Poradit při koupi Freelandera
Moderátor: Safraporte
To sensemRF: Když už budeš kupovat Freelandera, tak bych šel spíš do té 2004, protože od 12/2003 má Freelander provedený facelift přední masky, navíc LR poskytuje záruku 3 roky, nebo 100.000 km, tak by jsi po koupi mohl případné neduhy reklamovat přes servis u výrobce. Já sám mám TD4 z roku 2004, mám najeto cca 117.000 km a doteď mne pozlobily následující věci: vstřik, řídící jednotka parkovacího systému, zámek zadních dveří. Při koupi bych se soustředil na staré známe věci: podvozek, motor s převodovkou, spojkou a ostatními agregáty, stav interieru.
Při zkušební jízdě se nezalekni různého povrzávání interieru, je to standard, z řízení a podvozku musíš cítit určitou tuhost ( oproti osobnímu vozu ) - pak je to OK.
Co se týče dilema benzín vs. nafta, tak s TD4 jezdím do 8,5 l/100 km, ale to je mix terénu, dálnice ( kolem 130-140 km/h, víc to skoro stejně nejede ), a posunu po městě. Když jedu nějakou dálku a jedu "na spotřebu", tak se v pohodě dostanu na 7,5 l/100 km i při plně naloženém autě ( střešní zahrádka, kola na zádi atd. ), avšak nepřekračuji těch 120 km/h. Známý má 1.8 a stěžuje si na spotřebu, údajně standard 12l/100 km, když jede dálku na spotřebu tak jede údajně kolem 10 l/100 km.
Nevím jaký je servisní interval u benzinu, ale u nafty to je po 20.000 km, což se mi líbí.
To ALF: pochlub se se svoji skutečnou spotřebou, docela by mne zajímala.
Co se týče servisu, tak mám zkušenost, že ne vždy vše mají na skladě a pak se vymlouvají, že jim to jde dlouho z Anglie - to je úplná mantra u LandRoveru, např. na tu řídící jednotku parkovacího systému jsem čekal asi 7 týdnů - samozřejmě, že jim to tak údajně šlo dlouho z Anglie.
3 dvéřové polokabrio je dobrý, mám ho taky, bezvadné bude, když k němu dostaneš i tu " skoro plnohodnotnou " plátěnou střechu se slídovýma bočníma okýnkama, ve standardu se dodává pouze ta " nouzová " hadrová, která je však prakticky k nepoužití.
Při zkušební jízdě se nezalekni různého povrzávání interieru, je to standard, z řízení a podvozku musíš cítit určitou tuhost ( oproti osobnímu vozu ) - pak je to OK.
Co se týče dilema benzín vs. nafta, tak s TD4 jezdím do 8,5 l/100 km, ale to je mix terénu, dálnice ( kolem 130-140 km/h, víc to skoro stejně nejede ), a posunu po městě. Když jedu nějakou dálku a jedu "na spotřebu", tak se v pohodě dostanu na 7,5 l/100 km i při plně naloženém autě ( střešní zahrádka, kola na zádi atd. ), avšak nepřekračuji těch 120 km/h. Známý má 1.8 a stěžuje si na spotřebu, údajně standard 12l/100 km, když jede dálku na spotřebu tak jede údajně kolem 10 l/100 km.
Nevím jaký je servisní interval u benzinu, ale u nafty to je po 20.000 km, což se mi líbí.
To ALF: pochlub se se svoji skutečnou spotřebou, docela by mne zajímala.
Co se týče servisu, tak mám zkušenost, že ne vždy vše mají na skladě a pak se vymlouvají, že jim to jde dlouho z Anglie - to je úplná mantra u LandRoveru, např. na tu řídící jednotku parkovacího systému jsem čekal asi 7 týdnů - samozřejmě, že jim to tak údajně šlo dlouho z Anglie.
3 dvéřové polokabrio je dobrý, mám ho taky, bezvadné bude, když k němu dostaneš i tu " skoro plnohodnotnou " plátěnou střechu se slídovýma bočníma okýnkama, ve standardu se dodává pouze ta " nouzová " hadrová, která je však prakticky k nepoužití.
sensemRF píše:Děkuji ti ALFE za dobrý tip.Já asi nenajedu ani těch 10 000km za rok,tak nad benzínem přemýšlím.Hlavní prioritou je spolehlivost vozu,ale ta se nedá zaručit.Snad budu mít štěstí při koupi svého prvního FREELANDRA.Všem děkuji za jakýkoliv příspěvek.
Pokud máš zájem koupit za dobrou cenu,je volbou dovoz.Koukni na www.mobile.de a do formuláře zadej jen privátní nabídky. Počítej,že za slušnější bezín dáš cca od 7tis.Eur a naftu ve srovnatelné kvalitě a výbavě i roku výroby tak kolem 9 tis. Ale můžeš mít štěstí a koupit dobře i za méně. Já dal 6600 a ještě 400 uhradila prodávající na servis a odstranění závad na které mne neupozornila. Ale Freelander jsem kupoval v dražbě na Ebay.Tady ale musíš mít trouchu zkušeností a být zaregistrován,což není zrovna jednoduché. Dá se ale dobře vydražit. Koupil jsem pro sebe,syna a firmu už 4 auta. Na každém jsem ušetřil cca 40 tis.(i při zaplacení odtahovky 10tis.kč za auto)oproti Česku. Od priváta nepřiplácíš za režii bazaru. Trochu nervy pak jsou na úřadech než vyřídíš čísla.Ale za ty penízky to pořád stojí. Doporučuji i u nás koupit od priváta a nejlépe od 1.majitele a koup.jako nové v ČR. Tak držím palce.ALF
JEĎTE CO TO DÁ! JE TO POHODA.
[To ALF: pochlub se se svoji skutečnou spotřebou, docela by mne zajímala.
Co se týče servisu, tak mám zkušenost, že ne vždy vše mají na skladě a pak se vymlouvají, že jim to jde dlouho z Anglie -
ČaOFF DeLite, nemám Freelander dlouho,ale u nově pořízeného auta se zajímám i o spotřebu PHM. Měřil jsem ji 2x. Poprvé to bylo s dvoumetrovým přívěsným vozíkem s plachtou a v 5ti cestujích. Najel jsem 100 km(10km ve městě a 90km mimo) Spotřeba byla 10.8,druhé měření bylo bez vozíku a střídavě ve dvou a čtyřech cestujících a cca 50 km město a 50 mimo. Spotřeba 9.4 .Podotýkám že jsem jezdil jen po asfaltu a po ujetí 100 km jsem dotankoval do vypnutí pistole u stejného stojanu stejné pumpy. S minulým LR Discovery 2.5TDi jsem jezdil cca za 9.3 nafty a s vozíkem o litr víc. Určitě swe dá jezdit za víc,ale moc míň asi už ne.
Já mám s dodáním ND z centrály v Praze dobré zkušenosti,ale moc jsem jich zatím nepotřeboval. Vím,že dodává díly i nějaký p.Sláma,co inzeruje v Annonci a pak p-Mihalíček,který má i web str.Pokud bude zájem,někde ji mám.Mohu jej doporučit,je solidní.
DeLite,už se k Tobě dostal balíček ode mne? Potřebuji to vědět,protože jsem jej zaslal na firmu a pod Tvou přezdívkou,což nebylo nepřesnější a mohl jej zbalit někdo jiný. Pokud ještě ne,dej vědět a já budu zásilku urgovat u PPL. ALF
Co se týče servisu, tak mám zkušenost, že ne vždy vše mají na skladě a pak se vymlouvají, že jim to jde dlouho z Anglie -
ČaOFF DeLite, nemám Freelander dlouho,ale u nově pořízeného auta se zajímám i o spotřebu PHM. Měřil jsem ji 2x. Poprvé to bylo s dvoumetrovým přívěsným vozíkem s plachtou a v 5ti cestujích. Najel jsem 100 km(10km ve městě a 90km mimo) Spotřeba byla 10.8,druhé měření bylo bez vozíku a střídavě ve dvou a čtyřech cestujících a cca 50 km město a 50 mimo. Spotřeba 9.4 .Podotýkám že jsem jezdil jen po asfaltu a po ujetí 100 km jsem dotankoval do vypnutí pistole u stejného stojanu stejné pumpy. S minulým LR Discovery 2.5TDi jsem jezdil cca za 9.3 nafty a s vozíkem o litr víc. Určitě swe dá jezdit za víc,ale moc míň asi už ne.
Já mám s dodáním ND z centrály v Praze dobré zkušenosti,ale moc jsem jich zatím nepotřeboval. Vím,že dodává díly i nějaký p.Sláma,co inzeruje v Annonci a pak p-Mihalíček,který má i web str.Pokud bude zájem,někde ji mám.Mohu jej doporučit,je solidní.
DeLite,už se k Tobě dostal balíček ode mne? Potřebuji to vědět,protože jsem jej zaslal na firmu a pod Tvou přezdívkou,což nebylo nepřesnější a mohl jej zbalit někdo jiný. Pokud ještě ne,dej vědět a já budu zásilku urgovat u PPL. ALF
S tou spotřebou to teda odměř na delší úseky, ať je to opravdu vypovídající. Já to vždycky měřím tak, že dotankuju opravdu plnou, tj. až cca 63 litrů a pak když už jsem skoro na dně, tak to zase dotankuju a z toho přeměřím ten průměr.
Pana Slámu znám, zkus mi ještě někde najít web na toho pana Mihalíčka, ne že bych potřeboval zajišťovat servis, ten dělám u autorizovaného servisu, ale pořád scháním ten soft top, takže se jakýkoliv kontakt hodí.
Balíček nám nedorazil, v pátek ale nikdo nebyl na sídle firmy, ale ani PPL nikde nenechala lístek. E-mailem Ti radši pošlu moji domácí adresu, zkus to tam přesměrovat, jestli to půjde. Jinak dík a jsem zvědavý co posíláš.
Pana Slámu znám, zkus mi ještě někde najít web na toho pana Mihalíčka, ne že bych potřeboval zajišťovat servis, ten dělám u autorizovaného servisu, ale pořád scháním ten soft top, takže se jakýkoliv kontakt hodí.
Balíček nám nedorazil, v pátek ale nikdo nebyl na sídle firmy, ale ani PPL nikde nenechala lístek. E-mailem Ti radši pošlu moji domácí adresu, zkus to tam přesměrovat, jestli to půjde. Jinak dík a jsem zvědavý co posíláš.
Koukal jsem na ebay.de,ale zrovna tak lená auta jsem tam nenašel?když už něco bylo pěkný tak to lízalo hranici 18.000,-eu.Je sice pravda,že mám tak trochu víc spadeno na kůži v autě tak je taky odost menší výběr
.Tak uvidim jak a co?Pravda je,že nemám vůbec žádné zkušenosti s dovozem aut.Tak jsem spíš na pohodlné nákupování od nás z ČR.Jinak všem dík a když náhodou něco pěkného najdete rád se mrknu.Čau 4x4.

Pokud ještě balík nadorazil,napiš na můj mail zanavos@seznam.cz Už jsem to urgoval a měl by být u Tebe. Tak se ozvi.ALFDe Lite píše:S tou spotřebou to teda odměř na delší úseky, ať je to opravdu vypovídající. Já to vždycky měřím tak, že dotankuju opravdu plnou, tj. až cca 63 litrů a pak když už jsem skoro na dně, tak to zase dotankuju a z toho přeměřím ten průměr.
ČaOFF DeLite,já to moc neřeším. Jestli žere 10 nebo 9.5.Hlavně,že nežere olej.
Tady máš kontakt na p.Mihalíčka:602360264. Pokud nebude brát hovor,pošli mu sms.Může být zrovna v Englandu.
DeLite,odpovědi i kontakt jsem napsal mezi Tvůj text.Tak koukni o příspěvek výš.ALFALF píše:Pokud ještě balík nadorazil,napiš na můj mail zanavos@seznam.cz Už jsem to urgoval a měl by být u Tebe. Tak se ozvi.ALFDe Lite píše:S tou spotřebou to teda odměř na delší úseky, ať je to opravdu vypovídající. Já to vždycky měřím tak, že dotankuju opravdu plnou, tj. až cca 63 litrů a pak když už jsem skoro na dně, tak to zase dotankuju a z toho přeměřím ten průměr.
ČaOFF DeLite,já to moc neřeším. Jestli žere 10 nebo 9.5.Hlavně,že nežere olej.
Tady máš kontakt na p.Mihalíčka:602360264. Pokud nebude brát hovor,pošli mu sms.Může být zrovna v Englandu.
ČaOFF,já mám Freelandyho 98 s motorem 1.8i 16V 88kW. Tuším,že je to Rover,ale měl by být ještě jeden o 2 kW slabší.Někde jsem to četl. Díly poptej na 602360264 p.Mihalíček nebo Ti určitě poradí náš admin. ALFmstodulka píše:Zdravím příznivce 4x4
chtěl bych získat radu ohledně koupi Freelandera 1,8 z roku 1999.Jaký je tam motor a jestli je hodně složité sehnat díly pro opravu hlavy.
- Admin
- Admin fóra
- tel.: +420 777 883 488
- Kontaktovat uživatele:
Díly na hlavu není zase až tak velký problém sehnat. Tenhle motor pochází z osobáků Rover (216Si, 416Si...). Rover ho měl od Hondy. Byl to výměný obchod. Honda dodávala benzíny pro Rover a Rover dodával Hondě nafťáky.mstodulka píše:Zdravím příznivce 4x4
chtěl bych získat radu ohledně koupi Freelandera 1,8 z roku 1999.Jaký je tam motor a jestli je hodně složité sehnat díly pro opravu hlavy.
Jedna z věcí, je že Freelander je dost těžký na 1.8 16V motor. Proto být tebou, tak nepočítám s nějakou dynamikou.
Děkuji za radu.Chci koupit Freelander který má najeto údajně 38000 km a je tam nějaký problém s těsněním nebo z hlavou.Jinak chci to auto pro přítelkyni abych nemusel mít strach že nějakou tu sněhovou nadílku nezvládne.Takže neočekávám závoďáka.Jen vyjet do kopečka na sněhu což je pro její opel astra problém.Jsem z jizerek okolo Hejnic.Tam se sněhem musíme sem tam válčit.Ikdyž letos to zatím jde.
- Admin
- Admin fóra
- tel.: +420 777 883 488
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud to máš pro přítelkyni tak ta bude spokojená. Pokud to má skutečně najeto tolik, jak udáváš, zkus vysondovat jestli má i servisní knihu.mstodulka píše:Děkuji za radu.Chci koupit Freelander který má najeto údajně 38000 km a je tam nějaký problém s těsněním nebo z hlavou.Jinak chci to auto pro přítelkyni abych nemusel mít strach že nějakou tu sněhovou nadílku nezvládne.Takže neočekávám závoďáka.Jen vyjet do kopečka na sněhu což je pro její opel astra problém.Jsem z jizerek okolo Hejnic.Tam se sněhem musíme sem tam válčit.Ikdyž letos to zatím jde.
To těsnění pod hlavou, je poměrně častá závada.
ČaOFF, kolik kdo uvádí ujetých km je věc jedna a skutečnost může být jiná. Vyžaduj originál servisní knížku a udělal bych to,co dělám já,když prodávám auto. Vždy nabídnu kupujícímu prohlídku v autorizovaném servise a pokud vše zásadní ,co k vozu já řeknu souhlasí,platí prohlídku kupující.Pokud jsem něco zamlčel.nebo nevěděl,platím já. Jako kupující máš za cca 1000kč velkou jistotu co kupuješ.(ujeté km,nehavarované,nezcizené atd.)a platíš jen pokud je auto jak tvrdí prodávající.Doporučuji na tom u prodávajícího trvat a uvidíš,jestli na prohlídku přistoupí. Pokud si není jistý nebo něco zatajuje,tak se bude vykroucet. Dost takových kroutících se hadů jsem už taky zažil. ALFAdmin píše:Tak pokud to máš pro přítelkyni tak ta bude spokojená. Pokud to má skutečně najeto tolik, jak udáváš, zkus vysondovat jestli má i servisní knihu.
To mstodulka: Tvoje přítelkyně bude nespokojená - a to z jediného důvodu - Freelandera ji budeš neustále brát a ona se Tě bude ptát: "Tak je to moje auto, nebo jsi si to koupil pro sebe na hraní?" Takhle nějak to je u nás doma, koupi Freelandera jsem si obhájil, jako že to bude hlavně pro ni ( manželku ) a pro prcka - resp. pro jejich bezpečnost a na výlety.
Výsledek - máš slyšet ten řev, když s ním odjedu na půl dne pryč a vrátím se s 50 kg bahna/sněhu navíc. Jinak bydlim přesně na druhé straně hřebenu - Maxov, Lučany.
Výsledek - máš slyšet ten řev, když s ním odjedu na půl dne pryč a vrátím se s 50 kg bahna/sněhu navíc. Jinak bydlim přesně na druhé straně hřebenu - Maxov, Lučany.
Freelandering - stav duše
U nás je to naopak.Manželka,když chci odjed Touranem vyhrkne,že na něj stále nadávám (opravdu Touran mne moc nechytl) a že mám Landyho. Tak jednoznačný to není,ale stačí mít auto jedno a hádáte se zaručeně. Ale pro holku je to dobrá volba.Nejsou to žádné pilotky F1 a auto je vcelku robustní a snad i bezpečné.ALFDe Lite píše:To mstodulka: Tvoje přítelkyně bude nespokojená - a to z jediného důvodu - Freelandera ji budeš neustále brát a ona se Tě bude ptát: "Tak je to moje auto, nebo jsi si to koupil pro sebe na hraní?" Takhle nějak to je u nás doma, koupi Freelandera jsem si obhájil, jako že to bude hlavně pro ni ( manželku ) a pro prcka - resp. pro jejich bezpečnost a na výlety.
- Paja Bure
- tel.: 737236525
- auto: Freelander 1.8
Re: Poradit při koupi Freelandera
Zdravím všechny příznivce LR. Koupil sem si Frelandera 1.8 Benzin. Byl to muj sen! mužete mi dát nějaké rady a skušenosti s Free? Jak se o něj strat, na co si dát pozor. Paja Děkuji za rady.