Discovery1 - slabo brzdí
Moderátor: Miky_CZ
Discovery1 - slabo brzdí
Zdravím všetkých priaznivcov značky LR. Chcem vás poprosiť o radu. Pred 2,5 rokom som si kúpil disko1, r.v.97, 300Tdi, najazdené 200 000 km. Od začiatku mám problém s brzdami, ktoré sú málo účinné. Na suchej vozovke pri prudkom brzdení sa kolá nazablokujú. Na snehu predné blokujú, ale zadné iba občas. Auto je bez ABS. S opravou som začal na zadnej náprave, kde som namontoval nové barany, kotúče a platničky (staré barany mali zadreté piestiky a platničky boli opotrebované). Na prednej náprave boli brzdy v katastrofálnom stave, tak som vymenil tiež všetko za nové. Brzdný účinok sa vôbec nezlepšil. Pokračoval som ďalej a na radu som vymenil redukčný ventil, ktorý je pod hlavným brzdovým valcom a zase žiadna zmena. Potom som v hlavnom valci vymenil celé vnútro, čo tiež nepomohlo. Keď nie je motor naštartovaný, tak brzdový pedál je tvrdý a neklesá. Keď naštartujem motor, tak brzdový pedál pri zošliapnutý klesá dole a brzdy sú málo účinné. Najnovšie som vymenil hlavný brzdový valec za nový a znovu žiadna zmena. Valec aj red. ventil mi menil v servise človek, ktorý tieto autá opravuje(nie je to značkový servis). Brzdy odvzdušnoval pod tlakom (cez nádržku) a aj klasicky- našlápávaním pedálu. Dopočul som sa, že brzdový systém u tohoto auta sa odvzdušňuje odsávaním, tak asi skúsim ešte to. V servise LR mi povedali, že pravdepodobne mám vadnú vakuovú pumpu. Vie mi niekto poradiť kde je problém? Ďakujem za info. Ľuboš
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Re: Discovery1 - slabo brzdí
Taky bych to tipnul na tu vakuovou pumpu. To je u 300tdi docela častá záležitost. K 

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Re: Discovery1 - slabo brzdí
Ďakujem za radu. Zajtra idem skúsiť odvzdušniť brzdy odsávačkou. Keď to nepomôže, tak vymením vakuovú pumpu. Zdá sa mi, že z nej už tečie olej. L