Rosenie skiel
Moderátor: Safraporte
Rosenie skiel
ahoj chlapi...keď jazdím na mojom free 2,0 TD /r.v. 2000/ sám, je všetko v poriadku...keď si však prisadne spolujazdec, rosí sa mi horná polovica predného skla a bočné tiež...pritom nezáleží, či je to žena alebo muž...čiastočne, tak 1/3 stíha ventilátor na 4 stupni, ale to sa potom zle rozpráva...a ešte horšie to je, keď vypnem manuálnu klimatizáciu...vie niekto nejaký dobrý prípravok na pretretie skiel?...vďaka za radu
Re: Rosenie skiel
Netečie ti náhodou radiátor?? ked sa ti to moc rosí???
Ja nepúštam klímu a okno sa odrosí hned aj ked sadneme do auta štyria. kúrenie mám stále na plno.
A zahmlieva sa ked máš zapnutý vnútorný okruh ventilácie.

Ja nepúštam klímu a okno sa odrosí hned aj ked sadneme do auta štyria. kúrenie mám stále na plno.
A zahmlieva sa ked máš zapnutý vnútorný okruh ventilácie.
Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,
-
- tel.: 721708312
- auto: Freelander Td4
..jestli jsi ještě neměnil kabinový filtr, tak doporučuju. Jinak celkově Freečko blbě odmlžuje hlavně zadní boky skel (tedy v porovnání např. s A6 anebo Roverem 75, …). Mrkni pod koberec pod zadníma sedadlama, v místě nádrže - jestli tam není mokro. Mně čeká sušení hned jak se oteplí...
Tipujem tiez,ze uzavrety okruh cirkulacie vzduchu.A ked ti funguje ventilator,neni o com diskutovat.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
vďaka za rady...radiátor nie je prasknutý a ani hadice k nemu...to mala manželka na punte a to sa rosilo úplne inak...za zadnými sedadlami som vysušil v októbri, myslel som, že tam niečo vylial majiteľ predo mnou...keď zapnem len vnútorný okruh rosí sa ešte viac...skôr sa mi zdá, že podľa zvuku má ventilátor super otáčky, ale na sile prúdu vuduchu cez prieduchy sa to neprejavuje, skôr slabšie...predtým som mal Ren laguna, ked sa mi orosili okná, zapol som ofukovanie čelného skla a boky a bolo orosenie preč...tu idem aj 150 km a stále rovnaké...tak vidím na cestu, lebo len horná 1/3 je zahmlená...pozriem ešte ten kabínový filter...mám ho polroka, inak som spokojný, lepšie sa mi jazdí ako na lagúne... 

-
- tel.: 721708312
- auto: Freelander Td4
to vypadá že někde bude voda kde být nemá.. 

A ešte je možné že kabínový filter tam ani nemáš
na 2.0Di ho nemám....

Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,
Kabínový filter je pred spolujazdcom dole pri nohách ak je to Td4. 

-
- tel.: 00420603763485
- auto: FREE 2.0 D 2000
Dík už vím kde je kabinovej filtr. Auto je v suchu topí akorát nevím proč se benzín zapíná na druhej stupeň a já D2,O rv. 2000 mám zapnout na čtvrtý. No dělám to tak a funguje a ze začátku zapnu klimu až se začnout /lechce/ mlžit vypnu klimu. Ještě to hlavní kde je pilový filtr ? Olej, vduch vím. Mám dílenskou příručku na DVD i s angl. slovníkem ale ta hrabačka v tom a listování ve slovníku no hrůza. Dík Jarda.speedmann píše:Kabínový filter je pred spolujazdcom dole pri nohách ak je to Td4.
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
A proč nedáš tu příručku do placu??jardarihazn píše:Dík už vím kde je kabinovej filtr. Auto je v suchu topí akorát nevím proč se benzín zapíná na druhej stupeň a já D2,O rv. 2000 mám zapnout na čtvrtý. No dělám to tak a funguje a ze začátku zapnu klimu až se začnout /lechce/ mlžit vypnu klimu. Ještě to hlavní kde je pilový filtr ? Olej, vduch vím. Mám dílenskou příručku na DVD i s angl. slovníkem ale ta hrabačka v tom a listování ve slovníku no hrůza. Dík Jarda.speedmann píše:Kabínový filter je pred spolujazdcom dole pri nohách ak je to Td4.

-
- tel.: 00420603763485
- auto: FREE 2.0 D 2000
Dílenská příručka. Toto je adrasa /myslím si je to jediná adresa SK co mám v adresáři / ixius@centrum.sk na které jsem ji koupil a našel na foru. DVD má 435 MB aobsahuje RANGE ROVER CLASSIC, DISCOVERY, FREELANDER + slovník.
auto je velmi tesne a v zadnej časti nema odsavanie byva to v priestore zadnych stlpikov . na topankach donesies sneh vodu a uz to je.staci aj mokry kabat.Pomaha kurit len vzduch na celne sklo aby sa neodparovala voda spod pedalov.A na to rosenie pomaha:pretiahnut okno rozkrojenym jablkom.Na vonkajsich zrkadlach to funguje roky.Na freecku tečie voda do kufra cez tesnenie zadnych dveri. V strede je to spajane a ten spoj je na 99 % deravy. No a potom voda ide pod koberec a smrdi to ako tchor.