Chcem sa opytat skusenejsich majitelov Free 1,8 benz 1999, ci suvisi porucha dodavky paliva s chybami,ktore mi vypisala diagnostika - DTC 21 - to je strata synchronizacie pri behu / loss of sync while running/, a DTC 41 - porucha senzora klukovky alebo klucky/crank senzor fault detected/.
Totiz,vcera po natankovani plnej nadrze/zostatok bol asi 1/3 predtym/ a po ubehnuti asi 30 km mi zacal vynechavat motor pri rozbehu,resp sa dusil,ako pri nedostatku dodavky benzinu.Na volnobehu slapal.Pri vypnuti motoru a zapnuti klucika zapalovania nebolo pocut obvykly zvuk cerpadla.Takze som myslel,ze je v cudu cerpadlo.Cela cesta domov bola asi max 60 - 70 km na uplne najmensi plyn, pri viac plyne sa to uz dusilo.Po zaparkovani som urobil diagnostiku a vypisalo mi to tie dve zavady a dal som ich vymazat.S tym,ze sa da spustit cez pristroj cerpadlo,ktore normalne zabzucalo ako ma. Odvtedy islo auto normalne,aj dnes po ubehnuti asi 120 km bolo vsetko v poriadku.Takze teraz mam dilemu,z coho to mohlo nastat.Ci spinave palivo,alebo teda zaneseny filter paliva,ktory sa zazracne ocistil,alebo vymazanim chyb.
Takze este raz dotaz - suvisia tie dve chyby s palivovym systemom?
Dik.
Suvislost poruchy palivoveho cerpadla s chybami DTC 21 a DTC
Moderátor: Safraporte
Suvislost poruchy palivoveho cerpadla s chybami DTC 21 a DTC
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Re: Suvislost poruchy palivoveho cerpadla s chybami DTC 21 a
Podle mně to s dodávkou paliva nijak nesouvisí. Prostě zazlobilo čidlo otáček klikovky nebo čidlo otáček vačky. Tím se ŘJ přepnula do nouzového módu a auto nemělo výkon.
U některých aut řídící jednotka úplně vypne motor jakmile čidlo na vačce zahlásí nějakou chybu nebo od něj ztratí signál.
Ale palivový filtr si pro jistotu určitě vyměň. Tím se nikdy nic nepokazí, je to za pár korun a půl hodinky práce.
U některých aut řídící jednotka úplně vypne motor jakmile čidlo na vačce zahlásí nějakou chybu nebo od něj ztratí signál.
Ale palivový filtr si pro jistotu určitě vyměň. Tím se nikdy nic nepokazí, je to za pár korun a půl hodinky práce.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
Dik.Podla mna dobra odpoved.Tesi ma,ze s kvalitou paliva alebo cerpadla to nesuvisi.No dal by som ti ,Macejky este jednu otazku - nechysta sa nieco s mojim motorom,ked sa mi ukazuju hlasky o senzoroch,o vackach,klukach,alebo to su ciste posrate cidla,ktore raz za cas treba vymenit,alebo druha varianta,nosit so sebou diagnosticky pristroj a chyby vymazat,ako u mna. Inak,motorcek ide ako hodinky....klop klop na drevo.Dik.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Prostě zloběj čidla. Jasně že se někdy stane že to čidlo odejde a musí se vyměnit. Možná už je máš načnutý nebo blbne kontakt někde po drátech. Stává se to občas i horkem.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
No mal som stale motor v chode a popochadzal som iba po takych 50m ,ziadne rychlejsie useky, pol dna, zapnutu klimu , aby som sa mal kde ochladit. Ked mi chcipol motor,tak som sa isiel uvarit.
Tal dik za info.
Tal dik za info.
- macejky1
- Kontaktovat uživatele: