CB rada
Moderátor: Acon
Re: CB rada
Ahoj potřebuju radu ohledně CB montáže. Jakožto naprostý technický antitalent potřebuju aby mi to někdo komplet namontoval a tedy otázka zní: Kde v Praze v jaké firmě byste mi doporučili montáž realizovat?? Praha nebo blízké okolí?? Díky za pomoc..
Tomáš
- Tomas K (tkala)
Dole v Modřanech je benzínka co vypadá jak UFO. A hned za ní je specializovaný obchod na rádia a vysílačky a mají i dílnu a perfektně montují.Bebop píše:Ahoj potřebuju radu ohledně CB montáže. Jakožto naprostý technický antitalent potřebuju aby mi to někdo komplet namontoval a tedy otázka zní: Kde v Praze v jaké firmě byste mi doporučili montáž realizovat?? Praha nebo blízké okolí?? Díky za pomoc..
http://www.aliso.cz/kontakt.html
Tom
Existuje nejakej obchod, kde mi to vse i vyzkousej v Brne? Mam Elix 77s a chtel bych jen zatim nejakou magnetku, nemam kam dat velkou.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Dojed si až pojedeš k vašim za Maxxelem do jihlavy m vše a za dobré ceny 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
Jemu jsem psal, precetl, ale nereagoval... Radsi sezenu neco v Brne, kvuli usetrenej stovne neprojedu petikilo, zas takovej rozdil v nakupu to nebude.tagr píše:Dojed si až pojedeš k vašim za Maxxelem do jihlavy m vše a za dobré ceny
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
majkro píše:Jemu jsem psal, precetl, ale nereagoval... Radsi sezenu neco v Brne, kvuli usetrenej stovne neprojedu petikilo, zas takovej rozdil v nakupu to nebude.tagr píše:Dojed si až pojedeš k vašim za Maxxelem do jihlavy m vše a za dobré ceny

Hoj, to je ok, to se staneMaxsel píše:
Asi jsem to zazdil... Pokud nepochodíš, tak dej vědět.

Ahoj, máte někdo zkušenosti s použitím ruční vysílačky do auta ? Pokud ano, jaké jsou nevýhody - dosah....? Klidně napište co kdo používáte, jak to funguje atd.
Co mikrofon, dá se přidělat externí, jsou na to nějaké držáky na palubku...... ?
Můžete někdo něco doporučit ?
Díky za rady.
Co mikrofon, dá se přidělat externí, jsou na to nějaké držáky na palubku...... ?
Díky za rady.
Jirka
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě to jde, stačí pročíst tohle vlákno a budeš v obraze.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Jde přidělat na samolepicí suché zipy a externí mikrofon s reproduktorem se k nim dělá,tak že jde ( akorát vzhledem k velikosti to je podle toho i slyšetLucaBrasi píše:Ahoj, máte někdo zkušenosti s použitím ruční vysílačky do auta ? Pokud ano, jaké jsou nevýhody - dosah....? Co mikrofon, dá se přidělat externí, jsou na to nějaké držáky na palubku...... ?
Díky za rady.

Jo a mám externí venkovní anténu,aby to mělo dobrý výkon .
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
No mám nejaké otázky na majiteľov Discošiek : Už mi prišla konečne vysielačka a anténa a anténu by som chcel namontovať cca do stredu prednej kapoty,len neviem či treba prekostriť pánt kapoty s karosériou,alebo ju rovno ukostriť na akumulátor...A na vysielačke,ktorú som si kúpil je aj "nejaký" S-meter,že či sa podľa toho dá naladiť anténa,alebo ju musím dať naladiť niekomu s nejakým origo prístrojom? Inak vysielačka je to Intek M 495 plus a anténa Turbo 2000
Range Rover Classic 300Tdi , Range Rover Classic vogue s 2,5TD
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Kapotu prokostřit na zbytek auta - nejlépe dva ohebné pásky u každého pantu jeden, na akumulátor není potřeba. Smetr je ukazatel síly přijímaného signálu, případně při vysílání to většinou ukazuje výkon, na ladění antény se to nehodí. Ale myslím si, že když to namontuješ a začneš používat, tak tím moc nezkazíš. A až se ocitneš u někoho, kdo ti to změří a doladí, tak to nech udělat a je to.
Akorát si promysli, jak s tou anténou otevřeš kapotu - aby jsi si nerozbil čelní sklo.
Akorát si promysli, jak s tou anténou otevřeš kapotu - aby jsi si nerozbil čelní sklo.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
No u nás v klube to tak chalani majú a Turbo 2000 je na klbe,tak si ju povolím a ohnem trocha dopredu,aby mi nevadila,až budem niečo robiť pod kapotou . Takže to je len informačný s-meter.. Dík Tome.MadTom píše:Kapotu prokostřit na zbytek auta - nejlépe dva ohebné pásky u každého pantu jeden, na akumulátor není potřeba. Smetr je ukazatel síly přijímaného signálu, případně při vysílání to většinou ukazuje výkon, na ladění antény se to nehodí. Ale myslím si, že když to namontuješ a začneš používat, tak tím moc nezkazíš. A až se ocitneš u někoho, kdo ti to změří a doladí, tak to nech udělat a je to.
Jo jen bacha, ten kloub je jednostranný, takže když ji namontuješ tak, aby se ti ohýbala dopředu pro zvedání kapoty, tak se ti nesklopí zase když najedeš na větvě a můžeš ji poničit...ale zase takový problém to asi nebudeJacko píše: No u nás v klube to tak chalani majú a Turbo 2000 je na klbe,tak si ju povolím a ohnem trocha dopredu,aby mi nevadila,až budem niečo robiť pod kapotou . Takže to je len informačný s-meter.. Dík Tome.

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Tak vysielačka namontovaná a anténa tiež a aj pekne vyskúšaná a som zatial veeeelmi spokojnýBenjamin píše:Jo jen bacha, ten kloub je jednostranný, takže když ji namontuješ tak, aby se ti ohýbala dopředu pro zvedání kapoty, tak se ti nesklopí zase když najedeš na větvě a můžeš ji poničit...ale zase takový problém to asi nebudeJacko píše: No u nás v klube to tak chalani majú a Turbo 2000 je na klbe,tak si ju povolím a ohnem trocha dopredu,aby mi nevadila,až budem niečo robiť pod kapotou . Takže to je len informačný s-meter.. Dík Tome.

Tak pokud stojí vzpřímeně a ničeho se nedotýká, tak je to okJacko píše:Benjamine - ja viem a je to namontované tak,že aj ked stojí vzpriamene - myslím anténutak aj pri otvorení kapoty sa vôbec nedotýka strechy

Já to původně chtěl dát taky někam dopředu, ale sem háklivka a nemůžu si furt zvyknout, že mi tam vepředu něco blimblá, tak holka trpí na střeše, ale mám jen Turbo 1200, tak to není tak hrozný...
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
No tak mne by vôbec nevadilo,že by sa mi na tej anténe točila nejaká bloncka
len ta anténa by ju asi neudržala
ale viem čo by ju udržalo isto
Som zvedavý,ako to bude fungovať,musím ju dať ešte pre istotu doladiť,ale inak vysiela a prijíma celkom slušne,na to čo som počul v iných Offoch...

Tak mi dneska Maxsel trosku poladil antenu. Spolu jsme se slyseli dal nez jsem cekal, ale lepsi je co jsem zkusil doma.. Projizdel jsem Brno - Kohoutovice a chvilku jsem se zastavil, naladil kanal 20 a poslouchal starsi pany amatery jak resej "gumicku ke knofliku, kdyz se rozjizdi starej zip". Zkusil jsem je oslovi, omluvil se, ze jim skacu do diskuze a zacla retezova reakce.
Bude to zajimave, kdyz prozradim, ze jsem sedel v aute, vysilacku mam Elix 77s, napajenou ze zapalovace a antenu mam obycejnou pouze 60cm dlouhou Sirio Snake.
Nejdrive me odpovedel pan z Reckovic, slyseli jsme se navzajem skvele, pak si me vzal do parady pan z protejsiho kopce z Vinohrad, coz je uz uplne pres cele mesto a prislo mi to nemozne. S nim jsme se slyseli taky paradne. No a nakonec si me vzal do parady pan z Lelekovic, s nim jsem se slysel hur, uz bylo nejake to ruseni, ale porad jsme se dorozumeli. Coz mi prislo uz hodne daleko, kdyz se podivate na mapu.
Takze timto Maxselovi dekuju
Bude to zajimave, kdyz prozradim, ze jsem sedel v aute, vysilacku mam Elix 77s, napajenou ze zapalovace a antenu mam obycejnou pouze 60cm dlouhou Sirio Snake.
Nejdrive me odpovedel pan z Reckovic, slyseli jsme se navzajem skvele, pak si me vzal do parady pan z protejsiho kopce z Vinohrad, coz je uz uplne pres cele mesto a prislo mi to nemozne. S nim jsme se slyseli taky paradne. No a nakonec si me vzal do parady pan z Lelekovic, s nim jsem se slysel hur, uz bylo nejake to ruseni, ale porad jsme se dorozumeli. Coz mi prislo uz hodne daleko, kdyz se podivate na mapu.
Takze timto Maxselovi dekuju

jenze oni jeli ze stable, auto - auto je uz o necem jinem 

BMW R1150GS, BMW F650GS Dakar, KTM 250 EXCF, Honda CB600F Hornet a ted uz i LR Defender 110 300TDi neb me uz nebavi neustale moknout