Free 1 - problem, hučanie asi IRD

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
skino

Free 1 - problem, hučanie asi IRD

#1 Příspěvek od skino » 02 črc 2011 21:44

zdravim vás, no po dlhšom čase pišem zas. mam problém, auto mi začalo nejak hučať. ked ho rozbehnem a idem cca nad 30km/h tak sa začne oozivať hučanie, a ked uberiem tak to huči ako stara karosa. mam pocit že to je IRD a testoval som to aj pri cuvani pri vytočenom plnom volante mi tam trocha čosi melie. visko som daval repasovať asi pred rokom tak neviem. ale asi to bude v tej IRD. Prosim vas, da sa ta IRD nejak opraviť doma ? či to musim shanať nejake nowe aLBO REPASOVANE? JE TO DOSť veľka POLOžKA, TAK čI BI som nevedel nejake to ložisko v nej vymeniť sam? dakujem za rady...
Freelander 1.8 16V r.v. 1999 LPG

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

Re: problem, hučanie asi IRD

#2 Příspěvek od Tim » 03 črc 2011 00:02

To hučení budou spíše ložiska u VCU. Kdosi to tu psal-trolejbus... Měnil si i ložiska? A to co se Ti mele by mohly být zadní gumy o asfalt, mne to dělá také :chuckle Někde se to tu psalo, pokud nevyměníš i ložiska, ta stará Ti znova zničí viscospojku... Tak možná proto...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#3 Příspěvek od Safraporte » 03 črc 2011 08:19

skino píše: Prosim vas, da sa ta IRD nejak opraviť doma ? či to musim shanať nejake nowe aLBO REPASOVANE? JE TO DOSť veľka POLOžKA, TAK čI BI som nevedel nejake to ložisko v nej vymeniť sam? dakujem za rady...
Oprava doma se nedoporučuje - nemáš přípravek na demontáž olejového chladiče (který v tom případě poškodíš a musíš koupit nový) a neznáš vůle, jak vymezit ložiska. ... Tak mi to bylo vysvětleno.
Já mám repas IRD od autolanda klik a cena je dost lidová, oproti novému IRD. Jsem s tím už přes rok naprosto spokojený, tak mohu doporučit.

will.26

#4 Příspěvek od will.26 » 05 črc 2011 16:22

pravděpodobně ložiska na viskospojce....zkus sundat kardan a uvidíš

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Maxsel » 07 črc 2011 19:59

Zkus zvednout auto na zvedák, ale za karoserii, aby jsi mohl nastartovat, zařadit a nechat točit kola a celou pohonnou soustavu. Mě auto hučelo a taky mi říkali, že to bude IRD. V servisu jsme takhle přišli na to, že hučící dif.
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

Odpovědět