Disco 2 , první dve zavady - Blinkry+topeni

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
munsterland
auto: disco II 99

Disco 2 , první dve zavady - Blinkry+topeni

#1 Příspěvek od munsterland » 23 úno 2011 12:20

Zdravim tak jsem jednak novy clen..Auto mam asi tyden D2 r.v. 1998 s motorem pro treti svet :-)....tak Vas tady vsechny pekne zdravim.Po uvodnim problemu s prihlasovanim vozidla a netypickym typem motoru 22P (coz je jiz vyreseno,teda neni neni ale behem dneska uz by byt melo :) se dostavili prvni technicke zavady.

1.Problem s topenim, Nastartuju .....jedu ...rucicka teploty vyleze tak do ctvrtiny...(auto topi vlazne,trosku mozna da se rict ze to jde do tepla)...jedu dal....rucicce se dal nechce..jen kdyz zacne byt motor ve vetsim zaberu (kopec a pod.) tak vyleze pekne do pulky (auto zacne topit teply vzduch,ale ne az tak jak by asi melo byt,nebo jak jsem byl zvykly z jinych aut).... nasledne jakmile prestane byt v zaberu ,pri stani na semaforu a popojizdeni apod,ale i pri klidne delsi jizde jde zase rucicka za chvili dolu a spadne na ctvrtinu,mozna tretinu.....(zacne se zase valit vlazny vzduch)....kdyz bych jen stal z nastartovanym motorem tak pujde prakticky jen studeny. Vim ze uz to v diskuzi bylo...jen si overuju postup a spravne pochopeni problemu.....odvzdusnit ...(nic se nestane) vymenit termostat...(nic se nestane)...vymenit radiator topeni.....Shrnuto:porad se snazim topit a porad mam v aute takove napul teplo napul zima...jenom jednou sem i to podarilo vytopit ,ale to bylo asi tim ze jsem se skrabal v kopcich.

2.Problem s blinkry. Uz to taky bylo v diskuzi ,ale problem se nejak zapovidal a odpoved neprisla. Takze Nastartuju...jedu ...chci dat blinkr nic (prubezne odbocuju bez blinkru)uz to trva asi 4 dny,kazdy den rano)...jedu dal asi po 2 km zacne blinkr jit,ale sporadicky naskoci se zpozdenim nebo opet na dalsi krizovatce nejde......takze po ujeti asi tak 7-10km (Pral bych Vam tu srandu po meste bez blinkru,stahovat okenko a ukazovat rukou je dost nerealne vzhledem k druhemu problemu s topenim:-) to zacne jit ,ale jakoby to naskakovalo se spozdenim.....no jak dal zvesela jezdim tak to pak zacne jit normalne.....Shrnuto:nez se auto jakoby ohreje tak s pribivajici ujetou vzdalenosti zacno blinkry postupne fungovat.Packu jsem zkousel ruzne popotlacit apod. kdyby kontakt v pacce,ale to nemelo zadny vliv. Taky jsem vypozoroval ze kdyz jsem ve fazi ,kdy uz blinkry sem tam fungujou tak jakoby by se obcas rozebehli s pootocenim volantu.

Tak snad jsem to popsal srozumitelne. uff..jinak vystrazne funguji normlane.
Taky kdyby nekdo,kdo se v tom vyzna:-)...me prijal na jakousi technickou kontrolu (samozrejme za uplatu:-)...co vse si zada vymenit apod....stav auta apod....to bych uvital...jsem z Plzne.

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Disco 2 , první dve zavady - Blinkry+topeni

#2 Příspěvek od Miloš II » 23 úno 2011 12:51

Motor u TD5 je obecně pořád podchlazenej.....může být problém v viscovrtuli....nebo ji sundej a dej tam např Kenloowe ventilátor......... nebo kus kartonu před chladič :mrgreen: MIloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

sumi
auto: DII TD5

#3 Příspěvek od sumi » 23 úno 2011 12:56

Já mám na rozdíl od tebe DII "už" měsíc a (byl) jsem podobně vykulenej :D
Topení - nevypozoroval jsem že by teplota spadla (ale v mrazu jsem asi nejel). Pravda je že budík teploty stoupá cca v 3 skokách, rozhodně ne plynule. Někde jsem to tady na fóru četl, takže předpokládám že je to vlastnost.
Blinkry - předchozí majitel rozebíral páčku blinkrů. Byla tam ztuhlá vazelína a podařilo se mu problém hodně eliminovat. Mě nyní blbne pravý a to ještě pouze při nízkých teplotách. Buď razantněji přepnout nebo s páčkou "zavrťet". Rozebrat znova jsem se zatím neodhodlal, neb je venku zima a já mám malý vrata do garáže...

munsterland

#4 Příspěvek od munsterland » 23 úno 2011 13:20

Ani tolik neresim jak se pohybuje ta rucicka ,ale spis ze to netopi:-)
S packou jsem zkousel vrtet ....dlouho a ruzne..a nic....a navic portoze jak to blbe topi tak pochybuju ze by to bylo tou vazelinou protoze me je pekna zima v aute a natoz aby se jeste jakesi teplo pod plast u volantu je dost nepravdepodobne.:-)

Stavros
tel.: 603145905
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Stavros » 23 úno 2011 13:42

ja bych vymenil termostat, skoro to nic nestoji.
Doprava zboží a doplňků z a do Evropy - http://www.complexcargo.cz
tel:603145905
complexcargo@razdva.cz

munsterland

#6 Příspěvek od munsterland » 23 úno 2011 13:54

jj....jdu objednat....jen si nejsem jist sparvnosti objednani mam ten typ motoru 22P ale melo by to byt jako 15P:-)..tak se uvidi

Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

#7 Příspěvek od Miky_CZ » 23 úno 2011 14:09

tak me jenom napadlo, tim ze to mas motor pro vychod, kde je vetsinou o hodne tepleji tak je mozne ze je tam termostat ktery se snazi udrzet teplotu niz a spina casteji??
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

munsterland

#8 Příspěvek od munsterland » 23 úno 2011 17:24

to zni logicky,ale jsou i zeme tretiho sveta co maji stejne klima jako u nas nebo aspon hodne podobne.......asi spise jde o to ze motor ma nejakou idealni teplotu pro praci....a ta je proste dana....takze at to jezdi kdekoliv tak by to melo mit stejnou teplotu ..spis bych pochopil dimenzovanejsi chlazeni.Ale treba zrovna LR ktereho muze mit majitel ve Svedsku a jet s tim na expedici do afriky,si nemyslim ze by to mel nejak reseny dle podnebi kam auto jde.

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#9 Příspěvek od Acon » 23 úno 2011 17:53

no ale podľa príznakov to vyzerá na termostat. S kúrením problém nemám. Že sa dlhšie zohrieva je fakt, hlavne po vyhodení EGR ale zohreje sa a kúri.

Pokial ide o tie blinkre, tak asi bude páčka KO. Niekde je tu o páčkach staršia téma...

Po kúpe Disco, resp. LR všeobecje je dobré venovať 2-3 večerom čítaniu vybraných tém z obsahu fóra. Je to jednak zaujímavé čítanie, jednak je tam na mnoho vecí odpoveď, jednak je človek aspoň matne v obraze ak sa niečo vyskytne.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Odpovědět