Rada pri koupi Freelandra
Moderátor: Safraporte
Rada pri koupi Freelandra
Ahoj vsichni.Potreboval bych radu chtel bych si poridit Freelandra ale po precteni na foru mam z neho trochu strach.Chtel bych se zeptat jaky je v terenu jestli ma uzaverku nebo jake jsou moznosti uprav(treba samosvorny diferencial).Jak je narocny na opravy nebo jak je poruchovy.Diky dudek.
- jendarover
- auto: Freelander
Re: Rada pri koupi Freelandra
asi jsi nečetl důkladně vše je tu již několikrát probráno zkus použít políčko "hledat"
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
Uzávěrku nemá. O pohyb všech kol se stará viscospojka na kardanu, prokluz řeší TC. Poruchové to nebude víc než jiné auto - záležet bude vždycky na kusu. Cena dílů je normální, když umíš shánět a nenecháš se napálit 

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
No né každý se zde orientuje a pročítat někdy ten spam je docela očistec. Tak ho hned neodsuzujte, kolikrát se tu odpovídá na větší pítchoviny
BTW - post moderátora je o o fundovaných odpovědích a minimálně navedení formou odkazů, né o postnutí vyhledávání ... (alespoň na fóru, kde moderuji já
)
Já to neodsuzuju, jen píšu to co už je tady psaný... jsou tu nějaký návody a upozornění.
A když píšeš, že pročítat ten spam je očistec, tak tím pádem už je tady o 5 spamů víc
připsáno moderátorem ...

BTW - post moderátora je o o fundovaných odpovědích a minimálně navedení formou odkazů, né o postnutí vyhledávání ... (alespoň na fóru, kde moderuji já

Já to neodsuzuju, jen píšu to co už je tady psaný... jsou tu nějaký návody a upozornění.
A když píšeš, že pročítat ten spam je očistec, tak tím pádem už je tady o 5 spamů víc

připsáno moderátorem ...
Naposledy upravil(a) Safraporte dne 29 lis 2010 21:20, celkem upraveno 1 x.
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, takove odpovedi jako hledej jsou fakt prinosne. az to bude vypichnute na zacatku jako treba ty servisni intervaly, pak OK, ale jinak je myslim lepsi novackovi alespon strucne odpovedet.Safraporte píše:No né každý se zde orientuje a pročítat někdy ten spam je docela očistec. Tak ho hned neodsuzujte...
Free Td4 2004 HSE automat
Svoje dva předchozí příspěvky jsem smazal. Myslel jsem to dobře.
Takže zdravím nově příchozího Dudka.
V případě rad pro koupi auta už je zde několik vláken.
Pokud chceš najít všechny dostupné informace klikni na http://landroverforum.klape.cz/forum/search.php
Výsledek bude například tento: http://landroverforum.klape.cz/forum/se ... mit=Hledat
Hodně zdaru při nákupu
Takže zdravím nově příchozího Dudka.
V případě rad pro koupi auta už je zde několik vláken.
Pokud chceš najít všechny dostupné informace klikni na http://landroverforum.klape.cz/forum/search.php
Výsledek bude například tento: http://landroverforum.klape.cz/forum/se ... mit=Hledat
Hodně zdaru při nákupu

Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
-
- tel.: 00420603763485
- auto: FREE 2.0 D 2000
Kdy by Jenda i Ruda místo těch debilovin napsali kloudnou odpověď udělali by lepší. Jarda.dudek píše:Ahoj vsichni.Potreboval bych radu chtel bych si poridit Freelandra ale po precteni na foru mam z neho trochu strach.Chtel bych se zeptat jaky je v terenu jestli ma uzaverku nebo jake jsou moznosti uprav(treba samosvorny diferencial).Jak je narocny na opravy nebo jak je poruchovy.Diky dudek.
- Mišák z PV
- auto: Freelander 1999
¨Já koupil pred 2 měsíci Free. 1999 . Byla špatná viscospojka a utržené silentbloky na zadnim dif. Ale to jsem zjistil až tedˇ.
Visco. spravena na silen. čekám ,ale jinak super. Jsem nadšen a asi nic jiného jind nechci.
Při koupi jsem netušil co mam kontrolovat. Dnes už tak trochu vím. Kdybych ty zkušenosti měl co mam ted tak bych asi se snažil srazit cenu.
Visco. spravena na silen. čekám ,ale jinak super. Jsem nadšen a asi nic jiného jind nechci.
Při koupi jsem netušil co mam kontrolovat. Dnes už tak trochu vím. Kdybych ty zkušenosti měl co mam ted tak bych asi se snažil srazit cenu.
Silentbloky na diffu jsou klasika. Naštěstí to není drahá oprava. Spíš pozor na visco, aby se včas vyměnila, pokud je tam stará, a taky to chce pohlídat IRD. U starších typů odchází. Bezproblémová je snad od roku 2002...
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
No není bezproblémová, ale vydrží víc a stejně se má po +- 100000 km měnit .Jedno jestli repas,nebo nová 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.