Jak sundat hlavní převodovku
Moderátor: Miky_CZ
-
- auto: Discoveri I
Jak sundat hlavní převodovku
Ahoj Potřeboval bych poradit jak sundat převodovku z D1 300tdi. Nemám hever ani jámu. Potvůrka mě nechala stát na nájezdu na magistrálu. Zařadil jsem jedničku a nic, tak dvojku a to při po pomalém pouštění spojky začalo rachtat. Nevím co s tím je, rozvodovku mám už dole, je v cajku, ale s hlavní si nevím rady.
- Rosi
- tel.: +420-608-084004
- auto: LR 110SW Def Td5
Re: Jak sundat hlavní převodovku
No, nevím jestli bych to chtěl dělat na parkingu a rozhodně to bez přípravku není práce pro jednoho. O instalaci zpět vůbec nemluvím...
Sorry, že ti neříkám jak, spíš ti radím, dej to k někomu, kdo to má venku za 2-3 hod, nespadnemu to a třeba ti píchne i se zbytkem.
Sorry, že ti neříkám jak, spíš ti radím, dej to k někomu, kdo to má venku za 2-3 hod, nespadnemu to a třeba ti píchne i se zbytkem.
Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
to sundavaš na dalnici? 

Nepomáhá nám ani tolik pomoc našich přátel, jako jistota že by nám pomohli.
- Kanec
- tel.: 732323452
- auto: LR Disco 300Tdi
Na zemi je to celkem práce ale myslím že to pujde. Začal bych že bych sundal mažety z řadících pák. Ta od hlavní převodovky je půlená tak ten kus co je do kabiny musíš sundat abys jí pak vytáhl je tam tuším šroub na třináctku klíč. Pak bych odpojil trubičku od spojky. Pak bych vyndal příčku se silenblokem. Sundal bych to víko co kreje setrvák zespodu. Asi bych si vepředu heverem podepřel motor aby se co nejvíce zaklonil a dostal jsi se k horním šroubům na převodovce. Povolit všechny šrouby dokola převodovky jestli se nemílím tak by jich mělo být asi 15 včetně toho víčka. Akorád si těď nevybavuji jestli se musí vyndat startér ale myslím že jo. A pak už jen nějakou mont pákou to dostat od sebe. Přeju ať se dílo daří
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Rozdělat to půjde blbě ale půjde, ale dát dohromady to bude o 1000% horší a to i rozvodovku.
Nejhorší je to dostat zpět na drážky.
Já mám montážní zvedák na převodovky, který jde nastavit výškově + ještě šroubama ve dvou osách a bez něj bych to už nikdy nedělal.
Když nejsou převodovky s motorem při zpětné montáži ve stejné ose tak se někdy poškodí gufero v rozvodovce a viděl jsem i poškozenou lamelu a dělá se to nanovo

Nejhorší je to dostat zpět na drážky.
Já mám montážní zvedák na převodovky, který jde nastavit výškově + ještě šroubama ve dvou osách a bez něj bych to už nikdy nedělal.
Když nejsou převodovky s motorem při zpětné montáži ve stejné ose tak se někdy poškodí gufero v rozvodovce a viděl jsem i poškozenou lamelu a dělá se to nanovo

Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
- Kanec
- tel.: 732323452
- auto: LR Disco 300Tdi
To je parádní věc taky jí používáme.
Tiež som mal tú česť.Praskla mi páčka na spojke a tak musela ísť prevodovka dolu.Spravil som si prípravok zo starej kosačky na štyroch kolesách a na ten som ju položil.