Topeni uprava
Moderátor: Safraporte
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Re: Topeni uprava
@cvirik: a ten bufík po zastavení motoru ještě dobíhá - zřejmě dopaluje. Občas se to projeví hustým bílým kouřem. Tak se nelekni (já jsem si poprvé myslel, že mi hoří auto
)

Takze to funguje asi len pri minusovych teplotach??tagr píše:jo koukali jste na výfuk od bufíka
soíná se automaticky podle venkovní teploty
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
od +5 už by už měl jít 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
Allan píše:Ahoj jak jsi dopadl ,taky se chystám udělat tuto změnu tak se pro jistotu ptám.
ja som to skusal........u mna ziadna zmena!!!!!!
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Tak pánové ,zima za dveřmi jak to vypadá s tím topením .Funguje ta záměna hadic nebo né .Nebo jste snad přišly na něco nového?? 

Tak-tak..... Dali sme si pre istotu vyhrievané sedačky..

Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,
-
- auto: free. 2td r.v.98 5dv
zdar
jak se ma spravne odvzdusnit topeni
dik free di 98
jak se ma spravne odvzdusnit topeni

dzordzi
ahoj a ten radiator sa nachadza ? alebo este nejake foto nemas prosim?
a kabinovy filter ten co tam nieje si asi vazne nenasiel ze ? (len nahodov)
ahoj a ten radiator sa nachadza ? alebo este nejake foto nemas prosim?
a kabinovy filter ten co tam nieje si asi vazne nenasiel ze ? (len nahodov)
Radiator je nad plynovým pedálom za takým deklíkom na 2 šroboch.
Ale ven musí aj celá prístrojovka!!!
Odvzdušnuje sa v motorovom priestore hned ako trubky- hadice vychádzajú von z kabíny....

Odvzdušnuje sa v motorovom priestore hned ako trubky- hadice vychádzajú von z kabíny....
- Přílohy
-
- radiatr.JPG (145.38 KiB) Zobrazeno 6336 x
Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,
-
zdar
jak to odvzdusneni ma spravne probihat?predpokladam po zahrati motoru az se otevre termostat odsrubovat srub na te gumove hadici az tece jen chlad. kapalina bez bublin ta je to ok
.dik
jak to odvzdusneni ma spravne probihat?predpokladam po zahrati motoru az se otevre termostat odsrubovat srub na te gumove hadici az tece jen chlad. kapalina bez bublin ta je to ok

- Allan
- Kontaktovat uživatele:
No a s těma hadicema to vypadá jak, už je zima!!!!!!!!!!

zdravim vas.ja som tie hadice mal prehodene podla toho navodu-u mna ziadna zmena-stale kurilo slabo.tak som to vratil tak ako to bolo orig.
-
me to taky zacina poradne topit az ujedu cca 20 25km 

- deltacarli
- tel.: 724999630
- auto: Freelander

- Allan
- Kontaktovat uživatele:
No mi nic nekape ,ani v rozkroku
ani ventilátor a stejně topí až po zhruba 3až 5 km.Stěrače taky melou furt tu svou i když se je už 3 krát rozebral,Ještě vyzkouším vyměnit víčko espansky ,mám dojem že trochu propouští.

Tak leto končí a príde zima.Zaujala ma ta uprava kurenia,ale ako som nato čumel tak to ma inak nakreslene a inak zapojene.Vyvod z egr je na nakrese pripojený na vrch radiatora,ale na fotke je zapojeny na spodny vyvod.Tak ako to ma byt? Aj s tym vyvodom na chladič ird je to nejak divne.
Chcel by som to skusit prehodit aj s nejakymi dalšimi vylepšeniami,ale na hadiciach chladiaceho okruhu su original take jednorazove spony.Nemate nejaky figel ako ich dat dole bez poškodenia hadic? Dakujem.
Kdyz jsme tu sponu posledne sundaval u poskozene hadice tak jsme byl rad ze jsme neznicil plastovou rozdvojku ...
Jak dopadla hadice se uz vubec nezminuju(sel jsem na to flexou).
Jak dopadla hadice se uz vubec nezminuju(sel jsem na to flexou).
Ved prave tomu poškodeniu sa potrebujem vyhnut.Rozmyšlam ist na to nejakymi nožnicami na plech.Ma ešte niekto nejaky napad,alebo vlastnu skusenost?
Tak dnes som sa konečne dostal k tej uprave podla toho navodu a je to absolutne bomba.Kurenie je lepšie minimalne o 200 percent.Dneska ked som to testoval bolo sice až 14 stupnov,ale aj tak sa to da posudit.Tu upravu som vylepšil o zaslepenie egr ventilu a nasledneho vyhodenia chladenia spalin.Cele to trvalo nejake dve hodinky.Kurenie ide perfektne,len ked stoji auto dlhšie na volnobeh tak to slabne.Ešte vymenim termostat,lebo sa mi nezohrieva motor a zima može prist.