Moderátor: Miky_CZ
Pavle, krása, skoro jako bych tam byl s vámi.PavelK píše:Tak jsem se konenčně vybičoval a připravil výběr foto i s popisem.
http://www.antech.cz/vylety" onclick="window.open(this.href);return false;
Dalsi veci muze byt pojisteni, protoze v nekterych zemich cestou nemusi byt mozne, hlavne tam, kde jsou nebo nedavno byly nejake nepokoje. Na kartu se nespolehej, nemaji vsude takove zabezpeceni jako u nas, takze aby ti ji nekdo neokopcil (pak nevybral ucet), to radsi vycpi calouneni eurama nebo dolarama. Kopirovani karet zvladne kazdej druhej krovak, tak kartu bez radsi jen jako nouzovku na problem typu "chci hned domu". Vstup pro diesely je moznej, ale je tam narozdil od benzinu poplatek a ten byva pry casto podle nalady celnika, nekdy 100USD a nekdy je nasranej a necha te prespatwitoldo píše:Ahoj, bylo by mozne pridat nekolik informaci ? Chtel bych to asi taky podniknout, napadl me trajekt do Alexandrie, ale nevim do jake miry je to realne, prujezd Egypt Izrael a pak Jodrdan Syrie, mozna by to slo nejak vygomat se dvema pasy.. byl bych rad za informace zkusenych.
1) Kde nelze platit kartou ? zejmena tankovani (kde je vyhodne tankovat)
2) Vstup do Syrie, je treba vizum da se zaplatit na miste,kolik stoji ? na strankach ministerstva jsem cetl ze je problem zejmena pro dizly
3) Hotovost je asi lepsi v USD ? kolik po zkusenostech Vam prijde adekvytni ?
3) V Turecku asi staci kreditka ?
4) Poplatky silnice, pojisteni, zacinaje tureckem ?
5) co bych nemel cestou minoutdoporuceni, nebo cemu se vyhnout
Diky moc za rady !! (trajekt jsem nasel z Benatek, ~700€) uspora casu kilometru uvidim kolik dovolene se povede..
Ahoj, ten poplatek 100 USD za naftak v Syrii je standardní poplatek - vrátí se ti to na cenách nafty. S dvěma pasama to projedeš,witoldo píše:Ahoj, bylo by mozne pridat nekolik informaci ? Chtel bych to asi taky podniknout, napadl me trajekt do Alexandrie, ale nevim do jake miry je to realne, prujezd Egypt Izrael a pak Jodrdan Syrie, mozna by to slo nejak vygomat se dvema pasy.. byl bych rad za informace zkusenych.
2) Vstup do Syrie, je treba vizum da se zaplatit na miste,kolik stoji ? na strankach ministerstva jsem cetl ze je problem zejmena pro dizly
Diky moc za rady !! (trajekt jsem nasel z Benatek, ~700€) uspora casu kilometru uvidim kolik dovolene se povede..
witoldo píše:Ahoj, bylo by mozne pridat nekolik informaci ? Chtel bych to asi taky podniknout, napadl me trajekt do Alexandrie, ale nevim do jake miry je to realne, prujezd Egypt Izrael a pak Jodrdan Syrie, mozna by to slo nejak vygomat se dvema pasy.. byl bych rad za informace zkusenych.
Prosím tě, kde ten kemp je? Teď se chystáme do Istanbulu pracovně a jedeme defenderem s velkým 5 metrovým skříňovým vlekem. Mám obavu, že když tu soupravu necháme někde stát, zatímco budeme nakupovat na Bazaru,. někomu by se mohla hodit... Už nějaký čas hledám v nebo kolem Istanbulu hlídané parkoviště a nějak na nic nemůžu narazit. Kemp by byla taky dobrá alternativa, jestli je tam nějaká rozumná dostupnost taxikem nebo sockou.Miloš II píše:Jeme všichni OK pár kiláků před Istambulem v kempu..je tu zima jako sviňa chvíli jsne popíjelí víno na pláži Zítra pofrčíme směr Syrie do tepla. Miloš II