...potřeboval bych poradit z výběrem oken a dveří do baráku,zadal jsem poptávku na internetu a jsem chameleon z nabídek

Moderátor: Miky_CZ
Díky SteveSteve píše:Malý pokus máš v SZ
NeníPavelU píše:A proč SZ, je to tajemství?
sloon píše: Na novostavbu bych dal klidně plastová.Co se týče izolace budou na tom stejně jen ta dřevěná potřebují trochu víc údržby než plastová.
Taky raději dřevo než plast , ale ta údržba .... zátím zavíráme dřevěné,ale tchán nechal vyměnit okna za plastové - a od té doby mám pořád na talíři ( od manželky ) ,jak se s dřevěnýma špatně manipuluje proti plastovým.O kování nemluvím už vůbec,bo v letech co byl dům stavěn se okna otvírala akorát horizontálněAcon píše:ideálna volba. Drevo je drevo, mám k nemu mimoriadne kladný vzťah, ale potrebuje údržbu a raz možno už ani tá údržba nepomôže.
Tady je docala dobrý článek: http://www.okna-galux.cz/proc-prave-drevena-okna.html" onclick="window.open(this.href);return false;sloon píše:Jo Rudo ale nové dřevěné okna EURO to je jiná káva jako starý špaleťáky.
Rozdiel je hlavne v tom, že hranol sa lepí z 3ks tak aby išiel rast dreva proti sebe. Tým sa zabráni krúteniu a rám zostáva stabilný. Ďalší rozdiel je v kvalite povrchovky. Nebál by som sa eurookien ak by boli pred priamou vlhkosťou chránené napr.pretiahnutou strechou. Síce je výsledný efekt rovnaký ako s plasťákmi, ale mne by stačil aj dobrý pocit, že mám drevo.sloon píše:Jo Rudo ale nové dřevěné okna EURO to je jiná káva jako starý špaleťáky.
stan píše:já teda patřím mezi tvrdé zastánce dřeva, neznám staré plastové okno, které vypadá pěkně...
Dřevěné vypadá dobře i po letech a navíc se dá obnovit, upravit... s plastem nic neuděláš...
moje řečsloon píše:stan píše:já teda patřím mezi tvrdé zastánce dřeva, neznám staré plastové okno, které vypadá pěkně...
Dřevěné vypadá dobře i po letech a navíc se dá obnovit, upravit... s plastem nic neuděláš...![]()
![]()
![]()
Tak to by som oponoval. Moje 12r plastové s imitáciou dreva sú stále rovnaké a oproti sused čo mám drevené o 2r mladšie už má problém s plesňou, resp. machom v spodných rohoch. Po každej zime musí opravovať náter v spodnej časti. Ja som doteraz raz nastavoval kovanie na balkónových dverách a to toto leto. Takže po 12r.stan píše:... neznám staré plastové okno, které vypadá pěkně...
Dřevěné vypadá dobře i po letech a navíc se dá obnovit, upravit... s plastem nic neuděláš...