Zdar. Úmyslně nepíšu do tématu "Spojka" protože doufám, že to se spojkou nesouvisí...
Jak mnozí víte, spojku mám totiž ze 100% novou

Přesto, abych se nenudil se objevila nová "vlastnost", se kterou se prozatím nehodlám smířit.
Původně mi v chladnu za studeného motoru občas "kvičelo" nějaké ložisko

při vyšlápnutí pedálu spojky (myslel jsem naivně že spojkové). Po zahřátí - do pár minut - byl klid. Přes léto to nědělalo vůbec. Obecný názor panuje že u TD5 je to normální a dělá to každý druhý auto.... Zvyknul jsem si.
Teď po výměně spojky se to ovšem posunulo do stadia, že nezávisle na teplotě auta to kvičí při každém pokusu o zařazení. Subjektivně je to o dost horší při podřazování. Samozřejmě za studena to je masakr = klakson je proti tomu neslyšitelný šepot květin - navíc jde fakt o dost hůř zařadit (jako by byla špatná kulisa - musím hledat cestu ke kvaltu)

Bohužel ani při několikatisetkilometrové jízdě se to nezlepší... Zvuk zmizí pouze, když je auto zahřáté a nechám jej na místě běžet několik minut, jakmile se to opět trochu ochladí - opět "kvičí". Zvuk se ozývá pouze při vyšlápnuté spojce, jinak absolutně vše OK.
Co si o tom myslí moudré hlavy?