výměna hardyny za kříž
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 604964802
- auto: LR DISCO I
výměna hardyny za kříž
vím, že už se to tady probíralo vícekrát,je to jako téma gumy/taky věčný/,neustále se vrací.už mě nebaví dávat hardy spojky a vozit sebou záložní.koukal jsem po kardance s dvěma kříži.cena ucházející,montáž nenáročná.otázky zní:
1/je zadní kardanka teleskopická?/s obrázků v e-shopech to neni vidět/
2/o kolik se mi zvýší životnost takovéto výměny?
3/jak velký lift snese taková kardanka?
dík za info.
dík za info.
LR Disco I 300 Tdi ,BMW R1100GS De Sierto I
Radši druhej,ale zdravej !!
- Filip
- tel.: 0948004300
- auto: Discopríbeh 300Tdi
- Kontaktovat uživatele:
Re: výměna hardyny za kříž
tiez menim hardynu kazdych 2000km a uz myslim ze by aj stacilo
Discopríbeh 300TDi, 2" lift, T3
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
1)jepeters píše:vím, že už se to tady probíralo vícekrát,je to jako téma gumy/taky věčný/,neustále se vrací.už mě nebaví dávat hardy spojky a vozit sebou záložní.koukal jsem po kardance s dvěma kříži.cena ucházející,montáž nenáročná.otázky zní:
dík za info.
2)min 10 let
3) já mám 4,5" lift
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Na D1? Tzn, že by v pohode mohol byť aj na DII? To si riešil pružinami + 4,5" ale 2,5 + podložky? Alebo ako? Ale odpoveď prosím v príslušnom vlákne http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... &start=380" onclick="window.open(this.href);return false;Land Jirka píše:....
3) já mám 4,5" lift
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Co s nima delasFilip píše:tiez menim hardynu kazdych 2000km a uz myslim ze by aj stacilo

Nežli čekat na šediny, lepší je dělat kraviny
toto není příslušné vlákno?Acon píše:Na D1? Tzn, že by v pohode mohol byť aj na DII? To si riešil pružinami + 4,5" ale 2,5 + podložky? Alebo ako? Ale odpoveď prosím v príslušnom vlákne http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... &start=380" onclick="window.open(this.href);return false;Land Jirka píše:....
3) já mám 4,5" lift
co to je za blbost položit otázku tady ale odpověď chtít do jiného vlákna?
...take it easy....
- Acon
To je taká blbosť, že som reagoval na niečo čo bolo povedané tu a nechcel som aby sa tu preberal lift na DII keďže TU je to o výmene hardy za kríž. Alebo si myslíš, že by sa tu mal preberať aj lift aj keď má každý typ svoje samostatné vlákno?lukes píše:
toto není příslušné vlákno?
co to je za blbost položit otázku tady ale odpověď chtít do jiného vlákna?
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Taky se divím, mám tam hardynu z kdysi po původním majiteli, od té doby na +2" najeto 12tis a zatím nevypadá, že by chtěla odejít do koprupowl píše: Co s nima delasMam na dvoupalcovym lifte najeto cca 5000 km a hardynu mam furt tu co jsem tam daval dva roky pred liftem. Ale daval jsem "G" ckovou i s tim stredem...

To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ja mam na 2,5" lifte asi 30tis km, teraz mi akurat druha hardyna odchadza do kytek. riesit to planujem, ale zatial maju prioritu ine veci...pablo.gs píše:Taky se divím, mám tam hardynu z kdysi po původním majiteli, od té doby na +2" najeto 12tis a zatím nevypadá, že by chtěla odejít do kopru
edit: vyhoda je, ze disco2 nepotrebuje dozadu dvojkriz ale staci normalny kardan. maryan a ivan jezbera to tak afaik maju a funguje to dobre
- Filip
- tel.: 0948004300
- auto: Discopríbeh 300Tdi
- Kontaktovat uživatele:
Teraz som kupil origo LR, tak uvidim kolko vydrzi. Ak ani ta nevydzi, bude problem niekde inde. Mam na aute unavene pruziny, tak sedi este o 5cm nizsie ako nove. Cize ta haryna sa este menej namaha a ajtak ich triafa slakpowl píše:Co s nima delasFilip píše:tiez menim hardynu kazdych 2000km a uz myslim ze by aj staciloMam na dvoupalcovym lifte najeto cca 5000 km a hardynu mam furt tu co jsem tam daval dva roky pred liftem. Ale daval jsem "G" ckovou i s tim stredem...
Discopríbeh 300TDi, 2" lift, T3
- Acon
existuje na to nejaká sada? Mám síce hardy OK, no budem pokojnejší ak tam bude kríž.visby píše:ja mam na 2,5" lifte asi 30tis km, teraz mi akurat druha hardyna odchadza do kytek. riesit to planujem, ale zatial maju prioritu ine veci...pablo.gs píše:Taky se divím, mám tam hardynu z kdysi po původním majiteli, od té doby na +2" najeto 12tis a zatím nevypadá, že by chtěla odejít do kopru
edit: vyhoda je, ze disco2 nepotrebuje dozadu dvojkriz ale staci normalny kardan. maryan a ivan jezbera to tak afaik maju a funguje to dobre
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
bailey moris predavaju spravny kardan a prirubu kupis napriklad u pavla alebo elliota.Acon píše:existuje na to nejaká sada? Mám síce hardy OK, no budem pokojnejší ak tam bude kríž.
vymenit to je peklo, karboska a podobne pekla;-)
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
Proc peklo? zvladnul jsem to na Disco1 sam za dve hodiny bez zvedaku vleze pod autem. Jen se musi (no nemusi, ale mely by se) vymenit vsechny srouby a matky spojujici kardan s unaseci. Taky uz mne nebavilo menit porad gumovy kruhy... 
BTW: mel jsem D1 s 2'! liftem a nerekl bych, ze zadni kardan s dvema krizi by nestacil, jak tu nekdo naznacoval.
A Bailey Morris dela opravdu moc pekne vecicky.

BTW: mel jsem D1 s 2'! liftem a nerekl bych, ze zadni kardan s dvema krizi by nestacil, jak tu nekdo naznacoval.
A Bailey Morris dela opravdu moc pekne vecicky.

Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
Peklo je to preto, ze ta povodna priruba zo strany diferaku sa dava blbo dole. Po dlhom trapeni pomohla nakoniec karboska...
Disco 3
- discork
- tel.: +421944435540
- auto: Discovery 1 3,9 efi
- Kontaktovat uživatele:
pred 1/2 rokom som menil hardy,mam "2 lift a takto dopadla nova
korekcne ramena nemam,
viete mi poradit kde je chyba,pred tym mi to ani netriaslo,vsetko fungovalo OK.
a pri vymene HARDY za kardan.kriz je potrebne menit aj korekcne ramena?
vopred dakujem za radu

korekcne ramena nemam,
viete mi poradit kde je chyba,pred tym mi to ani netriaslo,vsetko fungovalo OK.
a pri vymene HARDY za kardan.kriz je potrebne menit aj korekcne ramena?
vopred dakujem za radu
- Přílohy
-
- 30032011006.jpg
- (204.79 KiB) Staženo 729 x
LR discovery D1 V8 3,9 EFI, lift ´5, CB,
+421944435540
+421944435540
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
korekcni ramena vzadu se meni kvuli silentblokum co jsou mezi ramem a ramenem co sem teda pochytil
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
-
- tel.: 604964802
- auto: LR DISCO I
dík za odpověď,zatim měnit nebudu.už jsem na to přišel,dlouho trvající vibrace měly příčinu ne v hardy spojce/kterou sem vyměnil-menší vibrace pokračovaly dál/,ale v ložisku na hrušce diferáku.když jsem to pod autem zkoušel,tak jsem na nic nepřišel,až po odpojení kardanu se to projevilo pořádně.
zřejmě to vytrhání hardyny mělo souvislost s vůlema na ložisku.
nemáte někdo rozkres difu/hlavně uložení hrušky/prosím?dá se to udělat na autě,nebo musí dif.ven?
zřejmě to vytrhání hardyny mělo souvislost s vůlema na ložisku.
nemáte někdo rozkres difu/hlavně uložení hrušky/prosím?dá se to udělat na autě,nebo musí dif.ven?
LR Disco I 300 Tdi ,BMW R1100GS De Sierto I
- Acon
Ja som zasa pochytil, že sa dávajú ak sa robí viac ako 2" lift, pretože náprava na ramenách opisuje kružnicu a čím ide nižšie, tým viac ide dopredu (predná dozadu)Miky_CZ píše:korekcni ramena vzadu se meni kvuli silentblokum co jsou mezi ramem a ramenem co sem teda pochytil
- paramount2
- tel.: 775958013
- auto: LR DI 300, 200
Ano...je to kvůli záklonu nápravy...Acon píše:Ja som zasa pochytil, že sa dávajú ak sa robí viac ako 2" lift, pretože náprava na ramenách opisuje kružnicu a čím ide nižšie, tým viac ide dopredu (predná dozadu)Miky_CZ píše:korekcni ramena vzadu se meni kvuli silentblokum co jsou mezi ramem a ramenem co sem teda pochytil
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
je to mozne, ale muze mi teda nekdo vysvetlit jak ty zadni korekcni ramena muzou urcit zaklon?paramount2 píše:
Ano...je to kvůli záklonu nápravy...
to delaji jenom predni ne?
zadni jsou akorat ohnute kvuli silentblokum a mozna delsi
i kdyz asi pravda pokud jsou delsi a to vecko nahore zustane stejne dlouhe tak se mozna ta naprava pootoci
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd