BRZDY NA DISCO!
Moderátor: Miky_CZ
Tak jsem kamarádi koukl na brzdový pedál a zjistil proč mi nesvítí brzdová světla. Byl zřejmě záměrně rozpojený konektor,protože když jsem ho sepl,tak mi svítí světla pořád po otočení klíčku. Zjistil jsem,že když spustím nohu z pedálu brzdy,tak kovová část pedálu se zastaví těsně pře čidlem,nezatlačí na něj a tudíž světla navypnou. Zkoušel jsem spínač ručně a pracuje OK. Možná,že má být na spínači nějaký "klobouček",který tam chybí a tím chybí ty 2-3mm na sepnutí. Jistě ,řešením je omotat kovovou část pedálu elektrikářskou páskou a mělo by to fungovat.Zkoušel jsem spínačem točit ve snaze jej vymezit,ale asi závit nemá. Zkuste mi poradit,pokud jste už problém řešili. Svítím teď pořád,protože plast.zarážky v konektoru už nevyskočí a nejde rozpojit. DÍK.ALF
ČaOFF,fakt nikdo neví? Tomu nevěřím.Vstávat lenoši a radit! Dík.AlfALF píše:Tak jsem kamarádi koukl na brzdový pedál a zjistil proč mi nesvítí brzdová světla. Byl zřejmě záměrně rozpojený konektor,protože když jsem ho sepl,tak mi svítí světla pořád po otočení klíčku. Zjistil jsem,že když spustím nohu z pedálu brzdy,tak kovová část pedálu se zastaví těsně pře čidlem,nezatlačí na něj a tudíž světla navypnou. Zkoušel jsem spínač ručně a pracuje OK. Možná,že má být na spínači nějaký "klobouček",který tam chybí a tím chybí ty 2-3mm na sepnutí. Jistě ,řešením je omotat kovovou část pedálu elektrikářskou páskou a mělo by to fungovat.Zkoušel jsem spínačem točit ve snaze jej vymezit,ale asi závit nemá. Zkuste mi poradit,pokud jste už problém řešili. Svítím teď pořád,protože plast.zarážky v konektoru už nevyskočí a nejde rozpojit. DÍK.ALF
- hrabe
- tel.: 00421903849869
- auto: LR Discovery Td5
- Kontaktovat uživatele:
Re: BRZDY NA DISCO!
Tak po roce provozu se začalo projevovat jemné cukání na pedále, zadní kotouče jak luhačovické
oplatky ale tloušťka ještě dostačující. Zakoupil jsem náhradní destičky , prchovky a hurá do
servisu na nový soustruh. Bez demontáže kotouče ,stočeno přímo na autě,jedno kolo cca. hodina a cena 15 Eček. Následné měření na válcích - všechna kola na 100%.
oplatky ale tloušťka ještě dostačující. Zakoupil jsem náhradní destičky , prchovky a hurá do
servisu na nový soustruh. Bez demontáže kotouče ,stočeno přímo na autě,jedno kolo cca. hodina a cena 15 Eček. Následné měření na válcích - všechna kola na 100%.
- Přílohy
-
- Snímka021 b.JPG (91.89 KiB) Zobrazeno 1101 x
-
- Snímka022 b.JPG (81.24 KiB) Zobrazeno 1101 x
-
- tel.: 723448406
Re: BRZDY NA DISCO!
Dobrý udělátko...