LR servisu mi vymenili predni i zadni stabilizatory a vyvazili kola, ale nepomohlo to.
Re: Vibrace RRS v rychlosti nad 100 km/h
RRS_SK píše:Prosim o radu. Mam RRS TDV8, najeto 140k km z toho 16k km na novem motoru. Do 100 km/h jezdi auto skvele, ale nad 100km/h se zacne objevovat nejaka vibrace jakoby ze zadni casti auta. Nad 130km/h je to uz dost neprijemne, nicmene na samotnou jizdu nebo stabilitu to nema vliv. Dokonce je v noci videt na silnicnich cedulich, ze se na rovne dalnici trese xenonove svetlo. V LR servisu mi vymenili predni i zadni stabilizatory a vyvazili kola, ale nepomohlo to.
To jsem zvedavej na co prijdes

- Jan Kucera
- Kontaktovat uživatele:
trochu to sice zavání archaizmem, ale koukni na kardany, pokud tam jsou nejaky závažíčka , tak jestli neulítlo. Myslel sem si že se tenhle problém týká takovejch krámů jako šáde 1203, ale nedávno se to kolegovi stalo u novýho 5 BMW.
takový věci jako utrženej silentblok u nejakýho agregátu doufám v servisu zkontrolovali....
takový věci jako utrženej silentblok u nejakýho agregátu doufám v servisu zkontrolovali....
"I pád na držku je pohyb dopředu"
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)
Zatim jsem auto nestacil dat do servisu, ale vypozoroval jsem problem ve vetsim detailu.
100km/h - lehka vibrace odnekud zezadu
100 - 130km/h - snesitelna mala vibrace
130km/h a vys neprijemna vibrace
160 km/h v zatacce se auto klepe jako by jelo po kostkach a svetla skacou po znackach jako manaskove divadlo na bucharu
Nejak je to spojene se zatahem, ale neni to pravidlem. Drobna cukani ve volantu by mohla znamenat nejake problemy na diferencialu? A od toho pak mozna kardan? Jeste zkusim zimni kola, abych vyloucil prkotiny a pak jde auto do servisu. Drzte mi palce.
100km/h - lehka vibrace odnekud zezadu
100 - 130km/h - snesitelna mala vibrace
130km/h a vys neprijemna vibrace
160 km/h v zatacce se auto klepe jako by jelo po kostkach a svetla skacou po znackach jako manaskove divadlo na bucharu
Nejak je to spojene se zatahem, ale neni to pravidlem. Drobna cukani ve volantu by mohla znamenat nejake problemy na diferencialu? A od toho pak mozna kardan? Jeste zkusim zimni kola, abych vyloucil prkotiny a pak jde auto do servisu. Drzte mi palce.
Bude to znit absurdne, ale 80% problemu asi bylo sisatym kolem. Po prezuti na zimni 19" sadu uz ten problem ve valne mire ustal. Stale se obcas objevi vibrace v zaberu ve vysoke rychlosti (mozna hardy spojka), ale asi nebudu puntickar.
- Filip
- tel.: 0948004300
- auto: Discopríbeh 300Tdi
- Kontaktovat uživatele:
Ked to robi v zabere tak najpravdepodobnejsie budu bud krize, alebo hardy spojka. Alebo co to tam vobec ma.
Discopríbeh 300TDi, 2" lift, T3