DIII verzus X5
Moderátor: Miky_CZ
DIII verzus X5
caute ,kto poradi ,mal som dost dlho DI,potom som presiel na DII,pred rokom som ju predal a teraz uvazujem nad kupou DIII ,alebo BMW X5,stale sa neviem rozhodnut,ma niekto skusenosti ,co je lepsie kupit,jazdne vlastnosti ,spolahlivost atd,dakujem
- Václaf
- tel.: 777 874 392
- Kontaktovat uživatele:
Re: DIII verzus X5
Ahoj,sice jsem zatím nebyl obdařen takovým štěstím jako Ty a proto není můj názor tak hodnotný,ale každé malé dítě ví,že po 1 je 2 a po té 3,nikoliff 5-ka 

http://www.zprimskehopodzamci.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zednictvi.zprimskehopodzamci.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zednictvi.zprimskehopodzamci.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
- michal-7610
- tel.: 603155250
Zřejmě nechápu o čem je tady řeč! 

- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Já bohužel s těmito auty taky nemám osobní zkušenosti, ale co tak slyším od okolí tak BMW NEBRAT! A jestli občas potřebuješ do terénu, tak stopro D3, s X5 zůstaneš viset pomalu i v louži. Nedávno jsme na honu jednu tahali...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
no ja som nepocul nic dobre ani o D3 (vsemozne chyby, najcastejsie elektronika) ani o X5 (prevodovky). Samozrejme o par minut sa tu objavi asi 30 prispevkov ze D3 ziadne problemy nema, X5 je sracka a ukonci to omsa za svaty zeleny oval.
Rozhodni sa sam, ak jazdis 99% iba po cestach, potrebujes odpovedajuce jazdny vlastnosti a chces image tak kup X5.
Ak jazdis ale sem tam do terenu, planujes aj nejake upravy a dlhe cesty tak jednoznacne D3.
Rozhodni sa sam, ak jazdis 99% iba po cestach, potrebujes odpovedajuce jazdny vlastnosti a chces image tak kup X5.
Ak jazdis ale sem tam do terenu, planujes aj nejake upravy a dlhe cesty tak jednoznacne D3.
mam kratsi zkusenosti jen s benzinovou 3l x3 x D3 2,7 tdv6, oboje automat- moje postrehy z jizdy, vynecham to ze bmw je skarede a mensi hlavne uvnitr:
pocit z velikosti a jizdy v aute - bmw tuctove, d3 kocar
motor: x3 jede jako das, d3 citi vahu, ale jede dostatecne
prevodovka: s bmw automatem jsem se neumel szit, fakt mi vadil, d3 - naprosto super
prumerne spotreba: bmw kolem 15 l, D3 kolem 10
podvozek: x3 me prislo tvrde a presne rizeni, ale nepohodlna, D3 proti tomu kocar se kterym se da ale jet stejne rychle
Nemluve o terenu, kde bmw ztraci asi jako oktavka na defika...
Predpokladam ze projev x5 se moc lisit nebude. Ja bych volil jednoznacne D3...
pocit z velikosti a jizdy v aute - bmw tuctove, d3 kocar
motor: x3 jede jako das, d3 citi vahu, ale jede dostatecne
prevodovka: s bmw automatem jsem se neumel szit, fakt mi vadil, d3 - naprosto super
prumerne spotreba: bmw kolem 15 l, D3 kolem 10
podvozek: x3 me prislo tvrde a presne rizeni, ale nepohodlna, D3 proti tomu kocar se kterym se da ale jet stejne rychle
Nemluve o terenu, kde bmw ztraci asi jako oktavka na defika...
Predpokladam ze projev x5 se moc lisit nebude. Ja bych volil jednoznacne D3...

"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
A ja by som povedal, odvez sa na oboch a uvidíš. Môj ex zamestnávateľ má X5 a párkrát som na tom aute absolvoval Taliansko aj ako vodič aj spolujazdec. Je to určite skvelé auto, ale zvezenie na D3 mi nepríde také tuctové a je rozhodne pohodlnejšie.raven.99 píše: Rozhodni sa sam, ak jazdis 99% iba po cestach, potrebujes odpovedajuce jazdny vlastnosti a chces image tak kup X5.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
no je pravda ze v D3 som este nesedel, ale ta vyska a vaha musi proste robit svoje.Acon píše:
A ja by som povedal, odvez sa na oboch a uvidíš. Môj ex zamestnávateľ má X5 a párkrát som na tom aute absolvoval Taliansko aj ako vodič aj spolujazdec. Je to určite skvelé auto, ale zvezenie na D3 mi nepríde také tuctové a je rozhodne pohodlnejšie.
O to ale nejde, cely ten dotaz je kravina... pytat sa na LR fore ci si ma kupit BMW

- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Podle mne chce D3 a jen potřebuje, aby ho v tom někdo utvrdil, tak se ptá tady
Já bych BMW nechtěl už z principu...

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Je pravda,že X5 je koza uskákaná a tudíž se pohodlí s D3 která je na měchách nedá srovnat.V terénu je jednoznačně v plusu D3.Osobně jsem X5 měl a už bych si ji nekoupil.Pokud budeš něco vozit nebo máš rodinu tak na X5 zapomen jelikož je ve srovnání s D3 malá.
-
- tel.: +420604712936
- auto: Discovery II
- Kontaktovat uživatele:
Můj jen 50000-ový (km) postřeh z BMW X3 3.0sd .
Nelze srovnávat jízdu v těžším terénu. Pro BMW je to extrém a LR je dělaný právě na to.
Ovšem automatická převodovka BMW je v porovnání s LR z říše snů. Byť je 6-ti STUPŇOVÁ, není vůbec poznat
okamžik řazení. Nikdy nemá problém s "hledáním" správného stupně. Při kick-downu ( i když jsem to zkoušel jen pár krát)
je to OKAMŽITĚ raketa.
BMW (X3,X5) a LR jsou auta s úplně jiným "posláním" i když některé jejích oblasti použití se překrývají.
I BMW tě doveze všude kde je POTŘEBA jet autem.
Na trialové kousky LR nebo na Camel Trophy tour se ovšem BMW může jen smutně dívat z "hlediště".
Nelze srovnávat jízdu v těžším terénu. Pro BMW je to extrém a LR je dělaný právě na to.
Ovšem automatická převodovka BMW je v porovnání s LR z říše snů. Byť je 6-ti STUPŇOVÁ, není vůbec poznat
okamžik řazení. Nikdy nemá problém s "hledáním" správného stupně. Při kick-downu ( i když jsem to zkoušel jen pár krát)
je to OKAMŽITĚ raketa.
BMW (X3,X5) a LR jsou auta s úplně jiným "posláním" i když některé jejích oblasti použití se překrývají.
I BMW tě doveze všude kde je POTŘEBA jet autem.
Na trialové kousky LR nebo na Camel Trophy tour se ovšem BMW může jen smutně dívat z "hlediště".
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Jazdil som s X5 v praci a je to tvrde asi ako moj passat na sportovom podvozku teda dost
vo vnutry mas pocit akoby si sedel v 3rade akurat o pol metra vyssie a priestoru tam zrovna na rozdavanie nieje. Na kvalitnom povrchu je to fajn auto ale na rozbitej ceste tie razy dost pocut. Na D3 som nejazdil ale v terene bude uplne niekde inde X5 ma problem uz aj na trave nakolko to ma 99% pripadov obute nejake nizkoprofilove chujoviny 

LR DEFENDER 110 SW
- Tomas K (tkala)
Mi to připomnělo minulý týden v Liberci na rovném ploše jen s malinkým rantlem stála X5 (ale nějaká starší). Byl tam ujetý sníh, X5 se točilo jedno přední a jedno zadní kolo a rantlík byl nepřekonatelná překážka.... Koukal jsem na to s vyvalenejma očima. Samozřejmě potom pomohlo couvnout a rozjet se.
Tom
Tom
- Mahatma
- tel.: jedině Xperia Z1c
- auto: Disco 3
Terén nemá cenu porovnávat, tam není co řešit. Na cestě:
BMW preciznější, přesnější řízení, lepší brzdy, lepší automat, vyšší dynamika.
Disco3 plavnější na dírách, ale i v zatáčkách.
X5 méně žíznivé.
Disco3 větší vnitřní prostor, hezčí interiér (to je ale subjektivní).
X5 lepší přední sedadla.
Disco3 3. řada sedadel plnohodnotná, žádné náhražky.
Disco3 perfektní výhled z auta všemi směry, krásně prosvětlený (velká okna + 3 střešní)
Disco3 je hezčí (zase podle mně), nemá pověst veksláckého auta jako konkurent.
Majitelé těchto aut jsou přátelští
(teda ještě jsem neviděl, že by se majitelé X5 na cestě zdravili)
BMW preciznější, přesnější řízení, lepší brzdy, lepší automat, vyšší dynamika.
Disco3 plavnější na dírách, ale i v zatáčkách.
X5 méně žíznivé.
Disco3 větší vnitřní prostor, hezčí interiér (to je ale subjektivní).
X5 lepší přední sedadla.
Disco3 3. řada sedadel plnohodnotná, žádné náhražky.
Disco3 perfektní výhled z auta všemi směry, krásně prosvětlený (velká okna + 3 střešní)
Disco3 je hezčí (zase podle mně), nemá pověst veksláckého auta jako konkurent.
Majitelé těchto aut jsou přátelští

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
ešte taká drobnosť. X5 je na cestách plná prdel a nikto si ich ani nevšimne. D3 (aj 1 a 2) je pár kusov a mnohý sa po takom aute obzrú. Ak ideš po dialnici, X5 je toľko, že ak by išlo toľko D3, ľudia by si mysleli, že majú zraz 

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- diskous
- tel.: 731479461
- auto: Disco I 300 Tdi
Jestli chceš jezdit nejen po silnici,kup si landrover

hotel-a-restaurace-zatisi tel: 731 479 461
- vizos
- tel.: 739266781
- auto: D3 ala G4 a S1
To je zas taky dotaz na LR foru se ptát na srovnání X5 a D3
.
Běž si obě auta někam vyzkoušet pořádně prolízt a pak uvidíš bo výhody D3 už to vyčetly a negativa X5 taky
. Když budeš jezdit jen po silnici tak ti třeba bude X5 sedět ale jakmile budeš chtít někam mimo asfalt vyhraje D3.

Běž si obě auta někam vyzkoušet pořádně prolízt a pak uvidíš bo výhody D3 už to vyčetly a negativa X5 taky

Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- fidzi
- tel.: Xiaomi Mi2S
- auto: Discovery I 300Tdi
Doraž někdy na sraz BMWklubu o.s.Mahatma píše: Majitelé těchto aut jsou přátelští(teda ještě jsem neviděl, že by se majitelé X5 na cestě zdravili)

Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
pokud srovnavas D3 s X5, tak radsi ppremyslej o RR nebo RR Sport... ten se chova na ceste urcite lip , nez D3
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu