Imobiliser
Moderátor: Miky_CZ
Imobiliser
Dobry ,chcem Vas poprosit o radu ,mam Disco I 300 Tdi,a pravidelne je problem so startovanim.Najskor som vymenil starter,potom spinacku,vselijake relatka a stale nic.Chcem startovat a nic ,otocim kluc a ticho po plesine.Natiahol som aj novy kabel na cievku na cerpadle,pretoze niekedy to zdochlo aj za jazdi.Toto som odstranil.Za jazdy uz sa to nestava.Imobiliser je vraj za radiom a dost sa vrajze prehrieva,je neake riesenie,alebo natiahnem kabel a dam si tlacitko?Diky za napady
Re: Imobiliser
Imobilizer ti nesposobi to ze po otoceni klucikom je uplne ticho, t.j. to ze ani starter netoci.
Tak ozivim tohle tema - vi nekdo kde je presne imobilizer - kde ho najdu a jak vypada?
Nemam na cerpadle zadnou krabicku, tak hledam dalsi duvod proc nestartuju.
Jestli je neco za radiem, muze mi nekdo popsat jak to vypada? Ja tam videl akorat jakousi cernou krabicku volne polozenou?
Pripadne - poradi mi nekdo jak jej obejit? Nechci elektrikare, chci najit reseni...
Diky predem...
Jestli je neco za radiem, muze mi nekdo popsat jak to vypada? Ja tam videl akorat jakousi cernou krabicku volne polozenou?
Pripadne - poradi mi nekdo jak jej obejit? Nechci elektrikare, chci najit reseni...
Diky predem...
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
Hmmmmmmmmmmkeso píše:Imobilizer ti nesposobi to ze po otoceni klucikom je uplne ticho, t.j. to ze ani starter netoci.

Já pokud po otevření DO do pár minut nezasunu klíček a nenastartuju, tak se to právě tak chová. Bliká "autíčko" a startér se ani nehne. Poprvé mě to skoro vyděsilo....
Discovery je životní styl.
To není pravda..., imobilizer způsobí to, že po otočení klíčkem do startovací polohy se netočí startér, tedy aspoň u třístovek...keso píše:Imobilizer ti nesposobi to ze po otoceni klucikom je uplne ticho, t.j. to ze ani starter netoci.
Country boy...
S tímto problémem kolem startování jsem se poměrně dost vyvztekal. Po otočení klíčkem se nic nedělo, někdy se pastorek startéru vysouval se zpožděním a nebo vůbec. Ale třeba za půl hodiny to fungovalo normálně. Takže následovala kontrola startéru, nová baterie a prohlídka u elektrikáře, vše OK. Až jsem jednou zastavil dopravu na jednom velmi frekventovaném místě v Praze, kdy mi auto chcíplo. Abych rychle zmizel natáhl jsem natvrdo proud na stop ventil a auto jelo. Když jsem to doma proměřoval, zjistil jsem, že při originální zapojení na stop ventil jednou proud jde a pak zase ne. Tak jsem to obešel náhradním vedením baterie-pojistka-vypínač- stop ventil. Od té doby už dva roky jezdím a startuji bez problémů a ač je to alespoň pro mne nelogické, zmizely problémy kolem startéru a ten od té doby funguje normálně bez poruch.
Discovery I 300Tdi
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Zavolej mi já ti to řeknu. Minule jsem to psal Roverovi, a Low to po dohodě se mnou smazal. Což byl dobrý nápad, avy tady zbytečně nebyly návody jak ukrást Defíka nebo Disco.Honzan píše:Tak ozivim tohle tema - vi nekdo kde je presne imobilizer - kde ho najdu a jak vypada?
Diky predem...
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Ano potvrzuji, Karlovo řešení je zároveň i konečným řešením, aby to člověk mohl navěky pustit z hlavy. Zabezpečení se dá udělat lépe a spolehlivěji.
Country boy...
Dekuji Karle za vysvetleni, jakmile se dostanu do teple garaze, vyresim to... diky...

"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
- muklis
- tel.: NOKIA E51 ;-)
- auto: LR300tdi,UAZ469+452
teď zrovna řeším taky problém se startováním. Asi 3x se mi stalo že sem normálně vypnul motor a už nenastartoval. Tak sem tam hodil dvojku a zacukal sem s autem a už sem zase jel.
Ale teď sem si právě řekl že to vyndám ať mě to někdy nenechá v ouskech. No co se nestane dovezl sem startér z opravy dal tam novou cívku a startér netočí. Už sem z toho uplně zoufalej nevíte někdo jestly by na to mohlo mít vliv že sem vyndal startér a nebo nějak rozhodit imobilizer..
máte někdo nějakou radu prosím
Ale teď sem si právě řekl že to vyndám ať mě to někdy nenechá v ouskech. No co se nestane dovezl sem startér z opravy dal tam novou cívku a startér netočí. Už sem z toho uplně zoufalej nevíte někdo jestly by na to mohlo mít vliv že sem vyndal startér a nebo nějak rozhodit imobilizer..
máte někdo nějakou radu prosím

Discovery 1995 300tdi: 2"lift, BFG MT+USSR MT, navíjedlo RAMSEY, pevnostňák přední+zadní, prahy, šnorch by Hubert, hafl mrkadel :-) ex. zahrádka, střešní alu box, rejček, kryty difů, CB, lednice a ložnice :-)