Nefunkční zadní náhon-prosím o radu !
Moderátor: Safraporte
Nefunkční zadní náhon-prosím o radu !
Zdravím všechny ! Stal jsem se majitelem FREE I, 1,8 benzín a už řeším problém. Při jízdě mi něco hučí (šrotuje) na přední nápravě (v převodovce ?) a zjistil jsem, že mi nejde náhon na zadní kola. Když jsem zatáhl ruční brzdu a auto zvedl, kardanem nelze otočit, což podle mne znamená, že zadní diferák je o.k. Problém je tedy někde na výstupu dozadu. Jsem úplný laik a vím, že to bez rozdělání nikdo 100% nezjistí, ale i tak vás prosím o radu co by to mohlo být ?? Díky všem za příp.vyjádření ! Zkolbi
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční zadní náhon-prosím o radu !
IRD převodovka - tohle heslo si tady dej vyhledat a najdeš o tvém problému všechno
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
macejky1 píše:IRD převodovka - tohle heslo si tady dej vyhledat a najdeš o tvém problému všechno
Díky za reakci ! A nevíte náhodou někdo, jestli je novější IRD shodná se starou ?? Rok 05 s rokem 00 ?? Díky
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Ma mozno upraveny prevodovy pomer ale zhodna je, vsade sa predava len jedna 96-05.zkolbi píše:
Díky za reakci ! A nevíte náhodou někdo, jestli je novější IRD shodná se starou ?? Rok 05 s rokem 00 ?? Díky
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
O.K. Moc díky !
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
tak jak?
už jsi 4x4?

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
Zatím ne... 

- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Jak víš, že ti zadek nejde? Zvedni jedno zadní kolo a zkus s ním rukou otáčet. Mělo by to jít jen silou. V každým případě to šrotování znamená, že IRD musí na repas nebo vyměnit.
- jendarover
- auto: Freelander
já bych to odhadoval na upravenou IRD s náhonem jen na předak a ten kardan tam máš hozenej jen tak na oko sundej kardan u IRD a zatoč s unašečem a uvidíš jestli mám pravdu
Ahoj ! Moc díky za rady, ale mám skutečně sežranou IRD, po cestě z Londýna to začlo šrotovat a jsou v tom strašný zvuky, ozývají se z přední nápravy zprava..Maxsel píše:Jak víš, že ti zadek nejde? Zvedni jedno zadní kolo a zkus s ním rukou otáčet. Mělo by to jít jen silou. V každým případě to šrotování znamená, že IRD musí na repas nebo vyměnit.

Dík zkolbi