Ale není až takovej problém v EU, ale v implementaci jejích mouder k nám - EU nastaví nějakej limit a u nás aby jsme se zalíbili se udělá ještě třikrát přísnější... Veškerý úřady musej bejt papežtější než papež.
A do toho nám sem přijede zájezd němců a staří ukazujou mladejm "tady jsme měli velitelství..." A čecháčci jako za protektorátu s nima pěkně po jejich šprechtí...
Nedávno se mě nějaká bábinka plynulou němčinou ptala s mapou na cestu. Tak jsem jí ji plynulou češtinou vysvětlil. Hleděla na mě, že nerozumí, tak jsem jí lámanou němčinou vysvětlil, že protektorát skončil před 60ti rokama a se mnou se u nich taky česky nikdo nebaví.
Chtěj cetovat, tak ať se učí jazyky. Němci, amíci, arabové, cikáni, rusi, češi. Bez vyjímky. Přijet k někomu na návštěvu a čekat že se mi přizpůsobí je podle mě vrchol drzosti.
A toto je moje země, tady se mluví mým jazykem, buď to respektuj, nebo si neobjednáš žrádlo, nekoupíš jízdenku, vlastně nedomluvíš se ani na hranicích s celníkem, takže pošupajdíš rovnou pryč - například obdivuju větnamce kvůli jejich pracovitosti. Ale jednou říct státnímu úředníkovy "já nerozumím" tak by mu měla propadnout živnost a povolení k pobytu. Co tu dělá, když neumí jazyk? Na druhou stranu, to by jsme musely deportovat i půlku našich ciromů.

Ale když se podívám do francie - což je v podstatě to co určuje chod EU, tak tam se s deportacema opálených spoluobčanů nepatlají, ale jen těch naimportovaných z rumunska a maďarska. Většina těch našich je taky z maďarska, ale prostě se to nějak zašmudlilo že tu sou.

Je to k breku a vzteku.