smrad spáleninou a kouř za jízdy
Moderátor: Miky_CZ
smrad spáleninou a kouř za jízdy
Ahoj,zeptám se-mám v DIII naftě automatu předehřev WEBASTO,zapíná se asi sám,nyní v tý extrém zimě jsem včera jel, a teprve asi po 30km jízdy to zasmrdělo tak na 5minut v kabině jakoby něco horkem spáleným,jako když se něco opaluje opalovačkou,a začudilo to pak kouřem vlevo vepředu zpod kapoty (to bylo asi to Webasto), a pak asi po 10km to zasmrdělo znovu.Je to v normálu?Díky ...
Disco III - pravá pohoda
- Jan Kucera
- Kontaktovat uživatele:
Re: smrad spáleninou a kouř za jízdy
čau, no podle moudré knihy jo,já když mě to začoudilo poprvé tak sem z toho byl dost hotovej,ale me to udelalo jen při startu, ale píšou že se muze objevit bilej kour, a že je to v klidu. jinak kolega co se zabejva taky nezavislejma topenima, rikal že se jim tahle pseudo nafta s nejakejma % tý eko sračky moc nezamlouvá....
"I pád na držku je pohyb dopředu"
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
môže odchádzať horák. Chcelo by rozobrať a možno postačí vyčistiť
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
nejde nějak napsat,jak se na ten hořák dostanu,abych něco nepokazil?
Disco III - pravá pohoda
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Zatím jsem nic nečistil a taky mě to zatím nesmrdí ....
( r.v. 2005 - tedy pět let provozu
)

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Acon
Nepokazíš. Zober x šrobovák a rozoberaj. Jedine ak si úplné drevo, tak sa toho nechytajkid píše:nejde nějak napsat,jak se na ten hořák dostanu,abych něco nepokazil?

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- stan
- tel.: +420 603 499 869
- auto: Discovery III - 4,4i
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Rudo, ty máš webasto už od novoty?RudaK píše:Zatím jsem nic nečistil a taky mě to zatím nesmrdí ....( r.v. 2005 - tedy pět let provozu
)
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo
nafta je palivo satanovo

dřevo snad nejsem
, i když už taky stárnu, ale vždycky se speciálně u Diska nejdřív radši zeptám, jinak mě napadlo, že vlastně ani nevím, jestli vůbec a jak mi to Webasto vlastně pracuje (je tam WEBASTO typ THERMO TOP V, 12V/42W , 5kW, diesel).Jak poznám,že fachá?a pak jsem uvažoval,jestli tohle konkrétně nejde poupravit na ohřev i kabiny?díky...

Disco III - pravá pohoda
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Stáhni si k tomu Webastu servisní manuál - je na webu. To že to smrdělo při prvním nastartování je asi OK, ono se to musí jednou za čas vypálit. U některých píšou 1krát měsíčně spustit na 10minut.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- RudaK
No právě u D III to zapíná samo při poklesu venkovní teploty ....MadTom píše: U některých píšou 1krát měsíčně spustit na 10minut.

- RudaK
Na ohřev motoru to je snad u D III standartstan píše: Ahoj Rudo, ty máš webasto už od novoty?

- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Stan má benzín a ten nepotřebuje příhřev... 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
[quote="MadTom"]Stáhni si k tomu Webastu servisní manuál - je na webu.
nějak jsem na něj nenarazil, našel jsem na různý jiný Webasto, např.
http://www.raini.ch/files/webasto_Therm ... ndbuch.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
ale není tu typ THERMO TOP V , kdybyste ho někdo viděl,napište plís odkaz,dík
nějak jsem na něj nenarazil, našel jsem na různý jiný Webasto, např.
http://www.raini.ch/files/webasto_Therm ... ndbuch.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
ale není tu typ THERMO TOP V , kdybyste ho někdo viděl,napište plís odkaz,dík
Disco III - pravá pohoda
- Acon
Koľko máš nafty v nádrži? Nasávanie z nádrže siaha len asi do 1/2-1/4. Ak máš menej nafty, nasáva vzduch a vtedy to môže dymiť na bielo. Ďalšia možnosť je ten horák. Môže byť zanesený, alebo prepálený. No a posledná možnosť je žhavič. Žhavič aj horák môžu spôsobiť krátkodobé dymenie. Keď sa kúrenie rozbehne, dym zmizne. Ak je málo nafty, dymí stále a po krátkom čase (podľa toho, koľko vzduchu si nasáva) sa vypne.
Takže skús dotankovať a reštartovať kúrenie. Reštartom sa odvzdušní. Neviem ako ho máš zapojené, no mal by si tam mať 3 poistky (niekde vedľa kúrenia). Jednu z nich (krajnú) vyber na 10s a zasuň. Potom zapni kúrenie, zasa ju vyber na 10s a zasuň. Ak sa nič nedeje, zopakuj to s ďalšou krajnou poistkou. Neviem v akom poradí ich máš, preto treba skúšať.
Takže skús dotankovať a reštartovať kúrenie. Reštartom sa odvzdušní. Neviem ako ho máš zapojené, no mal by si tam mať 3 poistky (niekde vedľa kúrenia). Jednu z nich (krajnú) vyber na 10s a zasuň. Potom zapni kúrenie, zasa ju vyber na 10s a zasuň. Ak sa nič nedeje, zopakuj to s ďalšou krajnou poistkou. Neviem v akom poradí ich máš, preto treba skúšať.
- RudaK
PavelU píše:Stan má benzín a ten nepotřebuje příhřev...

- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
toto nepomůže http://www.disco3.co.uk/forum/topic43944-105.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.