Vyhřívání sedadel u RRC
- Mišák
- tel.: 777234710
- auto: Classic LSEi, Mini
Vyhřívání sedadel u RRC
Nemáte prosím někdo zkušenost s vyhřívanými sedadly u RRC. Blíží se zima a mě jen krásně svítí přepínače, sedadla ale nehřejí. Jde s tím něco udělat.
Díky
MKI
Díky
MKI
-
- auto: RRC LSEi
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyhřívání sedadel u RRC
Jsem na tom stejně 

ex. Range Rover Classic 4,2 LSE 93 LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
-
rozebrat sedaky a spájet přetrhané drátky, hlavne na nasedacím boku sedaku. Tzn. u řidiče leva strana a u spolujezdce prava. Prace tak na pul dne ale pak to hřeje:-)
-
- Kontaktovat uživatele:
jak dlouho? Má to opravdu pak zase nějakou výdrž a nebo když se to spájí tak se zkrátí obvod a dřív se to spálí?
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
-
- tel.: 608216507
- auto: Defík
- Kontaktovat uživatele:
Další varianta je výměna vyhřívacích deček, nechal jsem si to dělat u Eliotta. Je to ale docela darda, myslím že cca 6 tis. Kč za obě.alap píše:jak dlouho? Má to opravdu pak zase nějakou výdrž a nebo když se to spájí tak se zkrátí obvod a dřív se to spálí?

Ivan
LR Defender 110 TD5, http://www.ismrcka.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
LR Defender 110 TD5, http://www.ismrcka.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
obvod sem nezkratil, pouze sem nahradil vypalene mista a to jeste dratkem priblizne stjeneho prumeru. vetsinou je to praskle jak přechazi drátky z boku sedaku( ten co se nici při nasedání) do středove části. určite se to da udelat i bez demontaže sedačky ale myslim ¨lepsi ji bude vindat a vklidu obvod projit.
- Mišák
Asi jsem kopyto, ale musí se sundat čalounění a nebo se k tomu dostanu ze zdola sedačky?
Než udělám variantu dvě za 6tis, zkusil bych nejdříve to levnější.
Díky
Než udělám variantu dvě za 6tis, zkusil bych nejdříve to levnější.
Díky
-
čalounění musí dolů. Dole je jen po obvodu v drážkách a nahoře kleštěma oddělat asi 4 sponky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nejhorší je dostat sedačky z auta a pak mít nějakou dlažbu, nedělal bych to na lině a nebo plovoučce, je tam hodně železa a budeš s tím trochu zápasit, ale mluvím o P38, tam jsem to dělal, na classiku zatím ne
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
- David S.
- auto: RRC 2door, Disco2
- Kontaktovat uživatele:
Dělal jsem to na P38 i Classicovi - P38 ukrutný zápas s váhou a miliony háčků a oček, na Classicovi relativně pohoda, ale i tak to chce dělat raději aspoň na kartonu. Zkusil jsem dát náhradu deček tuhle a pracují pěkně: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2-seat-C ... 4984wt_939" onclick="window.open(this.href);return false;
je to china, ale co dnes není, že jo
D.
je to china, ale co dnes není, že jo
D.
- David S.
- Kontaktovat uživatele:
tady nějaký odkaz na opravu, je to sice p38, ale princip je stejný: http://rangerovers.net/repairdetails/se ... heat4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontaktovat uživatele:
A není to náhodou originál na RR v anglii ještě levnější? Našel jsem celou dečku za 38,35 asi za kus, takže to vyjde asi stejně.
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
- Mišák
Ta oprava mě docela děsí, ale moc bych ty sedačky měl funkční. Ale jestli je budeš objednávat, tak se mnou počítej.
MKI
MKI
- David S.
- Kontaktovat uživatele:
To asi jo, ale to je cena za jeden kus a to ještě potřebuješ druhý kus, vždy to jsou 2 kusy/ sedadlo (zadek/záda) a pokud chceš řešit obě 2 sedadla, tak jsi úplně jinde s cenou i poštovným..alap píše:A není to náhodou originál na RR v anglii ještě levnější? Našel jsem celou dečku za 38,35 asi za kus, takže to vyjde asi stejně.
- Mišák
Aha!!!
Tak to je zas o něčem jiném. Myslel jsem si že je to na jedno sedadlo, ale myšlení znamená ..... vědět.
Asi se na to ještě podívám. Nemáš změřený průměr těch drátků, abych si udělal rezervu.
MKI
Tak to je zas o něčem jiném. Myslel jsem si že je to na jedno sedadlo, ale myšlení znamená ..... vědět.
Asi se na to ještě podívám. Nemáš změřený průměr těch drátků, abych si udělal rezervu.
MKI
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj kluci,
mam taky problem se sedakama sviti hevac, ale sedadla nehrejou, ovsem jeste mi nehreje predni okno.
Mam otazku kdyz vam nehrejou sedaky cvakaji Vam rele v BEcm? (kdyz zapnete tlacitko vyhrevu rozne se..a pak by melo cvaknout rele)
Dalsi otazka .. umi si becm kontrolovat okruh topneho dratu v sedacce a v okne nebo jenom spina rele a to pere 12V do dratu?
a jeste jedna otazka musi byt vyhrivani sedadel nakodovane v BECM nebo hevacu?
Zadni okno pracuje normalne, cvakne rele v Becm a okno hreje.
Neni mi jasne proc necvaka na predni a na sedacky.
prikladam nejaky obrazek at to taky vidite.
mam taky problem se sedakama sviti hevac, ale sedadla nehrejou, ovsem jeste mi nehreje predni okno.
Mam otazku kdyz vam nehrejou sedaky cvakaji Vam rele v BEcm? (kdyz zapnete tlacitko vyhrevu rozne se..a pak by melo cvaknout rele)
Dalsi otazka .. umi si becm kontrolovat okruh topneho dratu v sedacce a v okne nebo jenom spina rele a to pere 12V do dratu?
a jeste jedna otazka musi byt vyhrivani sedadel nakodovane v BECM nebo hevacu?
Zadni okno pracuje normalne, cvakne rele v Becm a okno hreje.
Neni mi jasne proc necvaka na predni a na sedacky.
prikladam nejaky obrazek at to taky vidite.
- Mišák
V tomto ti bohužel neporadím. V eletrice jsem dost lajka, spíš dokážu být jen měničem.
MKI
MKI
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě že mi s Michalem si sebou elektrárny nevozíme. Hold classica je classica. U nás je to jenom kabel s relátkem.
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
No u mě je nejsložitější elektrickou součástí autorádio... a jsem tím pádem v klidu...

Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj kluci, tak vyreseno relatka uz cvakaji i na ohrev sedadel a okna. Problem byl v HEVACU, vymenen.
Elektrarna byla dobra jak sem predpokladal.
Sedacky samozrejme nehrejou po zmereni vadny okruh ve spodnim sedaku na obou dvou stranach.
To uz me netrapi stejne to neni zdrave ohrivat si koule...
Hlavne ze hreje predni okno tedka pred zimou.
Elektrarna byla dobra jak sem predpokladal.
Sedacky samozrejme nehrejou po zmereni vadny okruh ve spodnim sedaku na obou dvou stranach.
To uz me netrapi stejne to neni zdrave ohrivat si koule...
Hlavne ze hreje predni okno tedka pred zimou.