Ani vzdáleně ani přibližně prostě vůbec nic s ním nemá společného.Madlak píše:Ještě jedna otázka,ten TD5 je z BMW TDS?

Moderátor: Miky_CZ
Ani vzdáleně ani přibližně prostě vůbec nic s ním nemá společného.Madlak píše:Ještě jedna otázka,ten TD5 je z BMW TDS?
TD5 je Ford... http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =13&t=8654" onclick="window.open(this.href);return false;Madlak píše:Ještě jedna otázka,ten TD5 je z BMW TDS?
zkus kontaktovat madtoma, je nekde od olomouce a ma DIIKubrtos píše:Zdravím všechny zasvědvené.
Chtěl bych se zeptat jestli není někdo v Olomouci kdo by mě povozil ve dvojce a trochu mi o tom popovídal-hlavně z technické stránky. Jsem rozhodnutej že koupím td5 v automatu, asi v horizontu jednoho až dvou měsíců. Potřebuju vědět na co si dát pozor, nemám moc důvěru např. k měchům - v BMW z doby 2000-2003 pomalu přestávají fungovat. Navíc je to potenciální zdroj problémů (kompresor je další pohyblivá součástka a měch se může prorazit, může být steřelej a prasknout...).
Na co dávat pozor na motoru, ale třeba i ve zbytku auta kromě toho že se podívám jak moc teče, jestli neuvidím stopy po opravě bouračky, jak moc je rozjebanej vnitřek (jistější než tachometr) a kde je co rezavý a jak moc? Kde je to třeba náchylný rezavět?
Dál chtěl můj osobní automechanik vědět čím se to dá diagnostikovat? Starej Freelander jim prej s VAGem nekamarádil krom motoru.
Chci to auto časem předělat na expedice, takže bych ho chtěl co nejvíc zjednodušit, ale možná by bylo rozumější koupit DI kvůli nižšímu výskytu kurvítek typu ABS a podobný systémy...?
Po týdnu čtení příspěvků furt nechápu jak je to s typama a uzávěrkama... - kterej typ má mezinápravovou, kterej typ má na jednotlivejch nápravách jestli vůbec a jestli ne, tak jak se to dodělává (i když nějaký předělávání vydím nejdřív za rok, až se s tím naučím jezdit, kterej typ nemá vůbec...![]()
Je to moje vysněný auto, tak nechci být nepříjemně překvapenej - radši ať vím o všech rizikách a budu příjemně překvapenej když nenastanou.
Není to tak dlouho co se tu prodávala podobně nastrojená moc pěkná 300vka....ale nejsem si jistý, zda to byla ona...peto píše:zda sa mi ze som ho tu videl ale neviem si spomenut kde presne