Koupit P38 nebo L322 ?
Koupit P38 nebo L322 ?
Ahoj, zatím jsem měl jen auta od BMW, Mercedesu nebo Volva. Teď jsem začal vážně uvažovat o jetém RR, ale nemám s touto značkou žádné zkušenosti. Můžete poradit zda P38 nebo L322 a s jakým motorem? Předem díky
Re: Koupit P38 nebo L322 ?
L322 s TDV8
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover je nádherný auto pokud funguje. Kdo si ho ale pořídí ojetý obzvlášť se zkušeností s jiných vcelku bezproblémovějších značek může být překvapený - to není auto se kterým stačí jezdit to se taky musí udržovat a to už může být docela nákladná záležitost hlavně u L322. Na P38 se sežene spousta dílů protože se jich sem natahalo za ty roky docela hodně a většina ztratila na hodnotě tak, že bylo lepší je rozebrat než nákladně opravovat.
Když P38 tak po roce výroby 1998. Benzín i nafta mají své + i -.
Když L322 tak radši naftu(asi V8) - benzín fakt žere i když krásně jede teda hlavně všechny superchargery - člověku to nedá a zkouší jak to krásně zrychluje a nestíhá přitom sledovat ručičku ukazatele nádrže jak jde dolů
Každopádně i když se auto dá koupit za pár peněz je potřeba počítat s tím že provoz a údržba nejsou levné - to asi potvrdí všichni majitelé P38 a L322.
Nejlepší volbou u RR je RRclassic. Ideálně zrestaurovat tak jako to udělal Neklan - někde se tady to auto najde na foru - a pak není lepší auto a můžou se jít Mercedesy i Volva zahrabat
(PS.včera jsem vezl několika lidem tady z fora nějaký věci naivně naší P38 - dojel jsem kus za Prahu a začala valit nafta z čerpadla trochu jinam než má - tak jsem to otočil a byl rád, že to tak tak dojelo domů - to je Range Rover)
Italové říkají že když máš Maserati musíš mít vždy dvě(říká se to i o jiných autech...). Landrovery jsou lepší tři - tak se toho snažím držet a když se tu rozhlédnu tak nejsem sám
Honza
Když P38 tak po roce výroby 1998. Benzín i nafta mají své + i -.
Když L322 tak radši naftu(asi V8) - benzín fakt žere i když krásně jede teda hlavně všechny superchargery - člověku to nedá a zkouší jak to krásně zrychluje a nestíhá přitom sledovat ručičku ukazatele nádrže jak jde dolů

Každopádně i když se auto dá koupit za pár peněz je potřeba počítat s tím že provoz a údržba nejsou levné - to asi potvrdí všichni majitelé P38 a L322.
Nejlepší volbou u RR je RRclassic. Ideálně zrestaurovat tak jako to udělal Neklan - někde se tady to auto najde na foru - a pak není lepší auto a můžou se jít Mercedesy i Volva zahrabat

(PS.včera jsem vezl několika lidem tady z fora nějaký věci naivně naší P38 - dojel jsem kus za Prahu a začala valit nafta z čerpadla trochu jinam než má - tak jsem to otočil a byl rád, že to tak tak dojelo domů - to je Range Rover)
Italové říkají že když máš Maserati musíš mít vždy dvě(říká se to i o jiných autech...). Landrovery jsou lepší tři - tak se toho snažím držet a když se tu rozhlédnu tak nejsem sám

Honza
Honza M. lecos pro land rovery nejen to co je na http://www.britishcars.cz" onclick="window.open(this.href);return false; nebo závodní stránky http://www.mihalicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false; nebo taky na facebooku jako britishcars
ale nemám na ně moc čas tak sorry za ne přiliš časté aktualizace
ale nemám na ně moc čas tak sorry za ne přiliš časté aktualizace
ale no tak
az take zle to nie je.
Skor inak - RR? Ano. Daily driver? Ano. Jedine auto v rodine? NIE.
A za mna - urcite benzinova V8. Proste to k sebe patri.
Ak potrebujes nieco tahat (ja obcas drevo do krbu) tak P38, Ak hlavne cesty - L322.
Ja som s mojim RR spokojny. Lebo viem, co od neho mozem cakat a hlavne mu doprajem vsetko ako ma byt. (najmensi naznak zavady treba hned riesit, inak sa ti auto skaredo vypomsti.)

Skor inak - RR? Ano. Daily driver? Ano. Jedine auto v rodine? NIE.

A za mna - urcite benzinova V8. Proste to k sebe patri.
Ak potrebujes nieco tahat (ja obcas drevo do krbu) tak P38, Ak hlavne cesty - L322.
Ja som s mojim RR spokojny. Lebo viem, co od neho mozem cakat a hlavne mu doprajem vsetko ako ma byt. (najmensi naznak zavady treba hned riesit, inak sa ti auto skaredo vypomsti.)
Děkuju za Vaše názory. Celkem mě to utvrdilo v mém názoru na značku, ale určitě mě to neodradí. Zadokolky jsou fajn, ale jen v létě a na suchu
Myslím, že to vyhraje L322 4.4 V8

- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Správná volby, hledej do r.v 2006, dokud v tom bylo všechno od BMW, mám auto s 280 tis. km a bez problému. A neměnil bych ani za nic.mlpraha píše:Děkuju za Vaše názory. Celkem mě to utvrdilo v mém názoru na značku, ale určitě mě to neodradí. Zadokolky jsou fajn, ale jen v létě a na suchuMyslím, že to vyhraje L322 4.4 V8
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
-
- auto: RR L322 TD6
Já se taky přidám.Mám auto teprve pár měsíců,navíc ropáka,najeto cca do 10000km,ale taky bych neměnil.V lepším autě jsem ještě nejel...