čerpadlo DII.
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: čerpadlo DII.
Je to s největší pravděpodobností čerpadlo v nádrži. Já taky slyším že vrčí (dokud nenastartuju) a stejné to bylo i v několika jiných autech, takže pokud nepíská zrovna super nahlas, tak to snad není akutní problém. Už se tady objevily fotky, že bylo celé pěkně zasrané od bordelu v nádrži - takže občas vyčistit. Výměna na D2 není složitá - je k němu přístup skrz podlahu v kufru, je potřeba buďto demontovat nebo rozříznout koberec na podlaze, pod ním je kulatej kryt na šroubky, ten sundat a pod ním už je nádrž a čerpadlo. Je utažené takovou velikou maticí - povoloval jsem ji šroubovákem a kladívkem - šlo to v pohodě. Akorát tam bylo okolo fůra čurbesu, tak nejvíc času zabralo vyčištěnní - ideální je kombinace stlačený vzduch na vyfoukání a vysavač na odsátí, aby to nebylo v celém autě. Vedou k němu 4 hadičky na rychlospojky a jeden konektor. Jo a jedna drobnost - ideální je, dělat to s nádrží která je spíš prázdná, než plná, když do ní něco spadne (a to se stane
), tak lovení v plné nádrži není nic moc.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Doplním že demontáž palivových trubek v tomto počasí je docela riskantní, zimou zkřehlé plastové koncovky jsou náchylné na prasknutí, je lepší to dělat ve vyhřáté garáži/dílně. Za poslední týden už mi volali dva lidé, co je ulomili.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
-
Doplním doplněk - v téhle zimě je riskatní skoro všechno - jde jenom o to, jestli pro auto nebo pro člověka. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
MadTome, dik za rychlu odpoved.
Do patku jsem podle zvuku nevedel, ze tam nejake cerpadlo mam, ted ho zvenci velice zretelne slysim i pri nastartovanem motoru, t.z. ze rapidne pridalo na hlasitosti.
Jak se cisti cerpadlo, nebo co se na nem cisti? (napr. rozebrat - jak moc, umyt -cim, ....)
Rychlospojky se nelamou, nebo nepraskaj? (nevim jak fungujou a z ceho jsou, ale ted je docela kosa)
Nadrz mam skoro plnou
, asi si zacnu vybavovat rybarsky listek
. Kdyz si predstavim strkat ruce do ty studeny nafty, brrr
V pondeli to cvicne rozeberu, ale tak to vypada, ze bez nahradniho cerpadla na SK nevyrazim
... a ted ctu doplnky, hmmm, du schanet garaz, kde se Disko vejde ...
Do patku jsem podle zvuku nevedel, ze tam nejake cerpadlo mam, ted ho zvenci velice zretelne slysim i pri nastartovanem motoru, t.z. ze rapidne pridalo na hlasitosti.
Jak se cisti cerpadlo, nebo co se na nem cisti? (napr. rozebrat - jak moc, umyt -cim, ....)
Rychlospojky se nelamou, nebo nepraskaj? (nevim jak fungujou a z ceho jsou, ale ted je docela kosa)
Nadrz mam skoro plnou

V pondeli to cvicne rozeberu, ale tak to vypada, ze bez nahradniho cerpadla na SK nevyrazim
... a ted ctu doplnky, hmmm, du schanet garaz, kde se Disko vejde ...
speedy XX
Ža 69:14,15(15,16)
LC100 & BMW 1150GS
LC100 & BMW 1150GS
-
Prohledej fórum - jsou tu i obrázky toho zalepenýho čerpadla - ono má zvenku takovou hrubou plastovou síťku a ta u dotyčného byla z velé části obalená bordelem, takže čerpadlo mělo trošku problém sát. A s tím teplem je to velice dobrý nápad, když budeš šikovnej, tak ruce do nafty strkat nebudeš (taky jsem nechtěl), ale těleso čerpadla je plastový a plastový jsou i ty hadice a rychlospojky co je drží. A ty plasty v zimě hodně křehnou.
Pokud bude vyndávat koberec v kufru, tak musí pryč spodní plastové kryty na obou stranách kufru, ono i když to nevypadá, tak koberec je zasunujte asi 20cm pod ty plasty a nedá se to jenom vytáhnout - hrozí roztrhnutí koberce - jde to rychle, mám teď takovej koberec v autě, byl podstatně lepší, než můj nacucanej olejem
.
Ale pokud to začalo teď v zimě, může to být i naftou - zkus vytáhnout nějakou naftu hadičkou z nádrže - ode dna. Jestli bude pěkně čirá, tak je to asi v pohodě, jestli zakalená, tak ohřát a doplnit aditiva - ve studené naftě nefungujou.
Pokud bude vyndávat koberec v kufru, tak musí pryč spodní plastové kryty na obou stranách kufru, ono i když to nevypadá, tak koberec je zasunujte asi 20cm pod ty plasty a nedá se to jenom vytáhnout - hrozí roztrhnutí koberce - jde to rychle, mám teď takovej koberec v autě, byl podstatně lepší, než můj nacucanej olejem

Ale pokud to začalo teď v zimě, může to být i naftou - zkus vytáhnout nějakou naftu hadičkou z nádrže - ode dna. Jestli bude pěkně čirá, tak je to asi v pohodě, jestli zakalená, tak ohřát a doplnit aditiva - ve studené naftě nefungujou.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
stačí vlevo..MadTom píše:Pokud bude vyndávat koberec v kufru, tak musí pryč spodní plastové kryty na obou stranách kufru.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
Ty fotky jsem nasel v sekci u defiku, resili tam TD5 motory, takze je to skoro stejny. Tady je odkaz kdyby to nekdo hledal, ten humus na sitke je fakt humus
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... %8Derpadlo" onclick="window.open(this.href);return false;
Koberec asi budu muset rezat a pak prilepit nazpatek, ty kovove oka v podlahe na uchyceni nakladu jsou zarezle, bojim se ze by dalo hodne prace se s tim hrat, uvidime.
Dam vedet jak to dopadlo...
Diky za rady.

http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... %8Derpadlo" onclick="window.open(this.href);return false;
Koberec asi budu muset rezat a pak prilepit nazpatek, ty kovove oka v podlahe na uchyceni nakladu jsou zarezle, bojim se ze by dalo hodne prace se s tim hrat, uvidime.
Dam vedet jak to dopadlo...
Diky za rady.
speedy XX
LC100 & BMW 1150GS
LC100 & BMW 1150GS
-
Kovová oka opatrně stříkni WDčkem nebo lépe uvolňovačem na zarezlé šrouby - a potom pomalu rozhýbat. Tak je mám jakési nehezké, ale docela to šlo.
Tak Diskoska konecne jezdi, v pondeli muzu spokojene na SK
.
Eliotte, velke diky za cerpadlo, bylo u nas na poste uz druhy den rano. Dobra prace...
Disko ale muselo do servisu potupnym zpusobem... (viz foto)
Cerpadlo pri startovani ani neceklo, pravdepodobne sa pridrelo nebo zatuhlo natolik, ze sa ani neroztocilo. Bolo ale par stupnu nad 0. Nasledne pri pokusech nastartovat sa vymlatila baterie a ja musel z prace domu, protoze manzelka si uz dal poradit nevedela. Poprosil jsem vedle stojici dodavku, propojili jsme baterky, starter tocil ale cerpadlo stale nic. Takze odtah, servis,...
V servisu po nabití baterie se cerpadlo roztocilo (a piskalo).
Cerpadlo je vymenene, stare mam, skusim ho rozebrat a vycistit a jestli bude funkcne, necham si ho jako rezervni. Koberec se rezat nemusel, jenom /podle slov technika/ oddelal zadni listu a vytahl.
Vsem diky za rady a trpelivost.

Eliotte, velke diky za cerpadlo, bylo u nas na poste uz druhy den rano. Dobra prace...

Disko ale muselo do servisu potupnym zpusobem... (viz foto)
Cerpadlo pri startovani ani neceklo, pravdepodobne sa pridrelo nebo zatuhlo natolik, ze sa ani neroztocilo. Bolo ale par stupnu nad 0. Nasledne pri pokusech nastartovat sa vymlatila baterie a ja musel z prace domu, protoze manzelka si uz dal poradit nevedela. Poprosil jsem vedle stojici dodavku, propojili jsme baterky, starter tocil ale cerpadlo stale nic. Takze odtah, servis,...
V servisu po nabití baterie se cerpadlo roztocilo (a piskalo).
Cerpadlo je vymenene, stare mam, skusim ho rozebrat a vycistit a jestli bude funkcne, necham si ho jako rezervni. Koberec se rezat nemusel, jenom /podle slov technika/ oddelal zadni listu a vytahl.
Vsem diky za rady a trpelivost.
- Přílohy
-
- d2odtah.jpg (39.7 KiB) Zobrazeno 1891 x
speedy XX
LC100 & BMW 1150GS
LC100 & BMW 1150GS