VERDICT: Starty teplé studene OK, hluk motoru nesrovnatelný s původním, spotřeba 8,5 - 9,5 Město a příměsto... nic z toho nekape ( doufám, že tam teda nezapoměli olej dolejt
Výměna motoru 2.5 DSE
- Reverend
- tel.: +420777068155
- auto: P38, L322
- Kontaktovat uživatele:
Výměna motoru 2.5 DSE
Hmm, jen jsem se chtěl pochlubit a podělit o zkušenost. Nechal jsem si vyměnit motor ( výměnu zprodukoval a motor sehnal KOUDY ) 2.5DSE neb v mém který měl nějakých 300tis byly nějaké tlaky už jen na 2 válcích. Zbytek víceméně po smrti. Studené starty jen se sprayem, teplé po příslibu drahé večeře, kolísavý chod a vůbec různé radosti - včetně spotřeby 11l, která je sice asi podle některách v normě, ale u manuálu při rychlostech do 130 se mi to zdálo moc, zvlášť když to dřív tolik nepapkalo -. najel jsem s tim už hodně přes 150tis a vesměs dálky. Teď se navíc přidala i ropná havárie přinejmenším podobné té od BP... při volnoběhu cákal olej ze všech stran...
VERDICT: Starty teplé studene OK, hluk motoru nesrovnatelný s původním, spotřeba 8,5 - 9,5 Město a příměsto... nic z toho nekape ( doufám, že tam teda nezapoměli olej dolejt
)... tímto tedy díky Koudy a spol !

LAND ROVER není auto, je to ŽIVOTNÍ STYL... a few years later: když máš prachy který chceš někam uložit a nepočítáš se zhodnocením, pak je LAND ROVER správná volba
Re: Výměna motoru 2.5 DSE
Takže ty si jenom vyměnil 2.5 za lepší 2.5 asi po GO je to tak???
Myslel sem žes tam dal uplně jinej naftovej motor.
Myslel sem žes tam dal uplně jinej naftovej motor.
... mozno by to chcelo TD5.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- Reverend
- tel.: +420777068155
- auto: P38, L322
- Kontaktovat uživatele:
no dát tam jinej by asi bylo nejlepší, ale tohle byla první volba a bez dalších nutných zásahů. nevým jestli by tam TD5 šla. to by samozřejmě byla větší bomba 
LAND ROVER není auto, je to ŽIVOTNÍ STYL... a few years later: když máš prachy který chceš někam uložit a nepočítáš se zhodnocením, pak je LAND ROVER správná volba
tak to by chtělo nějak ošefovat za jakejch podmínek by to nylo možný
taky bych jí tam hned dal ale to asi nepude
taky bych jí tam hned dal ale to asi nepude
... nevidim dovod preco by to neslo. Len by to nebola vymena ale prestavba.Jura píše:taky bych jí tam hned dal ale to asi nepude
-
MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
TD5ka do P38ky pokud se vejde mechanicky (netuším), tak bude docela zábava s elektrikou - obě věci jí mají docela dost. Namátkou ABS + TC, plynový pedál, budíky - to bude muset být kompatabilní s TD5kou. Druhá věc jsou věci z P38ky - je jich tak dost. Ale dovedu si to představit, akorát by to nejspíš bylo víc práce než vlastní přehození motoru.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
... prave preto som pisal o prestavbe. Zaoberali sme sa tou myslienkou a mozno este budeme. Kazdopadne ak sa takyto projekt uskutocni tak sa nebude jednat o komfortnu P38 ale o auto do terenu takze len najnutnejsia elektronika.MadTom píše:akorát by to nejspíš bylo víc práce než vlastní přehození motoru.
-
MadTom
Dano, taky mám ten dojem, že bude nutné vykuchat většinu elektroniky co tam je - dovedu si to představit, až na ovládání automatické převodovky - bude nejspíš muset být z Disco2. A komfortní to teda vůbec nebude.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
... kto hovori o automate ?MadTom píše:až na ovládání automatické převodovky
-
MadTom
Psal jsi do terénu. Tak proto automat - už jsem uznal, že pokud je tam ten správnej, tak je to lepší než manuál.
... ja to nepopieram.MadTom píše:Psal jsi do terénu. Tak proto automat - už jsem uznal, že pokud je tam ten správnej, tak je to lepší než manuál.
-
mina
- tel.: 605253159
- auto: RR P38 2,5 DSE,
Možná by tam spíš seděl motor 3.0D z L322 nebo X5, vím, že do starých pětek s TDS motorem se to dá.
Jirka M. RR P38 2,5 DSE 2001 + Webasto
Saab 9.5 2.0t
Zetor 25K 1952
Saab 9.5 2.0t
Zetor 25K 1952
Tak to by asi snad i pasoval na převodovku co ?mina píše:Možná by tam spíš seděl motor 3.0D z L322 nebo X5, vím, že do starých pětek s TDS motorem se to dá.