TD5ka a vypadavanie hadice sania
Moderátor: Miky_CZ
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
TD5ka a vypadavanie hadice sania
Druhy krat mi pocas jazdy vyskocila hadica sania z EGR blanking kitu.
Prvy krat som myslel, ze je to starou paskou, ktora mala zodrate zuby. ale teraz som nahodil novu a drzalo to naozaj pevne. Napriek tomu mi to dnes odpadlo znova.
Co moze byt pricinou?
Motor mi nepada do nudzoveho rezimu a podla diagnostiky wastegate pracuje normalne.
Hadica je na konci trochu spuchnuta, tak ma napada, ze ci to nebude tym. Taktiez som si vsimol ze je EGR priruba a hadica dost zanesena od oleja, je to normalne?
Prvy krat som myslel, ze je to starou paskou, ktora mala zodrate zuby. ale teraz som nahodil novu a drzalo to naozaj pevne. Napriek tomu mi to dnes odpadlo znova.
Co moze byt pricinou?
Motor mi nepada do nudzoveho rezimu a podla diagnostiky wastegate pracuje normalne.
Hadica je na konci trochu spuchnuta, tak ma napada, ze ci to nebude tym. Taktiez som si vsimol ze je EGR priruba a hadica dost zanesena od oleja, je to normalne?
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Re: TD5ka a vypadavanie hadice sania
Napada me neco s klapkou,jestli se to proste v jeden okamzik neprefoukne?
(pridrena osa klapky)
H.

H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
http://www.christophermccandless.info
má ta rúra z blanking kitu na konci taký vroubek? ked je hladká, môže sa stať že sa vyšmykne...
od oleja to nemá byť prečo, ak si to pred montážou kitu vyčistil. Ja som odial vytiahol asi cez 200g olejovej kaše.
od oleja to nemá byť prečo, ak si to pred montážou kitu vyčistil. Ja som odial vytiahol asi cez 200g olejovej kaše.
- visby
- Kontaktovat uživatele:
toto ma napadlo, ale podla diagnostiky chodi bypass ventil dobre. da sa to nejak manualne skusit?Jenda píše:Napada me neco s klapkou,jestli se to proste v jeden okamzik neprefoukne?(pridrena osa klapky)
H.
2raven.99: po vybrati EGRka som to vycistil ale teraz to je mastne od oleja. pretlak z klukovej skrine alebo z turba najskor...
Já to vyčistil a taky to mám pěkně za**aný od oleje zase...visby píše:
2raven.99: po vybrati EGRka som to vycistil ale teraz to je mastne od oleja. pretlak z klukovej skrine alebo z turba najskor...
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Olej sa tam dostava obycajne cez odvetranie klukovej skrine. To je vcelku normalne a je to vo forme olejoveho spray-u. Ked je toho prilis vela, signalizuje to nadmerne opotrebenie valcov. To predpokladam nebude tvoj problem. Ked to ide cez turbo tak to treba riesit. Da sa to vystopovat podla znecistenia hadic na sani.
To je cudne ze sa ta hadica vysmykla. Ked som kupil moje Disco, tak paska bola kompletne uvolnena, vzduch podfukoval, ale hadica bola stale na svojom mieste. Nie je nejaka vadna? Ten wastegate sa da skusit pootocit aj rucne, vyskusaj...
To je cudne ze sa ta hadica vysmykla. Ked som kupil moje Disco, tak paska bola kompletne uvolnena, vzduch podfukoval, ale hadica bola stale na svojom mieste. Nie je nejaka vadna? Ten wastegate sa da skusit pootocit aj rucne, vyskusaj...
Disco 3
- visby
- Kontaktovat uživatele:
co treba pozriet? cez vikend sa na to asi dam.maryan píše:To predpokladam nebude tvoj problem. Ked to ide cez turbo tak to treba riesit. Da sa to vystopovat podla znecistenia hadic na sani.
predpokladam, ze treba pozriet ako moc je spinavy bypass co ide zhora do sania pred turbom. ak je mastny tak je to jasne, ak nie je moc mastny, tak je to jasne tiez. je tak?
to vidim ako dovod, hadica je na konci dost zduta, ledva som na nu natiahol svorku. myslis, ze to moze mat na to vplyv?maryan píše:To je cudne ze sa ta hadica vysmykla. Ked som kupil moje Disco, tak paska bola kompletne uvolnena, vzduch podfukoval, ale hadica bola stale na svojom mieste. Nie je nejaka vadna? Ten wastegate sa da skusit pootocit aj rucne, vyskusaj...
wastegate skusim.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Zkontrolovat mechanicky upevnění hadice, to jestli korektně funguje wastegate jde poznat z live dat z Nanocomu, nesmí to pustit pod plným výkonem motoru přes 220kPa tlaku za turbem = Manifold Air Pressure.
Olej se tam může dostávat jak z odvětrání motoru, tak z turba. Zatím jsem neviděl ani jedno autě, kde by hadice za turbem, nebyly uvnitř mastné. Jde o to jak moc. Pokud by toho oleje bylo moc, hrozí že se tam budou dělat kapky a ty poletí do motoru a ten je v pohodě sežvejká, akorát bude mít bohatší směs a nemusí jít třeba ubrat plyn.
Olej se tam může dostávat jak z odvětrání motoru, tak z turba. Zatím jsem neviděl ani jedno autě, kde by hadice za turbem, nebyly uvnitř mastné. Jde o to jak moc. Pokud by toho oleje bylo moc, hrozí že se tam budou dělat kapky a ty poletí do motoru a ten je v pohodě sežvejká, akorát bude mít bohatší směs a nemusí jít třeba ubrat plyn.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- visby
- Kontaktovat uživatele:
dneska to skusim opravit a cestou domov juknem na manifold pressure.
- visby
- Kontaktovat uživatele:
takze uz sa nedivim, ze to vypadava.
hadica je z nejakeho dovodu zalomena dozadu, pod svorkou je spuchnuta a len velmi tazko ide na svoju poziciu...
hadica je z nejakeho dovodu zalomena dozadu, pod svorkou je spuchnuta a len velmi tazko ide na svoju poziciu...