Palubny pocitac
Moderátor: Acon
Palubny pocitac
Zdravim ... som novacik v Land Roveri a mam problem ... na palubnom pocitaci mi ukazuje priemernu rychlost 39.4km/h pricom vobec nechodim tak pomaly... na GPS mi ukazuje priemernu rychlost trasy 67km/h ... ako to vlastne vypocitava ten palubny pocitac ? .. dalsi problem spotreba :/ na PC mi ukazuje 9,6l/100km a ked si vypocitam ked som natankoval doplna tak mi vysla 8,3l. .... dalsi problem mam s upchavanim filtra ktory cisty vyfukove plny ... po par tyzdnoch ked jazdim v meste stale sa mi upcha filter a jazdim na nudzovom rezime ... to mam chodit kazdy mesiac na cistenie filtra do servisu ? ... dakujem za rady 

- kudrnac
- tel.: 603 269 399
- Kontaktovat uživatele:
Re: Palubny pocitac
Ta hodnota 39,4 je stoprocetně v km není to v mílích ?
Defender 110 TDi 300, Discovery DII, S I 107 SW
nie v Km 100% 

to vyzera akoby mrzol ten palubny pocitac.ked ho resetnem chvilu ukazuje aktualnu spotrebu a potom to nejak zamrza a moce sa to nejako okolo toho cisla.priklad po resete >30>29 mpg po chvili 22>23 mpg a tolko ukazuje az do dalsieho resetu(zacne ukazovat aktualnu ze tie cisla preskakuju rychlo a po urcitom case priemernu ) .
a ta priemerna rychlost ani po hodine jazdy rychlostov 150 km/h neukazovalo na palubnom pocitaci hodnotu 150.asi to bere priernu rychlost z ovela dlhsieho casoveho rozhrania ako v gps.
a ta priemerna rychlost ani po hodine jazdy rychlostov 150 km/h neukazovalo na palubnom pocitaci hodnotu 150.asi to bere priernu rychlost z ovela dlhsieho casoveho rozhrania ako v gps.
presne... a neda sa ten softver palubneho pocitaca nastavit inak ?
- Mike III
- tel.: +420777251521
- auto: DIII, L322
- Kontaktovat uživatele:
to mpg je podle mě miles per galonpopeye píše:to vyzera akoby mrzol ten palubny pocitac.ked ho resetnem chvilu ukazuje aktualnu spotrebu a potom to nejak zamrza a moce sa to nejako okolo toho cisla.priklad po resete >30>29 mpg po chvili 22>23 mpg a tolko ukazuje az do dalsieho resetu(zacne ukazovat aktualnu ze tie cisla preskakuju rychlo a po urcitom case priemernu ) .
chtělo by to přepnout l/100 km

http://mpg.webix.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false; tu sa to da prekonvertovat.ale ako som pisal tazko povedat aka je spotreba podla palubneho pocitaca.lebo to neukazuje akoby malo. len v meste sa to pohybuje medzi 23-30 mpg.prepnut sa to neda ,som sa pytal ale ze sa to neda ani diagnostikou len vymenit cely ukazovatel rychlosti.