Problém s brzdama
Moderátor: Safraporte
Problém s brzdama
Zdravím chlapi! Máme takovej problém s brzdama, máme strašně tuhej pedál a musí se fakt silou na něj hamstnout, aby to začlo brzdit. Účinnost není moc velká. Stává se při ranní prní jízdě, že skoro nebrzdí, prošlápne se a nic. Takhle jsem tudle vlítl do křižovatky, až jsem se lek. Stačí před jízdou prošlápnout a pak už brzdí napoprvé v rámci možností. ABS normálně funguje buší do penálu, jak má, ale když se nastartuje tak svití kontrolka, dokud se nerozjede auto na trochu vyšší rychlost. Nevím, jestli se to dá srovnávat s Fabii, tam šlápnu na pedál a stojí. Někdy je to krutej přechod, než si zvyknete na druhej stroj
předpokládám, že v tom hraje roli i váha auto. Třeba mi poradíte. Díkec!

DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2
Freelander 2
-
Re: Problém s brzdama
Zdarec. jen z vlastní zkušenosti: brzdy jsou trošku slabší,ale určitě by měli fungovat hned a né až na druhé našlapání. co takhle zkusit odvzdušnit?? abs ti skutečně zhasne až po dosažení určité rychlosti
je to tak, ABS zhasíná asi až po dosažení rychlosti 9km/hod
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Mohl by to dělat ten vzduch, neměl jsi třeba málo kapaliny a nedoléval jsi jí nedávno?
Já mám i při brždění s ABS pedál v klidu, škube to jen brzdama.
Já mám i při brždění s ABS pedál v klidu, škube to jen brzdama.
ABS jde do pedálu dost jemně, ale cítít to je. Jinak jak já se pohybuju okolo auta, tak si nejsem vědom dolévání kapaliny, na to bych se musel optat tatíka.
Freelander 2
Freelander 2
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
jarmik píše:je to tak, ABS zhasíná asi až po dosažení rychlosti 9km/hod

juknu doma do manuálu co tam píšou, ale tak to mám i u Focuse
- Jan Ikl
- tel.: 608859665
- Kontaktovat uživatele:
ABS zhasíná po dosažení 9km/h...jak píše Jarmík...
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Záleží na modelovém roku auta
Mně zhasíná asi po třech vteřinách, pak se rozsvítí při startování spolu s TC a oranžovou HDC(unavená baterie
) a po naskočení motoru zhasne.

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
- Koudy
- tel.: 608984224
- auto: D3 TDV6
- Kontaktovat uživatele:
Zkus kouknout na vedení podtlaku od posilovače, jestli tam není někde díra a nepřisává to vzduch...Mylda píše:Zdravím chlapi! Máme takovej problém s brzdama, máme strašně tuhej pedál a musí se fakt silou na něj hamstnout, aby to začlo brzdit. Účinnost není moc velká. Stává se při ranní prní jízdě, že skoro nebrzdí, prošlápne se a nic. Takhle jsem tudle vlítl do křižovatky, až jsem se lek. Stačí před jízdou prošlápnout a pak už brzdí napoprvé v rámci možností. ABS normálně funguje buší do penálu, jak má, ale když se nastartuje tak svití kontrolka, dokud se nerozjede auto na trochu vyšší rychlost. Nevím, jestli se to dá srovnávat s Fabii, tam šlápnu na pedál a stojí. Někdy je to krutej přechod, než si zvyknete na druhej strojpředpokládám, že v tom hraje roli i váha auto. Třeba mi poradíte. Díkec!
Díky za rady! Tenhle tejden jsem s Free v Praze a je to znát, že brzdí naprd proti Fábce, fakt to jde extra ztuha. Nejsem extraznalec, ale tohle se mi zdá divný.
Freelander 2
Freelander 2
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
jj rv 2002BeerRudolf píše:Záleží na modelovém roku autaMně zhasíná asi po třech vteřinách, pak se rozsvítí při startování spolu s TC ...
Tak problém se našel, je špatná membrána posilovače brzd. Dá se sehnat samotná nebo se musí koupit celej posilovač? Dík za odpověď
Freelander 2
Freelander 2
Zdravím, problém se výměnou posilovače vyřešil. Auto brzdí už jako má.
Freelander 2
Freelander 2
Zdarec,
tak mě taky opustil posilovač brzd - Free 1999 2,0 diesel, nevíte jestli tam nejde z něčeho jinýho, přeci jen za origo chtěj dost kačáků
srabi
díky
tak mě taky opustil posilovač brzd - Free 1999 2,0 diesel, nevíte jestli tam nejde z něčeho jinýho, přeci jen za origo chtěj dost kačáků

díky
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
Zdarec,
tak už je objednáno
bude příští týden a pak si snad konečně pořádně užiju ten sníh 
tak už je objednáno

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
Napiš jaký a odkud, bylo by fajn , aby se to to vyzkoušené našlo, budu dělat postupně seznam jak, kde a co
at nestrácíme čas
a je s čím porovnávat 
Jinak pozor Všem kdo mají TD4 od BMW pokud objednáváte něco kolem hlavy motoru, často to všichni zaměnují za díly na BMW a to j potíž, protože máme pár věcí jinak

Jinak pozor Všem kdo mají TD4 od BMW pokud objednáváte něco kolem hlavy motoru, často to všichni zaměnují za díly na BMW a to j potíž, protože máme pár věcí jinak

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
Dopiste odkud jste za kolik ty problemy vyresili
At to tema neztrati smysl a ma i reseni 

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
JO dobrá poznámka 

- Mišák z PV
- auto: Freelander 1999
Já to mám už taky za sebou . Mam free. 1999 TD a byl tam špatný posilovač. Sehnal jsem ho starší za 1500.
Někde z vrakáče od Jeseníku. Kdyby jsi chtěl tak ti pošlu tel. čislo. Šlape suprově.
Někde z vrakáče od Jeseníku. Kdyby jsi chtěl tak ti pošlu tel. čislo. Šlape suprově.