start TD5
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 737103456
- auto: DII td5
start TD5
zdravim dnes se mi stalo tohle. Ráno nastartuji auto stojí mírně z kopce v nadrži kousek nad rezervou ještě nesvítila kontrolka. cca 5-8 minut běhu motoru a auto chcíplo. a od té doby nejde nastartovat vůbec. nafta na místě nalita 20l čerpadlo se mi zdá že začalo být malinko hlučnější ale po párkrát zapnutí klíčku se zase ztišilo. ale nejde to nastartovat stále to jen točí. Moc prosím o rad.
a omlouvám se Lubošoj za rušení. Nikdo jinej mě v telefonu nenapadl.
a omlouvám se Lubošoj za rušení. Nikdo jinej mě v telefonu nenapadl.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: start TD5
A kolik tam u vás je zimy? A kdy byl naposledy měněnej palivovej filtr? Vzhledem k počasí bych to tipnul za ucpanej filtr zparazínovanou naftou - v zimě u dieselů docela běžné. Aby se to nestalo, přidávají se do nafty aditiva, bohužel se musí přidat předem, protože když zparafínuje, tak už jsou neúčinné.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
u nás je celí den - 11. tak jestli to je nafta tak to by byl pech zrovna jsem totiž chtěl jí měnit olej a všechny filtry.
... ak nevies spustit samoodvzdusnovaci cyklus (ak vies tak ho spust aspon 5x) tak opakuj zapnutie klucika kym nestichne cerpadlo aspon 30krat
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
-
odvzdušni? tak to nevim? Jak na to?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
-11 je na zamrznutí letní nafty už dost zima. Zkus vzít hadičku a vytáhnout nějakou naftu z nádrže - jestli bude kalná tak je to nejspíš ono. Filtr je velice jemný a ucpe se tímhle docela rychle. Jestli je úplně čirá, může být problém jinde. Pokud by to tím bylo, tak u starýho klasickýho dieselu, bych ti poradil přidat do nafty benzín - ten by parafín (to kalné v naftě) rozpustil, ale u TD5ky by to mohla být pro motor konečná. Jedině ohřát fénem naftovej filtr (opatrně, hadičky jsou plastové) - je za zadním kolem a až bude celej vlažnej tak za stálého ohřívání nastartovat - cirkulující nafta to bude mít snahu zase ochladit, ale v motoru se postupně ohřejea následně ohřeje i filtr. A následně doplnit naftu s aditivem - rozmíchat aspoň v kanistru, nalít do nádrže a dotankovat, aby se to promýchalo. Dodržet dávkování dle návodu. Nestačí dolít aditivum do nádrže, bez dotankování - jednak by to tam ani nemuselo dotýct dolů a hlavně by se to nerozmýchalo a ve studené naftě už vůbec.
Já jenom doufám, že mám v autě naftu dobrou, protože mám navíc skoro plnou nádrž, tak bych to ani neměl kam dolít. Taky mě to před pár lety vyškolilo - akorát mi to ve starým autě zamrzlo v trubce mezi nádrží a filtrem, takže nepomohl ani pokus provoz bez filtru.
Odvzdušňování - je to tady popsané, stačí hledat, ale pokud slyšíš čerpadlo, tak stačí zapnout klíček, až čerpadlo doběhne, vypnout a opakovat (pro první pokus aspoň 5krát). Ten automatickej cyklus nic jinýho nedělá. Ale s ucpaný filtrem si to jednak neporadí a jednak to čerpadlu nejspíš neprospěje. Takže to bych vzal jako druhé kolo. Pokud je to zavzdušněné, tak z toho jsou zvuky jako z topení - prostě to v tomu bublá a škrundá.
Já jenom doufám, že mám v autě naftu dobrou, protože mám navíc skoro plnou nádrž, tak bych to ani neměl kam dolít. Taky mě to před pár lety vyškolilo - akorát mi to ve starým autě zamrzlo v trubce mezi nádrží a filtrem, takže nepomohl ani pokus provoz bez filtru.
Odvzdušňování - je to tady popsané, stačí hledat, ale pokud slyšíš čerpadlo, tak stačí zapnout klíček, až čerpadlo doběhne, vypnout a opakovat (pro první pokus aspoň 5krát). Ten automatickej cyklus nic jinýho nedělá. Ale s ucpaný filtrem si to jednak neporadí a jednak to čerpadlu nejspíš neprospěje. Takže to bych vzal jako druhé kolo. Pokud je to zavzdušněné, tak z toho jsou zvuky jako z topení - prostě to v tomu bublá a škrundá.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
... zapni klucik do polohy II a stlac 5x plynovy pedal. Zacne blikat kontrolka "CHECK ENGINE" ked zhasne opakuj to asi 5xdaca.svijany píše:odvzdušni? tak to nevim? Jak na to?
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Nic ve zlým ale nahoře v pravým rohu je kouzelný slovo "hledat". Kadyž tam napíšeš " samoodvzdušnění" tak ti tam vyskočí možnosti..... a nebo se tu dabluje takzvané "řeší" pro ty co přehlédnou "hledat" a tam ti vyskočí subjektivní a možná řešení těch co to vlákno založili.....daca.svijany píše:odvzdušni? tak to nevim? Jak na to?
Nicméně můžu tě potěšit tím, že v jedné D2 co mám mám ještě letní naftu nastartovala a posléze zdechla... v druhé nastartovala- zimní nafta- a jezdí. MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
-
v tomle ohledu máš pravdu. přijímám pokárání
Miloš II píše:Nic ve zlým ale nahoře v pravým rohu je kouzelný slovo "hledat". Kadyž tam napíšeš " samoodvzdušnění" tak ti tam vyskočí možnosti..... a nebo se tu dabluje takzvané "řeší" pro ty co přehlédnou "hledat" a tam ti vyskočí subjektivní a možná řešení těch co to vlákno založili.....daca.svijany píše:odvzdušni? tak to nevim? Jak na to?
Nicméně můžu tě potěšit tím, že v jedné D2 co mám mám ještě letní naftu nastartovala a posléze zdechla... v druhé nastartovala- zimní nafta- a jezdí. MilošII
-
tak děkuji za rady bylo to akorát zamrzlé. Takže teplá garáž= opraveno.