Free 1 - par dotazu kolem freelanderu di

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
sas
auto: free. 2td r.v.98 5dv

Free 1 - par dotazu kolem freelanderu di

#1 Příspěvek od sas » 28 dub 2011 10:48

zdravim
tak jsem se rozhod ze zrejme pujdu misto hondy crv do free. di r.v. 99,za 3 mesice mi konci na mem cernem srsnovi stk tak pujde do moditu,jeste musim posefovat prachy,co jsem tady procital,tak zrejme necham u p.balaze zrepasovat visco,pak bych zrejme vymenil domecky s lozisky na kardanu pripad. krize,pripad. repas ird, samozrejme filtry a naplne,mam v tom jeste par nejasnosti
1.kardany staci oznacit pred demontazi jen u zad. difere. a u ird prevodvky?
2.pripadne se kardany vyvazuji jak se to provadi ,zda musi byt servis a za kolik
3. v manualu jsem cet ze to ma i vyhrivani pred.sedadel,do ktereho typu se to montovalo,pripadne oznaceni
4.predehrev motoru,na foru jsem vycet ze se nemontoval do aut pro nemecko,jak poznam zda ho freecko ma,typ pripadne oznaceni
dik

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

Re: par dotazu kolem freelanderu di

#2 Příspěvek od macejky1 » 29 dub 2011 16:48

Ahoj,

když budeš kupovat ložiska na visco tak kup jedině Hardy spicer. Jsou dražší ale vydrží.
Určitě si vyměň oleje a to všude. I v IRD a zadním diferáku.
Repas IRD no na to by se ti měl kouknout někdo kdo se tím zabývá aby ti řekl jestli je to nunté nebo to ještě vydrží.
Kardany se samozřejmě nechají vyvážit. Dělá to spousta firem a není to nijak extra drahé. Podle servisu ale do max. 1 tis. určitě.

Vyhřívání sedaček má u těhle starších tipů poměrně málo kousků stejně tak jako přihřívačů motorů. U TD4 už je to o hodně rozšířenější.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

Odpovědět