[b]Chtěl jsem se zeptat někoho kdo tento pokus o zápis do VT absolvoval jestli je tento postup normální a nebo jse byl zrovna ve špatnou dobu na špatným místě [/b] díkyyy jarmik
Moderátor: Acon
Jestli to není N1 - to by vysvětlovalo ty 4 místa. Ale ty pásy jsou buzerace ( skusit jinou stanici STK,nebo je na tu prohlídku odělat ).jarmik píše:a další bonbonek - auto z výroby namontováno vzadu 3 sedačky + 3x bezpečnostní pás evidentně vidět, že to není měněno ale v VT napsano 4 místný, na STK mě řekli když neodmontuju v zadu prostřední bezpečnostní pásy tak je to závada a technickou neprojdujarmik
jarmik píše:Na dopravce mě řekli, že to je přestavba ? protože se mění délka vozidla ( u mě dle TP a schválenýho ZTP od p. Stehlíka je rozdíl 9mm ) a nemám žadný doklad o koupi ani o firemní montáži rámu tak je to přestavba, a podléhá to STK pro přestavbu tak jako přepsání na 5místný i když to nebylo N1 ale v německým i českým VT bylo napsáno 4místný, tak trnu jestli na STK nebudu muset nakonec vyříznout i tu prostřední sedačku![]()
-( to eliot ) nevíš prosím tě znění toho zákona, že montáž rámu není přestavba a já zkusím na dopravku ještě jednou skočit
a pak asi bude systém 1x za dva roky demontovat a pak zase namontovat - policajtum při kontrole stačí doklad od p. Stehlíkauž mě nějak v mým věku ubývá sil se dohadovat s debilama na ouřadech co tam sedí za naše prachy
díkyyy jarmik
Zrovna jsem to řešil na technické u defika. Potvrzení, že pevnosťák s navijákem je homologovaný je sice fajn, to mi Eliott zařídil, ale policajti to vůbec neřešili, pouze řekli, ať vozím se sebou to potvrzení a ještě doklad o namontování ze servisu, a že se nic zapisovat nemusí.. Známá, co mi to tam vyřizuje, má u Hondy přední rám, a po ní zase před rokem naopak chtěli, aby si to tam zapsala........... Takže vlastně víme hovno, jak to má bejt.eliott píše:Zápis rámu rozhodně není přestavba, stačí si přečíst zákon a následně se dotazovat, podle kterého paragrafu či odstavce to chtějí za přestavbu považovat, jsou to fakt idioti...
Dneska už jsou lepší pojišťovny než DAS...........eliott píše:Určitě je lepší to mít zapsané. Ale tažné bych s tím rámem nesrovnával, to je jako zahrádka, na to se určitě nevztahuje nutnost odborné montáže. Stejně je tomu tak i v případě jiných kol, pokud máš povolené 15ky, 16ky a 18ky, nikdo neřeší, kdo je namontoval. Je to do nebe volající buzerace, já už si kvůli podobným situacím uzavřel DAS pojištění.
Tak sem s nima, až vyprší smlouva, klidně zkusím něco lepšíhoIvan píše:Dneska už jsou lepší pojišťovny než DAS...........eliott píše:Určitě je lepší to mít zapsané. Ale tažné bych s tím rámem nesrovnával, to je jako zahrádka, na to se určitě nevztahuje nutnost odborné montáže. Stejně je tomu tak i v případě jiných kol, pokud máš povolené 15ky, 16ky a 18ky, nikdo neřeší, kdo je namontoval. Je to do nebe volající buzerace, já už si kvůli podobným situacím uzavřel DAS pojištění.
Dostal jsem zajímavou nabídku od AXY. Můj klient a kamarád, J.Malina, dělal prodejce pro DASku, a byl v určitém období vlastně nejlepší a právě z důvodů, že AXA má lepší a levnější produkty v oblasti právní ochrany, tak změnil "koně". Mail na něj je: das.praha@volny.cz. Klidně se na něj obraťte.merlin píše:ta pojišťovna by mě taky zajímala, s DAS mám jen ty nejlepší zkušenosti. Zastupovali mě úspěšně v pracovněprávním, v trestním i občanskoprávním a vše na pojistku rodina max.
Pokud někdo umí víc a ne dráž proč ne ...
edit: to TZ jsem si taky montoval sám ...
To zcela nedokáži posoudit, ale protože jsem sledoval pana Malinu připráci, tak vím, že když byl nějaký problém, tak jel ke klientovi osobě to řešit. Je to asi o lidech....... Tu AXU ale určitě vyzkouším, pokud budu mít nějaké osobní zkušenosti, poreferuji.majkro píše:Sorry, ze se vam do toho problemu micham, ale co povazujete za "pravni zastoupeni" od DASu? Jen by me to zajimalo, protoze segry pritel mel pred dvema lety v nemecku pracovni uraz, iiot s nakladacem mu prejel ruku, pri vykladani kamionu. Zavineni bylo na strane nakladace. DAS si ten kluk plati pres 10 let a nikdy nic nechtel. Tedka mu nikdo nechce dat prachy, doktor napsal, ze mu nic neni (rozdrcena ruka je fakt nic, sice s ni hybe, ale jsou trvale bolestive nasledky). Z DASu mu pise porad ta sama baba dopisy typu "napiste to a to, tam a tam", "osobni schuzka neni mozna, vse je poterba pisemne" a podobne kecy, tahne se to dva roky a z DASu nedostal zadnou informaci, ktera by pomohla a neni mozne ji najit na netu za 3 minuty...
Jak to tedy funguje?